Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Korat Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Korat Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Gümüş mavi renkli tüyleri ile dikkat çeken Korat kedileri, sakin ve bağımsız bir karaktere sahiptir. Son derece aktif ve oyuncu olan bu kediler, konuşkan ve ilgiye düşkün yapıları ile öne çıkar.

korat

Korat Kedisi Karakter Özellikleri

Sevgisini kolayca belli edebilen Korat kedileri, ilgi görmeyi ve sahibi ile oynamayı seven kedilerdir. Oyuncu bir karaktere sahip olan ırk, günlerinin tamamını aktif şekilde geçirebilir. Sahiplerinin peşinden pek ayrılmaz, günlük işleri yaparken sahibini izleyebilir, sahibinin yaptıklarını takip edebilir. Kendisi ile ilgilenilmesinden büyük keyif duyan bu kediler, sahipleri ile vakit geçirmeyi çok sever. Korat kedileri yalnızca sahiplerinin yanında dolaşmaktan değil, onların yanında uyumaktan ve oturmaktan da hoşlanır.

Korat kedileri oldukça oyuncu ve hareketli kedilerdir. Bu nedenle de evdeki her durumu bir oyuna çevirebilir. Ayrıca daha çok hareketli, kovalama ve yakalamaya yönelik oyunları severler. Zeka oyunlarından da hoşlanan Korat kedileri, durgun oyunlardan ya da tüm gün yatıp uyumaktan hiç keyif almazlar. Bu yüzden kedinize eğlenceli kedi oyuncakları sunabilirsiniz ve onunla oyunlar oynayabilirsiniz.

Son derece zeki olan bu cins son derece sadıktır ve eğitimlere cevap verir. Korat kedilerinin eğitimi kolay olduğu için kedinizin eğitimi konusunda diğer kediler kadar zorlanmayacağınız söylenebilir. Özellikle de oyun içerikli eğitimler Korat kedilerinin ilgisini çeker.

Yabancı kedilerle ve diğer hayvanlarla iyi geçinebilen bu kediler, doğru şekilde tanıştırıldığı takdirde diğer hayvanlar ile sıkı dostluk kurabilir. Ayrıca çocuklar ile de iyi şekilde anlaşabilen bu kediler bağımsız bir yapıya sahip olduğu için çocukların onları fazla sıkması, dostluklarının olumsuz etkilenmesine neden olabilir.

Bu kediler bağımsız bir karaktere sahiptir. Her ne kadar ilgi görmekten çok keyif alsalar da sıkılmaya ve sürekli olarak kucakta kalmaya uzun süre dayanamazlar. Buna ek olarak bağımsız karakterleri nedeniyle evde tek kalmayı pek dert etmezler. Ayrıca kendi başlarına oyun oynamaktan ve evde dolanmaktan de keyif alırlar. Meraklı yapıları onların keyifli bir gün geçirmesine her zaman yardımcı olan bir özellikleridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Doğumdan Sonra Ne Yapar? Kedilerin Doğum Süreci

Korat Kedi Tarihçesi

1975 yılında özgün bir ırk olarak kabul gören bu kediler adını Tayland’da bir tılsım ustasından almaktadır. Dünya üzerindeki en eski kedi ırklarından biri olarak kabul gören Korat, iyi şans getiren kediler olarak Tayland kültüründe kendilerine yer edinmiştir. 1350 – 1767 yılları ile tarihlendirilen bir kitapta iyi şans getirdiği yazan Korat kedilerinin ayrıca Tayland bölgesinde hala kutsal kabul edildiği söylenebilir.

Korat Kedi Fiziksel Özellikleri

Büyük kulakları, kısa tüyleri ve gümüş mavi renkleri ile Korat kedileri hem zarif hem de göz alıcı bir görünüm sergiler. Bu kedilerin kalp gibi üçgen şekilli bir kafaları buruna doğru uzayarak gelmektedir. Parlak yeşil ya da kehribar rengi gözlere sahip olabilen bu kedilerin tüyleri kısadır ve gümüş mavi renge sahiptir.

