Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Birman Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Birman Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1354.21₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Birman kedisi; kulakları ve ayakları beyaz hareli bir kedi türüdür. Gözleri mavidir. Herkes tarafından çok sevilir. Sıcakkanlı bir kedidir. Haydi gelin bu sevimli dostlarımızı hep beraber tanıyalım.

Karakter Özellikleri

Bu kedi ırkı çok neşelidir. Aynı esnada konuşmayı da bir insan kadar çok sever, bunu anında anlarsınız. Gevezedir. Sosyal bir kedidir. Bunun yanı sıra fazlasıyla araştırmacı ve zekidir. Bu kedi ırkının etrafını keşfetme ve analiz etme kabiliyeti yüksektir. Serbest bırakırsanız sürekli olarak bir şey keşfetmek isteyecektir.

Sahibine çok düşkün bir kedidir. Bu nedenle Birman kedilerinin tam bir ev kedisi olduğunu söylersek hiç de yanılmış olmayız. Aynen bir bebekmişçesine acıktıkları ve ilgiye gereksinim duydukları zaman o tatlı sesleriyle size seslenmekten geri durmazlar.

Tarihçesi

Tarihçesi

Birman

Birmanya dolaylarında kutsal kedi olarak bilinirler. 1919 senesinde yerel halk vasıtasıyla Fransız gezginlere hediye edilmiştir. Fransa dolaylarında aşırı sevilmiş bir kedidir. Kısa zaman önce Amerika Birleşik Devletleri ve dünyaya yayılması da uzun zaman almamıştır.

Fiziksel Özellikleri

Yuvarlak, güçlü ve geniş bir kafası vardır. Yanakları dolgun olan bir kedidir. Yuvarlak biçimli bir buruna sahiptir. Çenesi sağlamdır ve gelişkindir. Yuvarlak uçlu kulakları olur. Kulakları orta bir uzunluktadır. Aşağı doğru genişler ve birbirinden ayrık biçimde durur. Gözleri yuvarlaktır. Dış kısımları yukarı bakar.

Bedeni iyi gelişmiştir. Uzundur. Bacakları kalındır ve orta bir uzunluktadır. Geniş patileri vardır. Patileri sağlamdır ve yuvarlak biçimlidir. Kuyruğu genel olarak bedeniyle orantılıdır. Uzunluğu ise ortadır. Tüyleri uzundur. İpeksi olur. Boynunda yakaya benzer tüyler yer alır. Karnındaki tüyleri dalgalı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kulak Uyuzu Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Bu kediler, sağlıklı formlarıyla hemen hemen 4,5 kilo kadar olurlar. Sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri sonucunda 15 sene kadar yaşayabilirler. Tabii kötü bir bakım sonucunda 15 seneyi görmeleri neredeyse imkansız gibi bir şeydir. Bakalım bu kedilerin tarihi nereye dayanıyor, işte detaylar…

Bakımı

Bu kedileri nazikçe haftada 2 kez tarayabilirsiniz. Ona her daim ilgi göstermeniz gerek. Çünkü bu kediler tam bir temas bağımlısıdır. Sürekli sizin ona dokunmanızı, kucağınıza alıp şefkatle sevmenizi beklerler. Onları düzenli olarak veteriner kontrolüne de götürmeniz gerekmektedir. Böylece daha uzun yaşamasına katkı sağlamış olursunuz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler kucakta dolaşmayı sevdiği için çocuklarla iyi geçinir. İlgi odağı olmaya bayılırlar. Ortamın maskotu haline gelirler. Bu sebeple ufak çocuklu aileler açısından uygun olan bir kedidir. Öteki hayvanlarla bir arada yaşayabilir. Ama köpeklerle Birman kedilerini lütfen kontrollü biçimde tanıştırın.

Beslenme

Bu kedilerin beslenmesi için yaş evrelerine tamamen uygun olan kaliteli yapıya sahip bir kuru kedi maması almalısınız. Ona günlük temiz su verin. Çeşme değil içme suyu kullanın. Bu kedilerin her kedi gibi böbrek yetmezliği sorunu yaşama ihtimali yüksektir. Bu nedenle yeteri kadar su içtiğinden emin olun.

Sıkça Sorulan Sorular

Birman kedisi hakkında en sık sorulanları sizler için bir araya getirdik. Detaylar yazımızın devamında…

Bu Kedilerin Genetik Bir Rahatsızlığı Var mıdır?

Bu kediler 15 sene ve üzerinde yaşayabilirler. Bütün kedi ırklarındaki gibi bu kedilerde de genetik olan birtakım hastalıklar olabilir. Hipertrofik Kardiyomiyopati yani HCM, kronik böbrek yetmezliği bu kedilerin en sık karşılaştığı hastalıklardandır. Sağlık kontolleri düzenli olarak yaptırılmalıdır.

Birman Kedisi Eğitilebilir Bir Kedi midir?

Bu kediler son derece meraklı bir yapıdadır. Sürekli şekilde sizi takip eder. Ama eğitime sıcak yaklaşan bir kedi ırkı olamaz. Sosyaldir. Bu nedenle çoğu zaman sahipleri ile konuşurlar. Çok yaramaz değildirler. Eğitime gereksinim duymazlar. Onlara her zaman için sevginizi hissettirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Yalar? Kedilerin Bu Davranışı Ne Anlama Gelir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.