Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ağlayan Kedi Olur Mu? Kediler Ağlar Mı?

Abone Ol 
Ağlayan Kedi Olur Mu? Kediler Ağlar Mı?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bir kedi üzgün hissettiğinde tam anlamıyla gözyaşı dökmese de, tıpkı diğer hayvanlar gibi gözleri dolabilir. Kedinizin aşırı gözyaşı ürettiğini fark ederseniz, onu bir veterinere götürmenizde yarar var. Fakat bazen kedinizin ağladığını düşünebilirsiniz. Çünkü, kedinin gözünden yaş gelmesi durumuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Peki, ağlayan kedi olur mu? Kediler ağlar mı?

Kediler Ağlar Mı?

Ağlayan kedi olur mu? Kediler, yiyecek, su ya da ilgi gibi bir ihtiyacı iletmek için bebekler gibi ağlayabilirler. Kediler, belirli bir yanıtı işaret etmek için kısa miyavlardan uzun ulumalara kadar seslerini değiştirebilirler.

Kediler zekidir ve iletişimin gücünü tanırlar. Bu nedenle, ağlama gürültüsü genellikle sizi uyandıracak ve yataktan sarsacak kadar ürkütücü olsa da, endişelenmeyin. Çünkü kediler, bazen aşırı dramatik olabilirler.

Ağlayan Kedi

Gecenin ortasında kedinizin bebek gibi bağırdığını duyduysanız ve şaşkınlık yaşadıysanız, yalnız değilsiniz! Birçok kedi, bir bebeğin ağlaması gibi seslerini değiştirebilir. Bu kasıtlı bir manipülasyon mu ya da kediler ağlayan bir çocuğun sesinin insanların dikkatini çekme olasılığının daha yüksek olduğunu biliyorlar mı? Yoksa bu sadece bir tesadüf mü? Tüm bunların cevabı henüz belirsiz diyebiliriz.

Kediler Neden Ağlar?

Kedi ağlaması neden olur, kedinin ağlama sebepleri neler? Kediniz ağlıyorsa, öncelikle kedinizin gözünde bir çizik veya diğer göz problemleri olabilir. Uzun süre yalnız kalması da kedinin sıkılmasına, olumsuz hissetmesine neden olabilir. Bu da kedinizin ağlamasına yol açabilir. Bu özellikle genç kediler için geçerlidir.

Yalnızlık, kesinlikle bir kedinin dikkat çekmek için ses çıkarmasını veya sahibi ile oyun oynamaya başlamasını tetikleyebilir. Kedinizle çok uzun saatler ilgilenemiyorsanız, ona eğlenceli kedi oyuncakları verebilir, sıkılmasını önleyebilirsiniz. Bu, kedinizi zihinsel olarak uyaracak ve onu yormasına yardımcı olacaktır. Ayrıca olumlu pekiştirme kullanmalı ve kedinizle sadece sessiz olduğunda etkileşime girmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Aşı Karnesi Nedir? Kedi Aşı Karnesi Nasıl Çıkarılır?

Ağlayan Kedi

Ağlayan Kedi Aç Bir Kedi Mi?

Bazı kediler, herkesi aç olduklarına ikna etmek için uzun saatler harcayabilirler. Kediniz, biri kedi mama kabını doldurma umuduyla her geçtiğinde ağlarsa, bu sinir bozucu alışkanlığı kırmak için onu eğitmeniz gerekebilir.

Birincisi; herkes kedinizi her miyavladığında besliyorsa, bu alışkanlıktan hemen vazgeçilmelidir. Onu sadece günün belirli saatlerinde besleyin. Kedinizin mama saatinde evde değilseniz, otomatik kedi mama kabı ile bu problemi çözebilirsiniz.

Ağlayan Kedi Mesaj Göndermeye Mi Çalışıyor?

Bir kedi size önemli bir şey söylemeye çalışıyorsa da ağlayabilir. Kediniz bir dolaba kapatılmışsa veya kedi tuvaleti olmadan bir odaya hapsolmuşsa ağlayabilir. Su kabı boşsa, en sevdikleri oyuncak kanepenin derinliklerinde sıkışıp kalırsa veya tavanda sürünen cezbedici bir böcek görürlerse sürekli miyavlayabilirler. Bazı kediler lavabonun yanına zıplar ve birisi ona su verene kadar miyavlayabilir. Ayrıca stresli olduklarında da sık sık ağlama sesi çıkarırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.