Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ankara Kedisi Tüy Döker Mi? Ankara Kedisi Tüy Dökme Sıklığı

Abone Ol 
Ankara Kedisi Tüy Döker Mi? Ankara Kedisi Tüy Dökme Sıklığı
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Ankara kedisi bakmayı planlıyorsanız, Ankara kedisi tüy döker mi diye merak ediyor olabilirsiniz. Ankara kedisi de tıpkı diğer tüm kediler gibi farklı dönemlerde tüy dökebilir. Ancak bu kedilerin çok sık şekilde tüy döktüğü de görülmüştür. Bunun temel nedeni de aslında Ankara kedilerinin çok tüylü olmasındandır. Ankara kedileri çok tüylü olduğu için çok fazla ve çok sık şekilde tüy dökerler. Buna bağlı olarak da Ankara kedilerinin tüyleri çok hızlı şekilde yeniden uzar ve dökülen tüylerin yerini kısa sürede yenileri alır. Peki, Ankara kedisi tüy döker mi? Ankara kedileri neden çok fazla tüy döker?

Ankara Kedisi Tüy Döker Mi? Ankara Kedisi Çok Mu Tüy Döker?

Ankara kedisi tüy döker mi? Ankara kedileri diğer kedi cinslerinden çok daha fazla tüy dökebilir. Bunun temel nedeni de Ankara kedilerinin tüylerinin çok fazla ve çok sık olmasındandır. Çok fazla tüy döken Ankara kedilerinin tüyleri de kısa zamanda hızla uzar ve dökülen tüylerin yerini yenileri alır.

Ankara Kedisinde Mevsimsel Tüy Dökülmesi

Ankara kedileri ayrıca mevsimsel şekilde de tüy dökebilir. Mevsimsel olarak tüy dökülmesi hemen hemen her kedide görülür çünkü kışlık olan kalın tüyleri dökülerek yaz için yeterli olan ince tüyleri çıkar. Kışa girerken ise ince tüyler dökülerek yerini daha kalın ve onları sıcak tutacak tüyler alır. Kedilerin mevsimsel şekilde çok fazla tüy dökmesi normaldir fakat Ankara kedileri yalnızca mevsimsel şekilde tüy dökmezler. Aynı zamanda normal dönemde ve mevsimsel dönem dışında da yoğun şekilde tüy dökebilirler.

Ankara Kedilerinin Çok Tüy Dökmesinin Önlenmesi

Ankara kedisi tüy döker mi? Ankara kedilerinin çok tüy dökmesinin önlenmesi için onların beslenmesine ve tüy bakımına özellikle dikkat etmek gereklidir. Kedilerin tüy bakımlarının düzenli olması, doğru ürünlerin kullanılması ve ayrıca beslenmelerinin de düzenli olması kedilerin tüylerinin daha sağlıklı olmasına yarar sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  British Kedi Özellikleri Nelerdir?

Ankara kedilerinin tüyleri diğer pek çok kedi cinsine göre dökülmeye daha yatkındır. Bu nedenle de dökülen tüylerin her gün düzenli olarak taranarak temizlenmesi önerilir. Bu sayede kürkte fazladan dökülen tüyler kalmaz ve kedinizin rahatlaması mümkün hale gelebilir.

Taurin içerikli, tüy sağlığını besleyici farklı mamaların tercih edilmesi, vitamin ve mineral içeriği bakımından zengin olan mamaların tüketiminin desteklenmesi kedinizin tüylerinin de sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca bakım sırasında da kediniz için doğru bakım ürünlerini kullanmanız onun tüylerinin dökülmesini önleyecektir. Kedi tüy sağlığını destekleyen, zengin içerikli kedi mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Ankara Kedisi Tüy Bakımında Bunları Unutmayın!

Ankara kedisi tüy döker mi açıkladıktan sonra, kedinizin tüy bakımı konusunda önemli olan diğer bilgilerden bahsedelim. Kediler kendilerini temizleyebilirler, bu yüzden onları fırçalamanın onları temiz tutmanın önemli bir parçası olması şaşırtıcı olabilir. Kedinizi fırçalamak, kürkünü ve cildini sağlıklı tutarken kedinizle bağ kurmanın en iyi yollarından biridir. Kedinizi düzenli olarak fırçalamak şunlara yardımcı olur:

  • Kedinizin tüylerinde bulunan kir, bakteri ve gresi temizlersiniz.
  • Ölü tüyleri çıkarır ve dökülmeyi en aza indirirsiniz.
  • Kedinizde kan dolaşımını teşvik edersiniz.
  • Kedinizin kepek ve cilt pullarını giderirsiniz.

Bu konuda kedinizin ihtiyacı olan tek şey haftada bir ya da iki kez fırçalanmaktır. Kediler yaşlandıkça, daha az esnek hale geldiklerinden ve kendi başlarına daha az bakım yapabildiklerinden fırçalama seansları gittikçe daha faydalı olacaktır.

Kediniz aniden çok fazla tüy dökmeye başlarsa, bunun bir sağlık sorununun göstergesi olabileceğini bilmelisiniz. Bu nedenle kedide aşırı tüy dökümü söz konusu ise bir veteriner hekimden yardım almalısınız. Alerji, saçkıran, pire, kötü beslenme, stres, hamilelik ya da güneş yanığı gibi çeşitli faktörler, kedinin tüy dökmesine yol açabilir. Böyle durumlarda veteriner, etkili bir tedavi yöntemi sunacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  FIV Nedir? Kedi AIDS Hastalığı Nasıl Bulaşır? FIV Belirtileri

Doğru tüy bakım araçlarını seçmek, kedinizin tüylerini daha sağlıklı bir şekilde tutacak ve aşırı tüy dökümünün önüne geçecektir. Kedi tarağı, kedinizin hassas cildini tahriş etmeden ölü tüyü kaldıracak ve altında saklı kalan tüm karışıklıkları giderecektir.

Kediler için kaliteli tüy bakım ve fırça malzemeleri ile sevimli dostunuzun daha sağlıklı tüylere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Gereksinim duyduğunuz en iyi kedi tüy bakım malzemeleri ZOO’da!

Ankara kedisi hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.