Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi İshaline Evde Çözüm Yöntemleri Neler? Kedi İshali Nasıl Geçer?

Abone Ol 
Kedi İshaline Evde Çözüm Yöntemleri Neler? Kedi İshali Nasıl Geçer?
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kedi ishaline evde çözüm yolları arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Kedinizin ishal olduğu zaman veterinere gitmesi gereklidir ancak kimi durumlarda veterinere gitmek mümkün olmayabilir. Bu durumda kedinizin ishalinin geçmesi için evde uygulayabileceğiniz farklı yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler kesin çözüm olamayabileceği gibi farklı hastalıklar nedeniyle kedinizde ishal görüldüğü zaman evde uygulayacağınız yöntemler de hastalığın tedavisini sağlamayacağı için kedinizin ishalinin de geçmesi mümkün olmayabilir. Peki, kedi ishaline evde çözüm olarak hangi yöntemler denenebilir?

Kedi İshaline Evde Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

Kedilerin ve yavru kedilerin ara sıra bağırsak rahatsızlığı yaşamaları, bu da gevşek dışkı veya ishale neden olabilir. Ancak kedilerinizdeki ve yavru kedilerinizdeki ishalin nedenini anlamak ve veterinerinize ne zaman başvuracağınızı bilmek, kedi dostunuzu mutlu ve sağlıklı tutmaya yönelik önemli adımlardır.

Kedinizin ishal olduğunu gördüğünüz zaman farklı yöntemleri uygulayabilirsiniz. Özellikle de onun yeme düzenine ve yediği mamalara dikkat ederek kısa sürede ishalinin geçmesini sağlayabilirsiniz. Kimi zaman kedilerin ishal olmasının temel nedeni yediği mama ya da mama değişimi olabilir. Ayrıca bozulmuş ürünlerin tüketimi ya da üşütmesi de kedinizde ishale neden olabileceği için bu tip durumlar beslenmenin düzene sokulması ile çözüme kavuşabilmektedir.

Kedi Mama Değişimi İshale Çözüm Olabilir

Kedi ishaline evde çözüm arıyorsanız, kaliteli ve besleyici kedi maması tercih edebilirsiniz. Kedinize alışık olduğunun dışında bir mama veriyorsanız bu mama onun ishal olmasına neden olmuş olabilir. Bu durumda mevcut mamayı değiştirmemeniz ve eski mamasına geri dönerek bununla devam etmeniz önerilir. Eğer yeni bir mamaya geçtiğinizde ishal görürseniz öncelikle yeni mamayı kesip eski mamasından verin. Sonrasında yeni mamadan eski mamanın içine az miktarda karıştırarak vermeye başlayın. Zamanla yeni mamanın eski mama içindeki oranını arttırarak kedinizin yeni mamaya alışmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kediler İçin İhtiyaç Listesi

Haşlanmış Tavuk ve Patates Tercih Edilebilir

Kedinizin ishal olduğunu görürseniz mamasını kesip onun yerine haşlanmış, yağsız ve tuzsuz tavuk verebilirsiniz. Hem protein ağırlıklı beslenmesini hem de daha az yağ içerikli beslenmesini destekleyebilirsiniz. Bu sayede kedinizin ishaline bir çözüm üretebilirsiniz. Bu beslenme şekli ile birlikte kedinizin bol su tüketmesi de gereklidir çünkü kediniz ishal olduğu için yoğun miktarda su kaybı yaşayabilir.

Benzer şekilde kedinize haşlanmış yağsız ve tuzsuz patates verebilirsiniz. Bunu isterseniz haşlanmış tavuk ile karıştırabilirsiniz, isterseniz de püre haline getirebilirsiniz. Kediniz her şekilde bütün bile olsa haşlanmış patatesi yerde daha iyi hissedebilir. Bu süreçte protein ile beslenmenin de desteklenmeye devam edilmesi gerekir.

Kedinin Bol Su İçmesi Önemlidir

Kedi ishaline evde çözüm yöntemlerinden bir diğeri de kedinize bol miktarda su vermenizdir. Kedinizin bol su içmesi gerekir. Hem vücudu çok su kaybedeceği için hem de kedinizin daha sağlıklı hale gelmesi için bol su tüketimi önemlidir. Eğer kedinizin halsiz ya da keyifsiz bir şekilde yattığını görürseniz su kabını ona yakın bir noktaya koyun ve kolayca ulaşabilmesini sağlayın.

Kediler kimi zaman hasta olduklarında yerlerinden bile kalkmak istemezler. Bu durumda mama ve su kaplarını onların yanına koyarak istedikleri zaman yemelerini ve su içmelerini sağlayabilirsiniz. Bu süreçte onu su içmeye teşvik etmeniz gerekebilir. Kedinizin bol su içmesi sağlığı açısından da kolay iyileşmesi için de önemlidir.

Veterinere Danışmadan Kedinize İlaç Vermeyin

Kedinize asla veteriner tarafından reçetelendirilmemiş ilaçları vermemelisiniz. Kedinizin sağlığı için ona evde farklı yollar ile tedavi uygulamanız mümkündür ancak reçetesiz ilaçları vermeniz yalnızca kedinizin olumsuz şekilde etkilenmesine, alerjik reaksiyon göstermesine ya da zehirlenmesine neden olacaktır. Bu sebeple de veteriner kontrolü sonrasında önerilen ilaçları kullanarak onun tedavisini iyi şekilde sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kulak Temizleme Nasıl Yapılır? Kedilerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kediler Neden İshal Olur?

Kedi ishaline çözüm yolları hakkında bilgi verdikten sonra kedilerin ishal olma nedenlerinden bahsedelim. Bunlar:

  • Parazitler ve kötü beslenme alışkanlıkları, kedilerde ishalin en yaygın iki sebebidir. Yavru kedi ve kedi ishali geçici olabilirken, ishal birkaç günden fazla sürerse, sıvı kaybı hızla tehlikeli seviyelerde kedide dehidrasyona yol açabilir. Parazitlere bağlı kedi ishalini tedavi etmek önemlidir. Parazitik veya bulaşıcı ishal genellikle yavru kedinizin dışkı örneğinde tespit edilebilir. Veterineriniz bir test isteyebilir ve test sonuçlarına göre kediniz için özel kedi ishal tedavisi önerebilir.
  • Yeni bir yiyecek, tedavi veya takviye almak, özellikle kedinizin hassas bir sistemi varsa, geçici ishali tetikleyebilir. Veya kedinizin ishale neden olan bir sindirim sorunu veya gıda alerjisi olabilir.
  • Kancalı kurtlar ve yuvarlak kurtlar gibi bağırsak parazitleri, kedilerin ve yavru kedilerin bağırsak yolunda yaşayabilir ve bu da kedide ishale neden olabilir.
  • Kedi antibiyotiklerinden veya ağrı kesicilerden kaynaklanan ilaç yan etkileri kedide ishal yapabilir.
  • Belirli yiyecekler veya ev bitkileri gibi toksik maddeleri yutmak kedi ishaline yol açabilir.
  • Kedinin sindirim sorunlarına neden olabilen bir hastalık veya enfeksiyon, kedi ishal nedenleri arasındadır.
  • Yeni bir eve taşınmaktan veya başka bir hayvandan, kişiden ya da yüksek sesten korkmaktan kaynaklanan stres de kedilerde ishal sebepleri arasındadır.

Kedinizin sağlığını destekleyecek en kaliteli kedi mamaları ZOO’da!

Kedilerde ishal hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.