Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Amerikan Bobtail Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?
1900.50₺

1287.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Amerikan Bobtail kedi bakımı, özveri ve dikkat gerektirir. Bu sevimli kediler, dünya çapında ünlüdür ve ülkemizde de yaygındır. Kısa kuyruğu ile farklı bir görünüm sunan Amerikan Bobtail kedileri, sevecen ve uysal kişilikleri ile de dikkat çekerler.

Amerikan Bobtail Kedi Irkı Özellikleri

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı

Amerikan Bobtail kedilerinin en önemli özelliği kısa kuyruklu olmalarıdır. Amerikan Bobtail, hemen herkes için uygun bir tercihtir. Bu dayanıklı ve büyük boyutlu kediler, çocuklarla da çok iyi anlaşır. Öte yandan Amerikan Bobtail kedilerinin diğer kedilerle de uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Arkadaş canlısı mizacı dışında bu kediler, oyun düşkünüdür ve kedi oyuncakları ile zaman geçirmeyi pek severler. Makul düzeyde egzersize gereksinim duyan Amerikan Bobtail kedisi, kedi tasması eşliğinde günlük yürüyüşlerden memnun olur.

Gür ve orta boyutlu tüyleri bulunan Amerikan Bobtail, iyi bir tüy bakımı ile parlak ve sağlıklı görünen kürke sahip olacaktır. Amerikan Bobtail kedisinin tüy renkleri herhangi bir tonda olabilir. Göz rengi ise mavi, yeşil, altın ve bakır tonlarındadır. ABD menşeili olan Amerikan Bobtail, 15 sene kadar hayatta kalabilir.

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı: Tüy Bakımı

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı

Amerikan Bobtail kedileri gür ve kabarık tüylere sahiptir. Dolayısıyla tüylerinin dökülme problemi yaratmaması adına haftada 3-4 defa fırçalanması tavsiye edilir. Kedi tarağı ile tüylerine bakım yapılması, Amerikan Bobtail kedilerinin daha parlak ve sağlıklı tüylere kavuşmasını sağlar. Kediniz kirlendiği zaman onu yıkayabilirsiniz. Çünkü suyu seven bir kedi cinsi olarak kabul edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Mantar Enfeksiyonu Belirtileri, Tedavisi

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Amerikan Bobtail kedilerinin ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Diş ve ağız sorunlarına meyilli olan Amerikan Bobtail kedilerinin dişleri, haftada birkaç kez fırçalanmalıdır. Olası bir ağız sorununda veteriner desteği alınması önem arz eder.

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı: Pati Bakımı

Amerikan Bobtail kedisinin patileri, özellikle de dış mekân gezintilerinden sonra silinmelidir. Uzayan tırnaklar var ise kedi tırnak makası yardımı ile kesilmesi gerekir. Tırnakların aşırı uzaması, kedinin zarar görmesine yol açabilir. Ayrıca uzayan tırnaklar, mobilyalara, halı ve kilimlere takılabilir. Bu da kedinin canının acımasına sebebiyet verir.

Amerikan Bobtail Kedi Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Kedinizin gözlerini ve kulaklarını düzenli olarak temizlemeniz önemlidir. Böylece kedi dostunuzun göz ve kulak hijyenini teşvik etmiş olursunuz.

Amerikan Bobtail Kedisi Egzersiz İhtiyacı

Amerikan Bobtail kedileri dinamik canlılardır. Hareket etmeyi çok seven bu kedilerin, gün içinde birkaç saat egzersiz yapmaları sağlanmalıdır. Kedi tırmalama tahtası, kedi oyuncakları ve dış mekan gezintileri, kedinin aktif kalmasını destekler.

Amerikan Bobtail Kedisi Beslenme İhtiyacı

Amerikan Bobtail kedisinin sağlıklı ve uzun ömürlü olması için kaliteli mamalar tüketmesi şarttır. Bu nedenle, Amerikan Bobtail kedisine verilecek olan mamanın protein, lif, mineral ve vitamin açısından tam ve dengeli olması sağlanmalıdır. Aynı zaman kedinin temiz ve yeterli miktarda suya erişimi olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.