Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Norwegian Forest (Norveç Orman Kedisi) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Norwegian Forest (Norveç Orman Kedisi) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2975.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Norwegian Forest, yani Norveç Orman Kedisi ile ilgili yazımıza hoş geldiniz. Bu harika dostlarımızı daha da yakından tanımaya ne dersiniz? İşte detaylar…

Karakter Özellikleri

Dikkat çekici görünümlerinin yanı sıra yumuşak ve son derece nazik olan doğalarıyla beraber insanların sevgisini kazanan bir kedi ırkıdır. Olgunlaşma süreçleri ise hemen hemen beş seneyi bulabiliyor. İnsancıl bir karakterleri var. İnsanlar tarafından her daim kucağa alınmayı severler. İlgiye resmen aşıktırlar.

Çok sempatik kedilerdir. Yabancıların yanında çekingen olabilirler. Ama zamanla alışacaklarını da söyleyebiliriz. Etraflarında olup biten her türlü duruma karşı duyarlı olabilirler. Genel olarak sessiz bir biçimde miyavlarlar. Huysuz ve uyumsuz bir kedi değildir. Yer aldıkları alanda sevilirlerse huzurlu hissederler.

Bazı zamanlar sinirli olurlar. Genlerinden gelmekte olan avcılık kabiliyetleri, evcil hale getirildikleri zaman hareketli ve meraklı bir kedi haline gelmelerine neden olur. Öğrenme kabiliyetleri ise son derece yüksektir. Bu tür zekalarıyla insanları büyülerler. Bir hayli de şaşırtırlar.

Bu kediyi tasma takıp dolaştırabilirsiniz. Oyun oynamaya gerçekten de bayılan bir kedi ırkıdır diyebiliriz. Onunla her an oyun oynamanızdan bir an olsun sıkılmaz. Sizinle saatlerce vakit geçirebilir, bunalmaz. Ama sizi de bunaltmayacağını söyleyebiliriz elbette ki.

Tarihçesi

Norwegian Forest

Norveç Orman Kedisi

Bu kedilerin anavatanı adından da anlayacağınız şekilde Norveç olmaktadır. Norveç mitolojisinde yer alan birçok efsanede bu kedilerden söz edildiğini görebilirsiniz. Geçmişlerinin ne denli eskiye dayandığı mevzusunda ise kesin bir bilgi henüz yoktur diyebiliriz. Vikinglerle beraber yaşadıkları söylenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kızgınlık Dönemi Nasıldır? Kedilerde Kızgınlık Döneminde Hangi Davranışlar Ortaya Çıkar?

Ayrıca 4000 seneden bu yana varlıkları devam etmektedir. Ama bunun da kesinliği yoktur aslında. Oslo taraflarında 1938 senesinde bir gösteride gösterildikten sonra popülariteleri artmaya başlar. Amerika Birleşik Devletleri taraflarına ise ilk defa 1979 senesinde gönderilmişlerdir.

International Cat Association tarafından tam olarak 1984 senesinde tanınmıştırlar. Ardından 1993 senesinde Cat Fanciers Association da bu kedileri kabul etmiştir. Peki bu kedilerin fiziksel özelliklerinin ne denli dikkat çekici olduğunu biliyor muydunuz? İşte tüm detaylarıyla bu Norwegian Forest kedi ırkının özellikleri!

Fiziksel Özellikleri

Bu kedilerin fiziksel özelliklerini sıralamak istiyoruz:

  • Tüyleri, öteki kedilere göre çok ama çok daha uzun ve yoğun bir haldedir. Onu sevmek için can atarsınız. İpeksi bir yumuşaklığı olan bu tüyler her zaman için dikkat çekicidir.
  • İlkbahar mevsiminde tüy dökmeye başlarlar ve bu aslında yaz mevsimine bir hazırlıktır. Bu güzel kediler çok tüy döker.
  • Sonbahar mevsiminde ise kışlık kürklerine bir anda geri dönerler.
  • Kafa şekilleri üçgendir ve patileri çok büyüktür.
  • Kas yapıları fazla güçlüdür. Dayanıklı olurlar.
  • Kuyrukları her daim tüylü ve uzundur.
  • Tekir, beyaz, siyah ya da değişik renklerde tüyleri olabilir.
  • Gözleri resmen badem biçimindedir.
  • Burunları ise son derece uzun bir görünümde olur.
  • Kulakları Maine Coon kedisi gibidir. Ciddi ve yabani görünür.

 

Bakımı

Yavru olan Norwegian Forest kedi ırkının titiz bir bakıma ihtiyacı vardır. Bu kediyi yaşına uygun biçimde beslemelisiniz. Bu çok mühimdir. Mama seçimi yaparken kaliteli bir kuru kedi maması seçmelisiniz. Elbette bir uzmandan yardım almak her zaman için en iyisi olacak demektir.

