Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir? Ankara Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Abone Ol 
Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir? Ankara Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda Ankara kedisi özellikleri hakkında ayrıntılı bilgilere yer veriyor olacağız. Ankara kedisi, dünya genelinde kabul görmesiyle bilinen ve anavatanı da Türkiye olan bir kedi ırkı olarak dikkat çeker. Avrupa ülkelerinin genelinde Angora kedisi olarak da bilinen bu kediler, uzun tüylü kedilerin atasıdır.

1600’lü senelerden bugüne popüler olmaya devam eden bu kediler Amerika ve Avrupa dolaylarında üretilmeye devam ediliyor. Ortalama bakımdan on iki ila on sekiz sene kadar yaşayan bu kedilerin uzun bir ömrü olur. Büyüdükleri zaman dört ila beş kiloluk bir ağırlığa ulaşırlar. Boyları ise altmış santimetre kadardır.

Bu kedilerin sağlıklı ve uzun bir hayat yaşaması için en iyi kedi maması ile beslenmesi gerekir. Kedinin beslenmesi konusunda kullanılacak mamaya karar verilemiyorsa bir veteriner hekime danışmak en iyisi olacaktır. Kedinize haftada iki kez vereceğiniz yaş kedi maması ile onu ödüllendirin. Bunu arada yapın.

Ankara Kedisi Özellikleri Arasında En Belirgin Olanlar Hangileridir?

Ankara kedisi özellikleri

Yatan Bir Ankara Kedisi

https://blog.zoo.com.tr/wp-content/uploads/YatanBirAnkaraKedisi.jpg

Ankara kedisi özellikleri içerisinde uzun tüylü olmaları en belirgin özelliklerinden biridir. Kafa boyutları ortalama denebilecek bir boyuta sahip olan bu güzel kedilerin vücutları ise kaslı ve atletik bir yapıya sahiptir. Burunları uzun ve üçgen biçimindedir. Kulakları ise tüylüdür ve birbirine yakındır.

Bu kedilerin iri ve yuvarlak biçimli gözleri vardır. Göz renkleri genel olarak mavi renktedir. Fakat bazı Ankara kedilerinin gözleri mavi yeşil, yeşil sarı, sarı kehribar gibi farklı renklerde de olabiliyor. Kuyruk kısımları da vücutlarının kalan kısmı gibi son derece tüylü olmaktadır. Kendilerine özgü bir yürüme şekilleri vardır.

Ankara Kedisi Karakter Yapısı Nasıldır?

Bu kedilerin tüylü vücutları altında son derece yumuşacık bir karakter yapısı vardır. Sevimli Ankara kedilerinin en önemli özelliği ise sahibine olan bağlılığıdır. Bu kedilerden herhangi birini sahiplendiğiniz zaman yavruluk zamanı itibarıyla sürekli olarak sizin peşinizde gezdiğini kolayca görebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Keuda Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Bu kediler diğer hayvanlarla ve çocuklarla iyi dost olur. Oyun oynamaya resmen bayılırlar. Çocuklu aileler hiç çekinmeden bu kedilerden birini sahiplenebilirler. Bu kediler ilk defa gördüğü biriyle bile oyun oynayabilir. Bu kediler, köpeklerle de iyi anlaşır. Apartman dairesine uygun olan bir kedi ırkıdır.

Ev ortamında tek başlarına vakit geçirmekten asla hoşlanmazlar. Fakat evde kendi kendilerine oyun oynamak suretiyle zaman geçirebilirler. Her an meraklı olan bu kedi dostlarımızın başları meraklarından ötürü derde girer. Ankara kedisi özellikleri arasında en değişik olanı ise insanları taklit etmeleri olmaktadır.

Ankara kedisi, zaman geçtikçe etrafındaki bireylerin hareketlerini taklit etmeye başlar. Hatta kapıları açıp kapatabilir. Bu gayet sevimli görünse de bazen kötü durumlara neden olabilir. Bu nedenle kedinizi iyi eğitmelisiniz. Peki bu kedilerin bakımı nasıl olmalıdır?

Ankara Kedisi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bu kedilerin bakımı konusundaki en önemli detay, tüylerinin bakımıdır. Tüyleri uzun olduğu için ve tüy dökme konusunda meyilli bir hayvan olduğu için düzenli olarak tüy bakımına gereksinim hissedecektir. Tüy dökme halini en az seviyeye indirebilmek için tüylerinin karışmasını önlemek gerekir.

Bunun için de bir kedi fırçası yardımıyla tüylerini taramanız önemli bir durum olmaktadır. Bütün kedilerin bakımında uygulandığı gibi rutin veteriner bakımları gerçekleştirilmeli, kedi taşıma çantası, kedi su kabı, kedi mama kabı ve kedi tuvaleti gibi gereksinimler de Ankara kedisi için sağlanması gereken şeylerdir. Ankara kedisi özellikleri ile ilgili yazımızın sonuna geldik. Kedinize çok iyi bakın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.