Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Arjantin Dogo Köpek Irkı Özellikleri

Abone Ol 
Arjantin Dogo Köpek Irkı Özellikleri

Arjantin Dogo (Dogo Argentino), yaban domuzu gibi hayvanları avlamak için yetiştirilmiş bir av köpeğidir. Ciddi bir sporcunun gücüne, zekasına ve hızlı yanıt verme yeteneğine sahiptir. Kısa, düz ve pürüzsüz tüyü tamamen beyaz renklidir.

Arjantin Dogo Köpek Irkı Fiziksel Özellikleri

Bu köpekler büyük, güçlü ve atletiktir. Düz, sağlam ön ayaklar ve çok kaslı, orta açılı arka kısımlar tarafından desteklenen dengeli bir vücuda sahiptir. Yüksek gücü ve enerjisiyle öne çıkar. Avını bulmak, kovalamak ve yakalamak için geliştirilen Dogo’nun iyi bir burnu, büyük bir akciğer kapasitesi çevik, kaslı bir yapısı vardır. Her şeyden önce cesurdur.

Kaş kemiğinden burun ucuna kadar olan ölçüm, kaş kemiğinden oksiputa kadar olan ölçüm ile aynı uzunluktadır. Bu oranlar, Dogo’nun avını tutması için yeterince büyük bir ağız yapısının olduğunu doğrular.

Arjantin Dogo

Arjantin Dogo Mizaç ve Kişilik Özellikleri

Dogo, inanılmaz derecede güçlü bir köpektir. Çocukları da dahil olmak üzere ailesinin sevgi dolu bir koruyucusudur ve bir yaban domuzunu yakalayabilecek vahşi bir avcıdır. Hem nazik hem de serttir, ancak haklı bir sebep olmadan asla agresif olmaz.

Aile üyeleri arasında onlara yakın olma veya onlara dokunma konusunda güçlü bir isteği vardır. Konukları nezaketle karşılar ve aile faaliyetlerine katılmaktan hoşlanır, fakat herhangi bir tehdit durumunda harekete geçecektir. Günlük egzersiz, onu fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı tutar.

Eğitime açıktır. Köpeğinizi eve getirdiğiniz gün eğitmeye başlayabilirsiniz. Sekiz haftalıkken bile, eğitime hızlı şekilde yanıt verebilir. Eğitime başlamak için 6 aylık olana kadar beklemenize gerek yoktur. Aksi halde ilerleyen süreçte zorlanabilirsiniz.

Arjantin Dogo Köpek Irkı Sağlığı

Genelde sağlıklı olan bu köpek ırkında yaygın olarak görülen rahatsızlıklar hipotiroidizm ve sağırlıktır. Ayrıca gırtlak felcine yatkın olabilir ve kalça displazisi geliştirebilir. Kalça displazisi, kalça yapısının kalıtsal bir kusurudur. Bu rahatsızlığa yakalanan dogolar yavaş hareket edebilir ya da zıplamakta zorlanabilir. Durumun ciddiyetine bağlı olarak kilo kaybı, ilaç tedavisi veya ameliyat, ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Argentino Köpek Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Arjantin Dogo Köpek Bakımı

Dogo‘nun tımar edilmesi kısa tüyleri sebebiyle oldukça kolaydır. Köpeğinizin temiz ve sağlıklı kalması için ortalama iki ayda bir köpek şampuanı ile banyo yaptırmanız doğru olacaktır. Tüylerini haftada bir doğal kıllı bir fırça veya eldiven ile taramalısınız. Parlak görünmesini sağlamak için özel kremlerden kullanabilirsiniz.

Kulaklarının her hafta kontrol edilmesi, gerekirse temizlenmesi ve ayak tırnaklarının ayda bir kesilmesi gerekir. Yumuşak bir diş fırçası ve veteriner onaylı köpek diş macunu ile düzenli fırçalama, dişleri ve diş etlerini sağlıklı tutar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.