Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kohana Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Kohana Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kohana kedi ırkı, tüysüz kedilerden biridir. En çok merak edilen evcil hayvanlar arasında yer alır. Görünüşü ile dikkat çekmesine ek olarak kendine has doğasıyla da farkını ortaya koyar. Hemen her ev için ideal bir kedi cinsidir.

Kohana Kedi Irkı Kökeni

Bu kediler Hawai Adaları’ndan gelir. İlk örneği 2002 senesinde bulunmuştur. Bu nedenle de henüz çok yeni bir kedi ırkıdır. İlk başlarda adalarda yaşayan tüylü bir kedinin mutasyona uğramış bir türü olduğu düşünüldü. Ancak bu kedilerin Donskoy ve Sfenks kedisi ile çaprazlanarak elde edildiği bilinmektedir.

Kohana Kedi Irkı

Kohana Kedi Irkı Özellikleri

Bu sevimli kediler bariz bir şekilde tüysüzlükleri ile ön plana çıkarlar. Aynı zamanda küçük boyutları, geniş göğüsleri ve kaslı vücut yapılarıyla da fark yaratırlar. Tüy eksikliği sayesinde bu kedilerin alın kırışıklıkları kolaylıkla görülebilir.

Kohana kedi ırkı genellikle 3-5 kg arasında bir ağırlığa sahip olur. Başı koni biçimindedir ve büyük kulakları hemen göze çarpar. Gözleri iri ve badem şeklindedir. Ağzı ise düzdür ve düşük görünür. Elmacık kemikleri ise son derece belirgindir. Arka ayakları ön ayaklarından biraz daha uzun boyutludur. Kuyruğu ise uzun yapılıdır.

Kohana Kedi Irkı Renkleri

Tüyleri olmadığı için bu kedilerin renklerinden bahsettiğimizde deri rengini kastetmiş oluruz. Bu kediler beyaz, gri, siyah ve krem renklerinde karşımıza çıkar.

Kohana Kedi Irkı Karakteri

Kohana kedileri, her türlü aileye uyum sağlar. Uysal, sevecen ve oyuncu bir hayvandır. Genel olarak diğer hayvanlarla ve çocuklar ile vakit geçirmeyi sever. Sosyal oldukları için etkinliklere dahil olmayı isterler. En sevdikleri insanların yanından ayrılmazlar. Meraklı olduklarından, kedi künyesi kullanmaları önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Aşıları ve Fiyatları Nelerdir?

Her gün uzun saatler yalnız kalmak, bu kedilere göre değildir. İnsanlarla ve hayvanlarla iletişim kurmaya da ihtiyaçları vardır. Ve tabii ki, ilgi görmeyi ve ilgi göstermeyi severler. Kolayca öğrenebilirler ve eğitime açık canlılardır.

Kohana Kedi Irkı Bakımı

Kohana kedisinin tüyleri olmadığı için cilt bakımına özen gösterilmelidir. Dışarı çıkarılacağı zaman mutlaka güneş koruyucu ürünler, bu kedilerin cildine uygulanmalıdır. Bununla beraber, cildinin tahriş olmasını önleyen kedi tasması kullanması çok önemlidir. Rutin olarak kulak ve gözleri kontrol edip temizlenmelidir. Tırnakları uzadığında kedi tırnak makası ile kesilmelidir. Düzenli olarak egzersiz yapması sağlanmalı ve kaliteli kedi mamaları ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

Kohana Kedi Irkı

Kohana Kedi Irkı Beslenmesi

Kohana kedilerinin enerji gereksinimleri diğer birçok kediye oranla daha yüksektir. Bundan dolayı daha fazla yiyeceğe ihtiyaç duyabilir. Ancak bu kedilere sunulan mamalar aşırı yüksek kalorili olmamalıdır. Kedinin sağlıklı, tam ve dengeli beslenmesi sağlanmalıdır. Kohana kedilerine sunulan mamalar protein, mineral ve vitamin açısından zengin olmalıdır. Kilo kontrolü için kedi mama kabı ölçülü bir şekilde mama içermelidir. Aksi durumda kediniz obez olabilir.

Kohana Kedi Irkı Hijyeni

Kohana kedilerini fırçalamanız gerekmez. Tüyleri olmadığından bu tür bir aktiviteye gerek yoktur. Bu yüzden de bakımı kolay olan kedi ırkları arasında yer alan bir cinstir. Ayrıca, Kohana kedilerinin cildine özel bakım uygulamanız çok önemli bir ayrıntıdır. Çeşitli kedi cilt bakım ürünleri kullanarak, cildinin sağlıklı kalmasını mümkün kılabilirsiniz. Dışarı çıkaracağınızda koruyucu giysiler giydirebilirsiniz. Eğer kedinize kıyafet giydirmiyorsanız; kesinlikle güneş kremini cildine sürmelisiniz.

Kohana kedilerinin cildinde biriken yağ ve kirleri yok etmek adına düzenli olarak cildini dezenfekte etmelisiniz. Yumuşak ve nemli bir bez ile kedinizin cildini temizleyebilirsiniz. Kediler için özel olarak geliştirilen kedi temizleme mendilleri de bu noktada işinizi kolaylaştıracaktır. Kedinizin aşırı kirlendiğini düşünüyorsanız; onu mutlaka banyo yaptırmalısınız. Bu sayede kediniz hijyen elde edebilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Adları Dosyası: Kedinize Ne İsim Verebilirsiniz?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.