Bu güzel kedilerin hijyenik bir alanda bakılması gerekir. Bu kedilerin yavru oldukları dönemde de tüyleri son derece ilgi çekici bir halde olmaktadır. tüy yapılarının muhafaza edilebilmesi için düzenli olarak taramalarının yapılması gerekir. Ilık bir banyo, bu kedileri rahatlatan önemli bir uygulamadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi İshaline Evde Çözüm Yöntemleri Neler? Kedi İshali Nasıl Geçer?

Tırnak bakımlarını yapmak için kedi kuaförü ya da bir veteriner hekimden yardım isteyin. Asla kendiniz yapmayın. Kulakları içerisinde birikmiş olan tozların ise düzenli şekilde nemli bir bez yardımı ile silinmesi gerçekten de çok önemlidir. Bunlara her zaman için dikkat etmeniz gerekecektir. Bizden söylemesi!

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler, çocuklar ve evcil hayvanlarla iyi anlaşır. Avcı içgüdülerinden ötürü lütfen kuş ve balıklardan bu kedileri uzak tutun. Aksi halde balığı ve kuşu öldürür.

Beslenme

Bu kedileri her zaman için protein oranı fazla olan kaliteli kuru mamalarla beslemelisiniz. Tükettikleri mamanın her zaman için yaşına, sağlığına ve ırkına uyması gerekir. Bu durumda aktivite düzeyi de önem taşır diyebiliriz. Yaş mama ile beslenmelerini desteklemeniz de mümkündür. Bu kediler özel bir ırka mensuptur. Bu nedenle veteriner kontrolü olmadan kafanıza göre besleyemezsiniz. Lütfen dikkatli olun. Sonu kötü bitecek durumlara neden olmanızı istemeyiz öyle değil mi?

Üreme

Bu kedilerin hamilelik süreleri 63 ila 65 gün kadar sürmektedir. Diğer tüm kediler gibi onlar için de bu zaman son derece özel olmaktadır. Her zamanki durumlarından daha uykucu hale gelebilirler. Daha sessiz olabilirler, karınları belli olmaya başlayınca ise iştahları açılır.

Bu süreçte gereksinim duydukları mineral, besin ve vitaminleri içeren kuru mamalarla onu her daim beslemelisiniz. Gebelik süresince veteriner kontrolüne götürmeniz de büyük ehemmiyet taşır. Bu kediler her batında dört tane bebek doğurabilir. Yavrular doğduğu an annesi onları temizler ve emzirir.

Sıkça Sorulan Sorular

Norwegian Forest ırkı kedilerle alakalı sorulan çok önemli sorular var. Her birini güvenilir kaynaklardan araştırarak sizler için bir araya getirdik. İşte detaylar…

Bu Kedilerin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Bu kediler genel manada sağlıklı kedilerdir. Yaşam süreleri ise 14 ila 16 sene arasında değişiklik gösterir. Bu kedi ırkının genetik manada yatkın olduğu hastalıklar içerisinde kalp kası rahatsızlıkları, retina displazisi, böbrek hastalıkları ve glikojen depolama rahatsızlığı yer almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Bu kediler kilo almaya yatkın bir ırk olarak dikkat çeker diyebiliriz. Bu nedenle kilo kontrolünü çok iyi sağlamanız gerekir. Bunun için adımlar atmanız gerekir. Sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilmesi için veteriner hekim kontrollerini aksatmamanız lazımdır. Buna her daim dikkat etmeye önem verin.

Bu Kediler Çok mu Tüy Döküyor?

Bu kedilerin tüyleri suya dayanıklıdır. Çok dökülür. Bu sebeple ölü tüy ve derilerinin bedenlerinden uzaklaştırılması, tüylerinin parlaklık durumunun korunması ve cildinde yer alan yağların dağıtılabilmesi için sürekli olarak taranmaları lazımdır. Onları tararken nazik olmaya özen gösterin. Canları yansın istemezsiniz.

Tüylerini tıraş etmeyin, tüy bakım süreci için ise gün içerisinde 10 dakikalık bir sürenizi bu işe ayırmanız gerekebilir. Bunun haricinde meşakkatli bir bakım istemeyecektir. Ona sevginizi göstermeniz her şeyden önemlidir. Sevginizi hissedemeyen bir kedi sizinle yaşamaktan mutlu olmayacak demektir. Buna dikkat etmek lazım diye düşünüyoruz. Her hayvan sevgi ve ilgi ister!

Norwegian Forest Kedi Irkı Cana Yakın mıdır?

Bu kediler her zaman için dost canlısı bir tutum izlemektedir. Kucak kedisi oldukları için onunla alakadar olmanıza bayılır diyebiliriz. Sevgi ve ilgi her zaman en çok istediği iki temel durumdur. İlgi odağı olmaya bayılan bir kedi ırkıdır. Bu nedenle ortamın maskotu haline gelmek ona hiçbir zaman rahatsız edici gelmez.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.