Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Labrador Cinsi Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Labrador Cinsi Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Labrador Retriever, diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de oldukça popülerdir. Labrador cinsi köpek, sadakati ve yardımseverliği ile ünlüdür. Genelde evcil hayvanlardır ama çoğu arama-kurtarma, avlanma, balık tutma ve hizmet köpekleri olarak yetiştirilir.

Labrador Cinsi Köpek Genel Özellikleri

Labrador Retriever kökeni 1800’lü yıllara dayanıyor. Başlangıçta St. John’s Su Köpeği olarak adlandırıldılar. Newfoundland’ın buzlu bölgelerine özgüdürler ve burası aynı zamanda isimlerini de aldıkları yerdir. Çok geçmeden, çoğu insanın onları bugün bildiği Labrador Retriever olarak isimlendirildiler.

Modern dünyada çok çeşitli görevler için yetiştirilirler. Fakat en önemlisi mükemmel bir dost olabilirler. Bu cins, sürekli mutlu doğaları nedeniyle sıklıkla bir terapi köpeği olarak kullanılır. Körler için rehber köpek olarak eğitilebilirler, ancak eğitilmeleri aynı amaç için kullanılan diğer köpeklerden daha zor olabilir.

Labrador Cinsi Köpek

Labrador Cinsi Köpek Mizaç ve Zekası

Labrador Retriever’lar sevimli hayvanlardır. Sabırlı ve nazik, yumuşak bir kişilikleri var. Karşılaştıkları herkesle iyi geçinirler, her zaman yeni bir arkadaş edinmeye hazırlar. Bu özellik, diğer birçok şeyde çok iyi olsalar da, onların bir bekçi köpeği olarak doğru seçim olmadıklarını gösterir.

Fazla havlama eğilimi göstermezler ama yalnız kalırlarsa havlarlar. Biraz fazla yaramaz olabilirler. Bu durum, özellikle yeterince ilgi görmediklerini hissediyorlarsa geçerlidir. Aktif olmayı ve dışarıda oynamayı severler. Oldukça zekiler.

Labrador Cinsi Köpek Beslenme Gereksinimleri

Neredeyse sürekli aktiviteye ihtiyaç duysalar bile, Labrador Retriever’lar fazla yemek gerektirmezler. Her gün 2-3 öğün mama tüketmeleri sağlıklıdır. Bu, köpekten köpeğe ve yaşa göre değişiklik gösterir. Obeziteye yatkın olan bu ırk için mama seçimi oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Gastrit Nedir?

Labrador köpekler beslenme şekillerini kendileri düzenleyemez ve hiçbir zaman bu hususta serbest bırakılmamalılar. Yaşam sürelerini uzatmak, artrit ve şeker hastalığına yakalanma olasılığını azaltmak için kilolarına dikkat etmek çok önemlidir. Yetişkin köpeğiniz için büyük cins köpeğin kemik yapısını desteklemek adına, ona özel formüle edilmiş bir köpek maması sağlamalısınız.

Köpeğiniz yavru ise ona yavru köpek mamaları sunmayı unutmamalısınız. Labrador köpek maması seçimine özen göstermeli, köpeğinizi sağlıklı ve kaliteli mamalarla beslemelisiniz. Doyurucu, kaliteli ve sağlıklı köpek mamaları için online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Labrador Cinsi Köpek

Labrador Cinsi Köpek Egzersiz İhtiyacı

Bazı benzer cinslerde olduğu gibi, Labrador Retriever’ların sadece fiziksel egzersize değil aynı zamanda zihinsel aktivitelere de gereksinimi vardır. Gün boyunca en az 45 dakikalık tutarlı aktivite, köpeğinizin fiziksel ve zihinsel sağlığını destekleyecektir. Bu egzersiz, uzun yürüyüşlere, koşulara veya köpek parkını ziyaret etmeye kadar çeşitli faaliyetler olabilir.

Köpeğinizle yürümeyi ya da koşmayı tercih ediyorsanız, her hafta düzenli olarak belirli bir miktarda egzersiz yapmaya dikkat etmelisiniz. Enerjileri ve dayanıklılıkları, onları hem amatörler hem de profesyoneller için mükemmel bir spor arkadaşı yapar.

Köpeğinizin zihinsel gelişimini desteklemek için ona eğlenceli köpek oyuncakları sunmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Zihinsel olarak aktif kalmaları için eğitim seanslarını günlük egzersizlerine dahil edebilirsiniz. Onlarla çeviklik eğitimini ve özel numaralar yapmayı deneyin.

Labrador Cinsi Köpek Eğitimi

Labrador Retriever’lar oldukça zeki köpeklerdir. Ayrıca her zaman memnun etmeye hazırdırlar. Komutlarınız, köpeğinizin doğasıyla tutarlı olduğu sürece eğitimi oldukça kolaydır.

Bu köpeklerin, yiyecek motivasyonunun yüksek olduğunu unutmayın. İkramlar asla bir köpeğin diyetinin %10’undan fazlasını oluşturmamalıdır. Olumlu pekiştirme ve itaat eğitimi gibi aktiviteler sırasında köpek ödül maması kullanabilirsiniz.

Labrador’unuzu yavru köpeklik döneminin ilk aşamalarından itibaren eğitmek, iyi bir yetişkin köpek olmasını çok daha kolay hale getirir. Köpeğinizi, tarzınıza ve beklentilerinize göre yetiştirmek istiyorsanız, erken dönemde köpek eğitimine başlamanız önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Newfoundland Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Labrador Cinsi Köpek

Labrador Cinsi Köpek Bakımı

Bu cins, bakım ihtiyaçları söz konusu olduğunda uğraştırmayan bir köpek olarak kabul edilir. Karışmayan kısa tüyleri, çift katlıdır ve sık tarama gerektirmez. Köpeğinizin tüylerini haftada bir veya iki kez taramanız yeterli olacaktır. Uygulama sırasında köpek fırça ve tarağı gibi ürünler tercih etmeniz, köpeğinizin tüylerinin daha iyi, sağlıklı ve bakımlı görünmesini mümkün kılar.

Köpeğinizi bir ila iki ayda bir yıkamalısınız. Suyu sevme eğiliminde olan Labrador köpekler, banyo yapmaktan hoşlanırlar. Köpek şampuanı ile köpeğinizi düzenli şekilde yıkamalısınız.

Labrador köpeklerin kulakları sarkıktır, bu yüzden haftada bir kontrol edip temizlediğinizden emin olun. İçeride kir birikmesine izin verilirse, genellikle kulak enfeksiyonlarından muzdarip olabilirler. Bu sebeple köpek kulak temizleme solüsyonu ile rutin bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Labrador Retriever’ların, özellikle yaşlandıkça iyi bir diş hijyenine ihtiyaçları vardır. Buna ayak uydurmak için köpeğinizin dişlerini her gün fırçalamalısınız. Köpek diş bakım ürünleri ile sevimli dostunuzun ağız hijyenini sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.