Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sfenks Kedisi Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Sfenks Kedisi Hakkında Bilgiler
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Bugün sizlere dünya genelindeki en farklı fiziksel özelliklere sahip olan sfenks kedisi ile alakalı önemli bilgiler sunuyor olacağız. Bu kediler, tamamen kendilerine özgü yapıları ve çeşitli türde özellikleri ile çok seviliyorlar. Kusursuz bir tarza sahip olduklarını da belirtmeden geçmiş olmayalım.

Sarkık ve tamamen tüysüz olan bir deriye sahip olduğunu gördüğümüz bu kediler, farklıdırlar. Zeki, iyi huylu ve uysaldırlar. Bunun yanı sıra yumuşacık ve sıcacık bir bedenleri vardır. En çok da Kanada taraflarında hemen hemen her evde görebileceğiniz bu kediler, enerjiktirler.

Sfenks Kedisi Tarihçesi

sfenks kedisi

Siyah Arka Plan Tema ve Sfenks Kedisi

Bu kedilerin tarihçesini inceleyebilmek adına, Kanada’da yer alan Toronto şehrinin geçmiş zamanlarına gitmek gerekir. Esasen şaşırtıcı bir şekilde tesadüfen meydana gelen bir tür olan sfenks kedisi, genetik bir mutasyon içerisinde hiçbir zaman denk gelinmeyen bir olaya neden olarak siyah bir kediden meydana gelmiştir.

Bu doğan özel yavru olan sfenks kedisinin sahibi olan kişiler de, eşsiz bir vücut yapısı olduğunu fark ederek çoğaltmak için bilim insanlarının yardımını almaya başlamışlardır. Seneler sonra ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota adlı eyaletinde ve Toronto’da vücudunda tüy olmayan bir ırk olan sfenks kedisinin meydana getirilmesi ile beraber diğer tüysüz kedi ırkları da kendilerini göstermeye başlamıştır.

1970 ve takip eden senelere bakıldığı takdirde, birçok tüysüz sfenks kedisi, esasen ilk örnekteki gibi Habeş kedisi tarzında tüylü kedilerden meydana gelmeye başladı. Çekinik bir gen olarak bilinen tüysüz özellik, bu nedenle genetik bakımdan incelenmiştir. Bu durum doğrultusunda da çiftleşme sırasında baskın olabilecek değişikliklere gark olmuştur.

Sfenks kedileri, Kanada tüysüz kedileri adıyla da birçok toplum tarafından bilinmektedir. Kedi Meraklıları Derneği de bu türü onaylamıştır. Bunun yanı sıra Uluslararası Kedi Derneği de sfenks kedisi ırkını onaylamış olan önemli kurumlar arasında yer almaktadır. Diğer adı Mısır kedisi olan bu tatlı kediler, Afrika Kıtası’nda Mısır kedileri adıyla anılır.

Sfenks Kedisi Karakter Yapısı Nasıldır?

Sfenksler, genel manada alakayı seven kedi türleri arasında yer almaktadır. Gittikleri her alanda insanların ilgisini çekerler. Bunun için atletik yapılarını ve duygusal özelliklerini kullanırlar. Birtakım bilimsel araştırmalar neticesinde psikolojik olarak sorun yaşayan kişilerin terapilerinde aktif olarak kullanılan bu kediler, bu nedenle insanlarla anlaşabilen en önemli kedi ırklarından olduklarını da ispatlamışlar ve tescillemişlerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Australian Mist Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Enerjik ve meraklı bir yapıya sahip olmalarıyla dikkat çeken bu güzel kediler, ilgi görmezlerse ortamda yüksek olan nere varsa oraya çıkmaya çalışırlar. Hızlı gezintiler yaptıkları da görülür. Bu gibi davranışların tamamı, ilgiyi tamamen üzerlerine çekmek istediklerini belli etme şekilleridir. Sfenks kedisi bitmek tükenmek bilmeyen bir ilgi ister. Sosyal denebilecek bir kedi ırkıdır. Evde yer alan diğer hayvanlarla da son derece iyi anlaşır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.