Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır? Kedi Kumu Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Kedi Kumu Nasıl Kullanılır? Kedi Kumu Nasıl Olmalı?
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3420.00₺

2565.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi kumu nasıl kullanılır? Kedilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan kedi kumu doğru şekilde kullanıldığı zaman hem kedinizin hem de sizin hayatınızı kurtaracaktır. Kumlar genellikle kedilerin idrar ya da dışkı kokusunu hapseder, onların tuvaletlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını sağlar. Kumlar sayesinde kediler tuvaletlerini nereye yapabileceklerini öğrenir ve kedilerin herhangi bir yere tuvaletini yapmasından daha hijyenik çözümler vadeder. Öyleyse, kedi kumu nasıl kullanılır?

Kedi Kumu ve Kedi Tuvalet Alışkanlığı Hakkında Bilgiler

Kedi kumu nasıl kullanılır açıklamadan önce, kedilerin tuvalet alışkanlığından söz edelim. Kedinizin tuvalet kutusunun dışında idrarını yapması ve / veya dışkılama yapması elbette çok sinir bozucu olabilir. Neyse ki, bu davranışın nedeni tipik olarak belirlenebilir ve sorun büyük olasılıkla çözülebilir.

Kediler, evin sessiz ama erişilebilir bir alanında, çevrelerini görmelerine izin veren büyük, açık bir kutuya tuvaletlerini yapmayı tercih ederler. Kediler, günde iki kez kepçelenen kokusuz, toplanabilir (topaklanan) bir kumu tercih ederler. Ayrıca, kutunun konumunun bir zaman sonra kedinizin ihtiyaçlarını karşılamayabileceğini unutmayın. Örneğin, kediler yaşlandıkça çeviklikleri azalır ve artrite yakalanabilirler. Balkondaki tuvalet kutusuna gitmekte hiç sorun yaşamayan yaşlı bir kedi, bir süre sonra bunu yapmakta zorlanabilir.

Çoğunlukla en kolay çözüm, kedinin ortadan kaldırmayı seçtiği yere yeni bir tuvalet kutusu yerleştirmektir. Kediler doğru ya da yanlış olarak düşünmezler. İhtiyaçlarının karşılanması açısından düşünürler. Örneğin, kediniz yemek odasına rutin olarak idrarını yaparsa, bu, her ne sebeple olursa olsun yemek odasının, ortadan kaldırılacak bir yer olarak kedinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağı anlamına gelir.

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Kedinizin yemek odasına erişimini engellemeyi deneyebilirsiniz (mümkünse), ancak diğer seçenek de o yere bir kedi tuvaleti yerleştirmektir. Sizin için ideal bir yer olmayabilir, ancak nihayetinde tuvalet kutusundan atıkları boşaltmak, zemini sürekli olarak temizlemekten daha kolay olacaktır.

Ayrıca, bir yere tuvalet kutusu eklemeniz gerekiyorsa, evde kedi tarafından kullanılmakta olan mevcut bir tuvalet kutusunu başka yerlere taşımayın. Her zaman yeni kutular eklemeyi deneyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Malzemeleri: En Temel 9 Kedi Ürünü

Kedinizin yaşayabileceği çok sayıda potansiyel stres unsuru vardır. Örneğin, evde yeni insanlar veya hayvanlar, alışılmadık rutinler, kokular, evde sesler, evin dışındaki hayvanlar ya da evden insan veya hayvan kaybı bunlar arasındadır. Kedinizin stresinin kesin nedenini çözememe ihtimaliniz. Çoğu zaman stresin nedeni bilinmeden ele alınabilir. Genellikle kedi ve ev ortamının detaylı bir şekilde anlaşılmasını gerektirdiğinden, stresle ilgili tuvalet kutusu sorunlarını çözmek zor olabilir. Bu durumlar özellikle bir veterinerin rehberliğini gerektirebilir.

Kedi kumu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta temizliğidir. Bir kum günlerce kedinizin kum kabının içinde beklememelidir. Ara sıra tazelenmeli, temizlenmeli ve yenilenmelidir. Ayrıca kum kabının temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi de en az kumların temizlenmesi ve yenilenmesi kadar önemlidir. Bu şekilde kedinizin ve evinizin hijyenini en iyi şekilde sağlamanız mümkün olabilir. Peki, kedi kumu nasıl kullanılır?

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Kedi kumu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Belirtilen seviyeye gelene kadar kum kabına kumu koyun.
  • Kedi kumunu düzenli şekilde kontrol edin ve dışkıları kürek yardımıyla alarak kumu temizleyin.
  • Topaklanan, kirlenen, dışkı ya da idrar ile temas eden kedi kumunu tuvalete değil çöpe atmaya özen gösterin.
  • Temizleme sonrasında eksilen kum miktarını düzenli şekilde belirtilen miktara gelen kadar tamamlayın.
  • Düzenli aralıklar ile kedinizin kum kabındaki kumu tamamen boşaltın ve kum kabını temizleyin.
  • Kum kabının temizliği sırasında kimyasal ürün kullanıyorsanız iyice duruladığınızdan ve kuruladığınızdan emin olun.
  • Haftada bir kez kum kabını tamamen boşaltıp kabı yıkayın.

Kedinizin sağlığı ve temizliği için bu noktalara dikkat edilmesi tavsiye edilir. Kedilerin sağlığını tehlikeye atabilecek pek çok bakteri, virüs ve zararlı atık kedilerin idrarlarında ya da dışkılarında yer alabilir. Bu nedenle de kedinizin temiz bir alana tuvaletini yapması için kum kabının da temiz olması önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Sakin Kedi Cinsleri Hangileri?

Kediniz tuvaletini yaptıktan kısa bir süre sonra dışkısını kürek yardımı ile alarak çöpe atmanız en iyisi olacaktır. Bu sayede kokudan kurtulabilir ve dışkının durdukça bakteri üretmesini de engelleyebilirsiniz. Ayrıca idrar genellikle kumlarda topaklanmaya neden olur.

Bu sayede kum kabının içinde sıvı bir idrar ile değil topaklanmış haldeki kum tanecikleri ile karşılaşırsınız. Yani kum tanecikleri kedinizin idrarını emer. Bu sayede kedinizin idrarlı kumunu temizlemeniz de çok kolay olabilir. Haftada bir tüm kumu yenilemeniz kedinizin idrara ya da dışkıya temas etmesini önler, temiz bir tuvaleti kullanmasını sağlar.

Kedi kumu çeşitleri ve en iyi kedi tuvalet modelleri için online mağazamızı inceleyebilirsiniz. 

Kedi tuvalet eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.