İki tabakalı, ince, ipeksi ve parlak tüylere sahip olan Korat kedilerinin yuvarlak ve iri gözleri vardır. Aşağı doğru genişleyen kulaklara sahip olan bu kedilerin kulaklarının ucu da yuvarlaktır. Zarif duruşu ve ince vücut hatları ile cins oldukça asil bir görünüme sahiptir. Bacakları uzun, ince ve kemikli bir yapıdadır. Kuyrukları kabarık tüylü bir yapıya sahiptir ve Korat kedilerinin patileri de oval şeklindedir.

Korat Kedi Bakımı

Bu kedilerin tüyleri genellikle pek bakım gerektirmez. Haftada bir olacak şekilde kedinizin tüylerini dik olacak şekilde yukarı doğru tarayabilirsiniz. Sık sık yıkanmak Korat kedileri için pek sağlıklı değildir. Bu nedenle de kedinizi gerekli olmadıkça yıkamanız önerilmez. Yalnızca kedinizin tüylerinin ve cildinin kirlendiğini fark ettiğiniz zaman kedinizi yıkamanız daha iyi olacaktır.

Korat kedilerinin tırnaklarını düzenli şekilde kesmeniz, yüzünü ve kulaklarını da düzenli şekilde silmeniz gerekir. Kedinizin kulaklarını ve yüz çevresini temiz ve nemli bir bez ile silmeniz onun temizliği için yeterli olabilecektir. Ayrıca kedinizin patilerinin aralarını da düzenli şekilde nemli bez ile silerek temizleyebilirsiniz.

Korat kedilerinin sık sık yıkanması özellikle de tüy sağlığını olumsuz şekilde etkiler. Ayrıca soğuk havalarda kedinizi sık sık yıkamanız onun hastalanmasına da neden olabilir. Bu sebeple de kedinizi gerekli olmadıkça yıkamamalısınız. Tüylerini ise düzenli şekilde taramalı, kedinizin dökülen tüylerini tarayarak toplamalısınız. Özellikle de mevsim değişimlerinde kedinizin tüyleri daha sık şekilde dökülebilir. Bu durumda sağlıklı tüylerin sağlığını muhafaza etmek için tarama sıklığını arttırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Küçük Kedi Cinsleri

Kedinizin dişlerini düzenli şekilde fırçalamanız onun ağız ve diş sağlığını korumak için gereklidir. Kedilere uygun kedi diş fırçalarını ve diş macunlarını tercih ederek kedinizin diş sağlığını en iyi şekilde koruyabilirsiniz. Ayrıca kedinizin dişlerini temizleyecek onun tüketimine uygun sebzeleri de taze şekilde kedinize vermeniz diş temizliğine yardımcı olabilir.

Kedinizin bakımı için ayrıca onun eşyalarının temizliğine de özen göstermeniz gerekir. Yatağı, oyuncakları, mama ve su kapları gibi her türlü eşyasını birkaç günde bir temizlemeniz önerilir. Özellikle de kedinizin mama ve su kaplarını günlük olarak yıkamanız onun sağlığını korumaya yardımcıdır.

Kaliteli kedi bakım malzemeleri için TIKLAYINIZ!

Korat Kedilerinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu ırk kedileri çocuklar ve hayvanlar ile iyi anlaşabilir ancak bu kediler kucakta sevilmekten ya da kısıtlanmaktan pek hoşlanmadığı için çocukların onları çok sıkıştırmasından rahatsız olabilir. Bu sebeple de çocukların onlarla serbest şekilde oyun oynaması Korat kedilerini memnun edebilir. Ancak sevilirken pek sıkıştırılmak ya da kısıtlanmak istemediği için çocukların aşırı ilgisinden bunalabilir.

