Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerin Özellikleri Nelerdir?
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1327.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele

Bugünkü konumuz, kedilerin özellikleri oluyor. Kediler, hiç şüphesiz ki hayatımızın en derinlerinde yer kaplayan dostlarımızdır. Haydi gelin, bugün her birini daha yakından tanımanın keyfini yaşayalım.

Kediler ile Alakalı Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

kedilerin özellikleri

Yavru Kedi

Kedilerle ilgili daha önce hiç duymadıklarınız nelermiş, beraber bakalım!

  • Kediler; mantıklı ve asil bir karaktere sahiptir. Harika bir sezgi güçleri vardır. Akılcıdırlar. Keşfetmekten hoşlanırlar. Meraklı tavırları ile hayata karşı güzel bir enerji vermeyi ihmal etmezler.
  • Kediler, iki ya da üç sene içerisinde çocukluk evrelerinden ergenliğe doğru geçiş yaparlar. Meraklı olmaları, etraflarında olan biten her şeyi keşfetmeleri konusunda önemli bir kapı olur. Her yere tırmanmayı kendilerine görev bilirler.
  • Kedilerin özellikleri dendiği an akla ilk gelen özelliklerden biri de kedilerin memeli hayvanlar arasındaki en fazla uyuyan hayvan olmasıdır. Kediler günün hemen hemen 15-17 saatini uyuyarak geçirebilir. Onlara uykucu dersek hiç de yanılmış olmayız.
  • Kediler çeşit çeşittir. Bu özellikleri ile bizlere benzerler. Her birinin huyu farklıdır. Ama hepsinde ortak olan bir özellik vardır: Sevgi dolu mırlamaları!
  • Kediler, karanlık yerlerde bizlerden tam olarak altı kat daha iyi bir görüş alanına sahip olur. Yani, insanların görüş mesafeleri en çok 160 derece olabilirken kedilerin 185 dereceye dek görüş mesafeleri vardır.
  • Kedilerin köprücük kemikleri yoktur. Bu nedenle kafalarının sığdığı herhangi bir noktadan bedenleri de geçebilir.
  • Yavru olan bir kedinin sağlıklı büyüyebilmesi için üç ay süresince annesi ile yaşaması gerekir. Bunun sonucunda annesinden almış olduğu disiplin sayesinde söz dinleyen bir dost haline gelir.
  • Renk körlüğü özelliği kedilerde de vardır. Hem de bu özellik, aynı insanlardaki renk körlüğüne benzer.
  • Kediler, kendilerini yavaşça tımar ederken yaşamlarının üçte birlik bölümünü bu işe verirler. Bu esnada kullandıkları tükürük gibi olan sıvı da, boşaltım sistemlerinde yer alan sıvıdan çok daha fazla seviyede olmaktadır. Bu nedenle kediler, en temiz hayvanlardan biri olmaktadır.
  • Kediler, yuttukları tüy yumaklarını dışkılama yöntemi ile çıkarabilirler. Kediler, aynı zamanda evcil hayvanlar arasında en kolay şekilde dışkı ve çiş eğitimi alan hayvanlar olarak hepimizin dikkatini çekmeyi başarıyor diyebiliriz. Kediler dışkılama yaptıktan sonra özenli bir biçimde kendilerini temizler ve bu mevzuda size gereksinim duymazlar.
  • Kediler tatlı gıdaları tüketemez. Çünkü tat alma duyularında tatlı bölümü yoktur.
  • Kedilerin en sevdiği aktivitelerden biri de bilgisayarın üzerine oturmaktır. Bunun neden böyle olduğunu hiç düşünmüş müydünüz daha önce? Çünkü bilgisayarlar genel manada sıcaktır ve kediler de sıcak ortamlara bayılır. Yalnızca bilgisayarın üzerine değil, peteklerin üzerine de otururlar.
Kedilerin Özellikleri

Yağmur Yağarken Dışarıyı İzleyen Bir Kedi

  • Kedi ırklarının her birinin birbirlerinden farklı fonksiyonları vardır. Mesela Van kedilerini inceleyelim. Yetişmekte oldukları aileye son derece bağlıdırlar. Oyuncudurlar ve yükseklere çıkmaya bayılırlar. Bu nedenle bu kediye sahip olan kişiler yüksek kısımlarda kırılabilecek eşyalar saklayamaz. Van kedileri suyu sever. Ama bilirsiniz ki her kedi suyu sevmemektir. İşte böyle, kedilerin özellikleri birbirlerine göre bile değişebilmektedir.
  • Kedilerin evcilleşmesi konusunda kedilerin katkılarını reddedemeyiz. Bazı araştırmaların sonucunda, kediler kendilerini doğadan ve diğer tür hayvanlardan korumak için evcilleştirildi.
  • Kedilerin milattan önce 3600 senesinden bu yana dünyada oldukları kanıtlanmıştır. Bu tarih, aslında Mısır Firavunları’ndan 2000 sene öncesine tekabül etmektedir.
  • Kedilerin hafızaları, bir iPad bilgisayarın bin katına eşittir. Uzun dönemli hafızaları ise köpeklere nazaran çok ama çok daha güçlüdür.
  • Normal bir ev kedisi, Usain Bolt’tan hızlı koşar.
  • Kedilerin hepsi de 20 ila 140 Hz aralığında bir ses çıkarmaktadır. Bu aralıkta yer alan bir titreşim, birçok rahatsızlığın tedavisi konusunda tesirli olmaktadır.
  • Kedi sahiplerinin her zaman çok daha az kalp krizi riski olur. Çünkü bir kediyi sevmeniz, sizin bir anda sakinleşmenizi sağlar ve bu doğrultuda stresinizi de azaltmaya başlar. Bu da vücutta meydana gelen şişlik ve enfeksiyonlara iyi geliyor.
  • Kedi mırlaması işiten birinin kan basıncı düşer. Kedilerin çıkardıkları sesin seviyesi, kemik sağlığını koruma konusunda etkilidir. Kedilerin özellikleri konulu yazımızın sonuna geldik. Şimdilik hoşça kalın!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Hastalık Belirtileri Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM