Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Bobtail Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
American Bobtail Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2635.00₺

1693.55₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

American Bobtail cinsi kediler sahiplerine olan düşkünlükleri ile bilinirler. Tasma ile gezdirmeye dahi uygun olan nadir kedi ırklarından biri olan ırk, kolay eğitilebilir yapısı sayesinde sahipleri ile iyi anlaşabilen kedilerdendir.

American Bobtail Karakter Özellikleri
American Bobtail

Amerikan Bobtail kediler zeki, hareketli ve çocuklar ile iyi anlaşabilen karakterleri ile öne çıkarlar. Dost canlısı tavırlara sahip olan bu cins, sürekli yanında olan insanlar ile sağlıklı şekilde iletişim kurabilir. Oyuncu karakteri nedeniyle çocuklar ile eğlenmekten kaçınmaz ve sahibi ile oyun oynamaktan keyif alır. Bu yüzden kedinize eğlenceli kedi oyuncakları sunmanız, onun mutluluğu açısından çok önemlidir.

Zeki yapısı sayesinde kolay eğitilebilen bu kedi ırkı, hareketli yapısı gereği her türlü koşulu bir oyuna çevirebilir. Ayrıca tasma ile gezdirilebilecek nadir kedilerden biri olmaları ile de bilinirler. Sevgi dolu yanları, sahiplerine olan bağlılıklarını arttırır. Bu sayede kediniz ile uzun saatleri beraber geçirebilir, onunla keyifli oyunlar oynayabilirsiniz.

Başka kediler ile iyi anlaşabilen, dikkat ve ilgi isteği yüksek olan bu kediler pek konuşkan değildir. Bu nedenle sık sık miyavladıklarını göremezsiniz. Sessiz karakterinin yanı sıra bağımsızlığa olan düşkünlükleri de onların keyifli vakit geçirmelerine yardımcıdır. Sahipleri ile zaman geçirmekten hoşlanan bu kediler kendi başlarına kaldıkları zaman da oyun oynayarak kendilerini eğlendirebilirler. Kucakta olmaktan pek hoşlanmasalar da ilgi görmeyi severler.

American Bobtail Tarihçesi

1960’larda fark edilen bu ırkın bir kedi türü olarak kabul edilmesi için ilk başvuru 1989 yılında yapıldı. Melez olan bu kedilerin annesinin bir Siyam dişisi ve babasının da bir gri ya da kahverengi tekir olduğu tahmin edilmektedir. Zaman içinde Himalayan, Birman gibi farklı kedi ırkları ile de karışan bu kedilerin günümüzde yoğunluğu ise pek yüksek değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siberian (Sibirya) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

John ve Brenda Sanders çifti Arizona’dan tatil dönüşünde kısa kuyruklu bir kedi yavrusu getirirler ve adını Yodi koyarlar. Bugün hala belli bölgelerde American Bobtaillara Yodi denilmektedir. Sonrasında sahiplendikleri Mishi ile Yodi American Bobtail kedilerin annesi ve babası olarak kabul edilebilir. Temel özellikler bakımından bu kedilerin genetik özelliklerinin Yodi’ye benzediği görülmüştür. Bu ırktaki en yaygın özellik kısa kuyruklu oluşlarıdır. Yodi’den aldığı genleri günümüzde hala taşıyan bu ırk, ancak 2002 yılında bir tür olarak kabul edilebilmiştir.

American Bobtail Fiziksel Özellikleri

Bu kedi ırkının en yaygın özelliği kısa kuyruklarıdır. Uzun tüyleri ile ihtişamlı bir görünüme sahip olan American Bobtail kediler, yuvarlak ve geniş kafa şekline sahip. Göz renkleri özellikle de mavi olabilir ancak değişkenlik gösterebilir.

Çift kat kürke sahip olan bu kedilerin alt katmandaki tüyleri yumuşak ve üst katmandaki tüyleri serttir. Uzun tüylere sahip olan bu ırk, esnek ve gösterişli kuyruk yapıları sayesinde kedi severlerin gönüllerine taht kurar. Bacakları kısa ve yoğun kemikli, vücudu ise yere yakındır. Gözleri iri ve yuvarlak hatlara sahip olan bu kedilerin geniş kulakları bulunur.

American Bobtail Bakımı

Amerikan Bobtail kediler hassas bir tüy yapısına sahiptir. Bu nedenle de sık sık banyo yaptırılması tüylerin zarar görmesine ve sağlıksız görünüme kavuşmasına neden olabilir. Bu kedi ırkının tüylerinin çok sık yıkanma ihtiyacı da yoktur. Düzenli olarak taramanız ve tüy sağlığını destekleyecek mamalar ile beslemeniz tüylerin eşsiz görünümüne yardımcı olacaktır.

