Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Korat Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Korat Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
1141.80₺

694.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Korat kedi ırkı bakımı büyük bir titizlik gerektiriyor. Gümüş mavisi tüy rengi ile asil ve kaslı bir vücuda sahip olan Korat kedi ırkına tüm dünyada büyük bir ilgi vardır. Siyam ile derin bir bağ paylaşan Korat kedi ırkında Siyam kedileri ile bazı benzerlikler bulunur. Vücutlarının yağ oranı düşüktür. Bu nedenle çok güçlü ve atletik bir vücut yapıları olduğu söylenebilir. Zarif vücutları ve etkileyici yüz hatları ile Korat kedi ırkı birçok kişi tarafından tercih edilir. Peki Korat kedi ırkı bakımı nasıl olmalı? Hadi inceleyelim.

Korat Kedi Irkı Özellikleri

Korat Kedi Irkı Bakımı

Korat kedi ırkı, bakım gereksinimi düşük olan uysal kedi türleri arasında yer alırlar. Çok fazla ses çıkarmazlar. Oyun oynamayı çok severler. Kendi başlarına oyun oynamaktan zevk alırlar. Ancak sahiplerinin oyunlarda onlara eşlik etmesi onları daha çok mutlu eder. İsteklerini belirtmek için sahipleri ile fiziksel yakınlık kurarlar ve kendilerini sevdirirler. Zekası çok yüksek olan sosyal canlılardır. Diğer canlılar ile de iyi anlaşırlar. Hareketli olmalarına rağmen yaramaz değillerdir.

Korat kedi ırkının gerekli sevgiyi almaları çok önemlidir. Gerekli ilgiyi ve sevgiyi almadıkları taktirde üzüntüden dolayı hasta olabilirler.

Korat Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Korat kedi ırkının kısa ve gür bir yapıya sahip olan gümüş mavisi tüyleri vardır. Çok fazla tüy dökmezler. Bu nedenle tüy bakımları oldukça kolaydır. Korat kedilerinin tüy bakımının yapılması için haftada 1 veya 2 kez tüylerinin taranması yeterli olur. İşlem sırasında kaliteli kedi tarağı kullanılmalıdır.

Mevsim geçişlerinde tüy dökülmesinde bir miktar artış olacağı için bu dönemde ona göre tüylerin taranma sıklığı arttırılabilir. Bu sayede Korat kedilerinin cildinin ölü derilerden ve tüylerden arınması sağlanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Oyunları Nelerdir?

Korat Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Korat kedi ırkının pati bakımı oldukça kolaydır. Bunun için rutin pati kontrollerinin yapılması ve tırnakların düzenli aralıklarla kedi tırnak makası ile kesilmesi gerekir. Rutin pati kontrollerinin özellikle Korat kedileri dışarıdan içeri girdiğinde yapılmalıdır. Bu sayede patilerinde herhangi bir sorun olup olmadığı incelenebilir. Tırnak kesimi ise ayda 2 kez yapılmalıdır.

Korat Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Korat kedi ırkının ağız ve diş bakımı yapılmadığı taktirde dişlerde plak, çürük meydana gelebileceği gibi ağızda iltihapta meydana gelebilir. Bu gibi durumlar nedeniyle Korat kedilerinin yaşamları olumsuz etkilenir.

Korat kedi ırkının yaşam konforunun düşmemesi için her hafta düzenli olarak dişlerinin fırçalanması gerekir. Bunun için haftada en az 2 kez diş fırçalanması yeterli olur.

Korat Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Korat kedi ırkının sağlığı genel olarak iyidir. Ancak çeşitli hijyen durumlarına dikkat edilmediği sürece iltihap ve parazit sorunları yaşanabilir. Kulaklar ve gözler, hassas yapıya sahip oldukları için bu gibi hastalıklara karşı savunmasız olabilir. Bu nedenle çeşitli sorunların önlenmesi için Korat kedilerinin gözlerinin ve kulaklarının düzenli olarak temizlenmesi ve kontrol edilmesi gerekir.

Korat Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

Her canlı gibi Korat kedi ırkının da sağlıklı bir yaşam sürmesi için bir miktar egzersiz yapması gerekir. Özellikle kilo almaya yatkın bir vücutları olduğu için beslenme sonrasında egzersiz yaptırılması önemlidir. Bu egzersizler ile yemeklerini sindirmeleri de daha kolay olacaktır.

Korat kedi ırkının enerji seviyesi oldukça yüksektir. Egzersizler ile bu fazla enerjilerini atmaları sağlanır. Bunun için Korat kedilerinin oynayabileceği hareketli oyuncaklar ve tırmanma oyuncakları başta olmak üzere çeşitli oyuncaklarda alınmalıdır. Korat kedi ırkının oyunlarına mümkünse sahipleri de katılmalıdır. Bu sayede daha mutlu hissetmeleri ve sahiplerine olan bağlılıklarının artması sağlanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?

Korat Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Korat kedi ırkının beslenme ihtiyacının karşılanması oldukça kolaydır. Bunun için ilk olarak mamanın içeriği dikkate alınmalıdır. Korat kedi ırkının beslenme ihtiyacının karşılanması için protein içeriği yüksek bir mama ile beslenmesi oldukça önemlidir. Karbonhidrat içeriği ise protein tam aksine düşük olmalıdır. Karbonhidrat değeri yüksek olan mamalar nedeniyle Korat kedi ırkının kilo alması kolaylaşır. Bu nedenle mama seçiminde buna dikkat edilmelidir.

Korat kedi ırkının beslenmesi için sabit bir rutin oluşturulmalıdır. Bu şekilde herhangi bir sorun olmadan beslenme ihtiyacı karşılanabilir. Korat kedilerinin su ihtiyacının karşılanması için ise kolayca ulaşabilecekleri bir yere taze ve temiz su konulmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.