Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bengal Kedisi Yavru Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Abone Ol 
Bengal Kedisi Yavru Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

463.55₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bengal kedisi yavru bakımı nasıl olmalı? Bu sevimli evcil hayvan türü hem güzel hem de eşsizdir. Bir Bengal kedisine bakmak, birkaç yönden sıradan evcil kısa tüylü kedilerden farklıdır. Bengal kedileri, hem görünüm hem de davranış açısından o kadar benzersiz özelliklere sahiptir ki, kedi sahiplenmek isteyenleri hemen cezbeder. Peki, Bengal kedisi yavru bakımı hakkında bilmeniz gerekenler neler?

Bengal Kedisi Genel Özellikleri

Bengal kedisi yavru bakımı için ırkın temel özelliklerini öğrenmelisiniz. Bengal ırkı tamamen evcilleştirilmiştir, ancak aslen bir Asya leopar ile Abyssinian, American Shorthair ya da Birmanya gibi normal bir evcil kedi ırkı arasındaki melezlemeden yetiştirilmiştir. İsimlerine rağmen, Bengal kedileri Bengal kaplanları ile ilgili değildir.

Ayrıca bu sevimli kediler, alışılmadık derecede büyük, vahşi ya da tehlikeli değiller.  Genelde güzel, kadife kadar yumuşak tüyleri olmakla kalmazlar, aynı zamanda diğer evcil kedilerden daha aktif ve sevecenler. Aynı zamanda bir köpeğin arkadaşlığı ile kedi sahibi olmanın kolaylığını istiyorsanız, bu ırkı düşünün. Bengal kedisi yavru bakımı için bu kedi ırkının genel özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Sıradan evcil kedilerle karşılaştırıldığında, Bengal kedileri aşağıdaki şekillerde farklılık gösterir:

  • Fizyoloji: Bengal kedileri, diğer evcil kedilerden farklı bir şekilde yetiştirilmiştir. Yüzlerinin ve kulaklarının şekli egzotik bir görünüme sahiptir. Genellikle diğer kedi türlerinden daha güçlü ve atletiktirler.
  • Su sevgisi: Suda oynamayı, hatta yüzmeyi seven bir kedi arıyorsanız, bu kesinlikle Bengal kedisidir! Çünkü Bengal kedileri suya olan sevgileriyle ünlüdür. Hatta sizinle birlikte küvete veya duşa atlayabilirler!
  • Aktivite seviyesi: Bu kediler yüksek enerji seviyesine sahiptir. Ayrıca son derece parlak ve ilgi çekicidirler. Bir Bengal kedisi edinmeyi düşünüyorsanız, sıkılmamak ve potansiyel olarak yıkıcı olmamak için onlarla etkileşime geçmeyi planladığınızdan emin olun.
  • Sadakat: Bu, Bengal kedisinin en iyi özelliklerinden biridir. Çok sevecen, arkadaş canlısı ve sadıktırlar. Bir Bengal sizi selamlayacak ve sizinle tıpkı bir köpek gibi etkileşime girecektir.
  • Eğitilebilirlik: Bengal kedileri yavru veya yetişkin olsun akıllı, çevik ve sadık oldukları için çok hızlı eğitilebilirler. Yuvarlanmak, arka ayakları üzerinde yürümek ve sahibinin yanında hareket etmek için eğitilebilen bir kedi ırkı olarak öne çıkar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Siyah Kedi Cinsi ve Özellikleri

Bengal Kedisi Yavru Bakımı

Muhtemelen çeşitli köpek türlerinin farklı ihtiyaçlarını biliyorsunuzdur. Örneğin, Labrodor köpeklerin koşması gerekir, Teriyer heyecanlıdır ve havlamayı ve kazmayı sever, Beagle köpekler uluma eğilimindedir. Kabul edelim ki, evcil kedi ırkları arasında pek de belirgin bir fark yoktur. Yine de, bir Bengal kadar benzersiz bir kediyle, onları evinize entegre ederken aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz:

  • Bengal kedisi yavru veya yetişkin olsun bol miktarda egzersize ihtiyacı vardır, ancak dışarıda serbestçe dolaşmalarına izin vermek her zaman güvenli değildir. Neyse ki, tasma ve koşum takımı ile iyi yürüyorlar. Bengal kedinizi sabah ve gece 10-20 dakika yürütebilirsiniz. En iyi kedi tasma çeşitlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!
  • Bir Bengal kedisinin yüksek aktivite düzeyini ve zekasını düşünün ve lazer ışığı gibi etkileşimli oyuncaklar satın alın. Kedinizle, yürüdükten sonra bile sabah ve gece en az 1-2 saat oynamanız gerekecek.
  • Kediyi suyla meşgul edin. Özellikle Bengal kedisi yavru olduğunda lavabolara, duşlara ve küvetlere girmeyi sever.
  • Bengal kedinizi kendi başınıza veya profesyonel talimatlarla eğitin. Bu aynı zamanda faaliyet ve zeka ihtiyaçlarını karşılamaya da yardımcı olacaktır.
  • Bir Bengal kedisi için sağlıklı kedi mamaları edinmeniz ve ona yeterince su vermeniz önemlidir. Kaliteli kedi maması seçenekleri için TIKLAYINIZ!
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.