Kedinizin tüylerini düzenli olarak taramanız onun tüylerine takılan tozları, kirleri ve çeşitli yabancı parçacıkları temizlemenizi kolaylaştırır. Kedinizin sağlıklı tüylerinin ölü tüylerden arınması için de tarama önemlidir. Bu sebeple kedinizin tüylerini en azından haftada bir kez taramanız gereklidir. En kaliteli kedi fırça ve tarakları için online pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Sistit Belirtileri ve Tedavisi

Kedinizin tırnaklarını uzadıkça kesmeniz, yüz bölgesini ise temiz ve nemli bez ile silmeniz gerekir. Yüz bölgesine kedi şampuanı sürmemeniz ve duş sırasında kulaklara su kaçmamasına dikkat etmeniz gereklidir. Kedinizin kulaklarının içini de nemli ve temiz bez ile silebilir, kulakların etrafının temizliğini de bu şekilde sağlayabilirsiniz.

American Bobtail Kedilerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

American Bobtail kediler çocuklar ve diğer hayvanlar ile çok iyi anlaşabilen yapıları ile öne çıkar. Bu kediler sevgi dolu, dost canlısı ve samimi tavırları sayesinde kolayca kendilerine arkadaş bulabilirler. Ayrıca oyuncu karakterleri de çocuklar ile iyi şekilde anlaşmalarına yardımcı olmaktadır. Bu cins kediler, çocuklar ile keyifli vakit geçirebilmelerinin yanı sıra diğer kediler ya da farklı evcil hayvanlar ile de yakın ilişkiye sahip olabilirler.

Farklı evcil hayvanlara sahipseniz bu cins kedileri tercih edebilirsiniz çünkü köpeklerle ve diğer evcil hayvanlar ile anlaşma kapasitesi olan ırkın sosyal aktifliği oldukça yüksektir. Özellikle de iki evcil hayvan da yavruyken sağlıklı şekilde iletişim geliştirebilirler ve iki farklı hayvanın da birbirine kısa zamanda alışması mümkün olabilir.

American Bobtail Kedilerde Beslenme

Bu kedi ırkı genel anlamda kilo almaya yatkın bir türdür. Her kedi gibi özel bir beslenme programına ihtiyaç duyabilecek olan American Bobtail kedilerin gerekli egzersizler ve yeterli aktiflik ile desteklenen bir beslenme programına sahip olması önerilir. Bu nedenle de gerekli içerikleri yeteri kadar içeren mamaların tercih edilmesi şarttır.

Tüy sağlığını destekleyecek Omega 3 ve Omega 6 içeriklerini barındıran, kalp ve görme fonksiyonlarını düzenleyecek olan taurin içeriğine sahip mamaları seçerek siz de kedinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca günlük enerji kaynağı olarak protein içeriği dengeli ve yüksek olan mamalar tercih edilmelidir. Yüksek tahıl ve karbonhidrat içeriğine sahip olan mamalar kedilerde kilo almaya neden olabileceği için yağ ve tahıl içeriği az olan mamaları seçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden İshal Olur? Kedilerin İshal Olma Nedenleri

Günlük iki öğün Amerikan Bobtail kediler için yeterli olacaktır. Gün içinde gerçekleştireceğiniz egzersizler ve eğitimler sırasında ödül maması tercih edeceğiniz zaman dozunu aşırıya kaçırmamalı, kedinizin mümkün olduğunca düşük tahıllı ödül mamaları yemesini sağlamalısınız. Bu sayede düzensiz ve sağlıksız beslenme kaynaklı sağlık problemlerini en aza indirebilirsiniz.

American Bobtail Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Amerikan Bobtail kedilerle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Bu kedilerin kilosu, yaşam süresi, bakımı hakkında farklı soru işaretleri mevcuttur. Bu soruların neler olduğuna bakalım.

American Bobtail Kediler Obez Midir?

Amerikan Bobtail kediler de tıpkı diğer tüm kediler gibi obeziteye sahip olabilir. Yine de bu kedilerin obeziteye daha yatkın olduğu da söylenebilir. Bu nedenle de beslenme düzenlerinin mümkün olduğunca az yağlı ve tahıl içeriği düşük olacak şekilde ayarlanması gerekmektedir.

American Bobtail Kedilerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?

Irkın yatkın olduğu bir hastalık tespit edilmemiştir. Kırma türlerde genellikle çeşitli kalıtsal sağlık sorunları görülür. American Bobtail kedilerde ise kırma olmalarına rağmen bu tür bir problem gözlemlenmemiştir. Yalnızca onların da her kedi gibi obeziteye yakalanma riski mevcuttur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.