Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evcil Kedi Malzemeleri Nelerdir?

Abone Ol 
Evcil Kedi Malzemeleri Nelerdir?
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Evcil kedi malzemeleri kedi bakımında ve sağlığında son derece önemli olan ürünlerdir. Bir kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız, kedi alışveriş listesi işinize yarayabilir. İşte kediler için gereken malzemeler listesi!

Evcil Kedi Malzemeleri

evcil kedi malzemeleri

Kedi besleyecekseniz, onun gereksinim duyduğu çeşitli ürünleri tedarik etmeniz oldukça mühimdir. Bu noktada kedinize kaliteli ve faydalı ürünler seçmeniz gerekir. Aynı zamanda kaliteli markaların ürünlerine yatırım yaparak kedi dostunuzun sağlığını ve güvenliğini teşvik etmiş olursunuz. Evcil kedi malzemeleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Kedi Maması

Evcil kedi malzemeleri arasında en önemli ürün şüphesiz ki kedi maması. Doğru kedi maması seçimi kedinin sağlığını ve refahını destekleyecektir. Kedinize mama alırken birçok farklı detayı göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu aşamada kedinizin yaşını hesaba katmalı ve ona hitap eden mamayı tercih etmelisiniz.

Kedinize mama alırken dikkat etmeniz gereken bir başka konu da mamanın besin değerleri olmalıdır. Protein başta olmak üzere pek çok farklı besin bileşenini içeren mamalar, kedilerin sağlığını teşvik edecektir. Ayrıca mama, kedinizin damak tadına hitap edebilmelidir. Bu yüzden lezzetli kuru kedi maması ve konserve kedi mamaları seçmek önem arz eder.

2. Kedi Kumu

Evcil kedi malzemeleri arasında bir diğeri de kedi kumu. Kedilerin tuvalet deneyimini iyileştirmek için kedi kumu mutlaka alınmalıdır. Bu ürün sayesinde evinizde kötü koku oluşumunu da engellemiş olursunuz. Topaklanan, hızlı kuruyan, kokusuz ve özel kokulu kumlar arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Somali Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

3. Kedi Bakım Ürünleri

Kedinizin bakımını aksatmamak adına kedi bakım ürünleri arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Kedi fırça ve tarakları, patili dostunuzun sağlıklı ve parlak tüylere kavuşmasına izin verecektir. Kedi temizlik ve banyo ürünleri, kedinizin en iyi ve güvenli şekilde temizlenmesine yardımcı olacaktır. Aynı şekilde kedi tırnak makasları da evcil dostunuzun tırnak bakımını etkili şekilde gerçekleştirmenize destek olacaktır.

4. Kedi Mama ve Su Kabı

Evcil kedi malzemeleri arasında yer alan mama ve su kapları seçimi önemlidir. Kedinizin mama yerken rahat olması ve güvenli bir şekilde mama yeme deneyimi elde edebilmesi adına kedi mama ve su kapları seçimine dikkat edilmelidir. Mama kapları birçok farklı model seçeneği sunar. Bunlar arasında melamin mama kapları ve seramik kaplar en popüler olanlarıdır. Bu tarz ürünlerin temizliği de son derece basittir.

5. Kedi Tuvaleti

Kedinizin tuvalet alışkanlığı kazanması adına ona kedi tuvaleti almanız gerekir. Kapalı, otomatik ve açık olmak üzere birçok farklı çeşitte kedi tuvaletleri bulunmaktadır. Bunlar arasından kedinize hitap eden ürünü seçmeniz önemlidir.

6. Kedi Tasması

Evcil kedi malzemeleri söz konusu olduğunda kedi tasmasından da bahsetmek gerekir. Evcil dostunuzun güvenliği için kedi tasması önemli yer tutar. Kedinizin boynu ile uyumlu olan bir tasmaya yatırım yapmalısınız. Bununla beraber tasmanın son derece güvenli, kaliteli ve sağlam olmasına da özen göstermelisiniz.

7. Kedi Oyuncakları

Kedinizin mutlu ve huzurlu vakit geçirebilmesi maksadıyla ona kedi oyuncakları sağlamanız gerekir. Kedi oyuncaklarının mutlaka kaliteli bileşenlerden üretilmiş olmasına da odaklanmalısınız. Bu sayede güvenli bir kullanım olanağı sunmuş olursunuz.

8. Kedi Taşıma Çantası

Evcil dostunuzla bir yerden başka yere gitmek zorlayıcı bir deneyim olabilir. Bunu kolaylaştırmak için kedi taşıma çantası mutlaka edinmelisiniz. Evcil kedi malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan kedi taşıma ürünleri sayesinde seyahatinizi daha kolay ve güvenli hale dönüştürebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Alzheimer Belirtileri ve Nedenleri

9. Kedi Yatağı

Evcil kedi malzemeleri listesinde kedi yatağı da yer alıyor. Kedinizin uyku ve dinlenme deneyimini bir üst noktaya ulaştırmak adına ona konforlu ve yumuşak bir kedi yatağı almayı unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.