Bu kediler diğer kediler ve hayvanlar ile doğru şekilde tanıştırılırsa hiçbir sorun yaşamadan onlarla iletişim kurabilir. Örneğin bir köpek ile yavruluk döneminde tanıştırılırsa Korat kedileri sıkı bir dostluğa sahip olabilir. Oysaki yetişkinlik dönemindeki bir Korat kedisi evine yeni gelen bir köpek ile çok iyi şekilde anlaşamayabilir. Bağımsızlığına ve kendi alanına sahip olma güdüsüne kapılan Korat kedileri bu hayvanların onun alanını işgal edebileceğini düşünebilir. Bu sebeple de diğer hayvanlar ile doğru şekilde tanıştırılması oldukça önemlidir.

Korat Kedilerinde Beslenme

Bu kedilerin beslenme programlarının %25 civarında protein ve %5 civarında karbonhidrat içermesi önerilir. Yüksek tahıllı ve karbonhidratlı beslenme programına sahip olan her kedi kısa sürede kilo alma yatkınlığı gösterebilir. Ayrıca yüksek karbonhidratlı şekilde beslenen kedilerde enerji hızla tükeneceği için kediniz gün içinde yorgun da düşebilir. Buna ek olarak ağır tahıllı beslenme programları kedilerde diyabet gibi rahatsızlıklara yol açabilir.

Kedilerin beslenme programlarının kişiselleştirilmiş olmasında fayda vardır. Veteriner destekli olacak bir beslenme programı kedilerin sağlığı için en iyisini sunar. Bu yüzden de kedinizin rahatsızlıklarına, çeşitli hastalıklara yatkınlığına, kilosuna ve daha pek çok kritere göre bir beslenme programı oluşturulabilir.

Kedinizin tüketeceği mamanın içeriğinde Omega 3 ve Omega 6 içeriklerinin olması önemlidir. Bu içerikler kedilerin tüy sağlığını destekler niteliğe sahiptir. Ayrıca taurin içeriği de kalp ve göz sağlığını destekler. Bu nedenle de taurin ve Omega 3 ile Omega 6 yağ asitlerinin kedinizin mamasında olması aslında kedinizin sağlığı için çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Yılbaşı Hediye Önerileri!

Beslenme programında kedinizin bir mamaya alışabilmesi çok önemlidir. Bu sebeple de Korat kedinizin beslenme programı içinde gerekli her türlü içeriğe yer vermeniz, kedinizin de bu beslenme programına alışması için çaba sarf etmeniz gereklidir. Korat kedileri beslenme programında ani değişiklikler yaşamaktan pek hoşlanmaz. Bu sebeple de kedinize yeni lezzetler vereceğiniz zaman bunlara karşı mesafeli yaklaşmasını yadırgamayın. Onu yeni beslenme düzenine ve yeni mamalara alıştırmak için çalışın.

Besleyici ve lezzetli kedi maması çeşitleri için online petshop mağazamıza göz atabilirsiniz.

Korat Kedileri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Gümüş mavi renkli tüyleri ile dikkatleri üzerine çeken bu duman görünümlü kediler, kedi severlerin pek çok soru sormasına neden olacak özelliklere sahiptir. Peki, bu sorular nelerdir?

Korat Kedilerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Herhangi bir sağlık problemine yatkınlığı olmadığı bilinen ırk, tıpkı diğer her kedi gibi kilo alma eğilimine sahiptir. Bu nedenle de kedinizin her ne kadar kilo alma eğilimi olmasa da onu doğru mamalar ile beslemeye dikkat etmeniz gerekir. Özellikle de yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek mamaları tercih etmemeniz kedinizin sağlıklı ve dengeli beslenmesine yardımcı olabilir.

Korat Kedileri Kaç Yıl Yaşar?

Bu ırka mensup olan kediler ortalama olarak 15 yıl yaşayabilir. Yine de bu sürenin 15 yıldan fazla olması da iyi bir bakıma bağlıdır. Kedinizin sağlığını destekler, bakım ve temizliğini en iyi şekilde yaparsanız onun 15 yıldan uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olmasını da garantileyebilirsiniz. Ayrıca onun uzun bir ömre sahip olması için stresten uzak kalmasını, mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak da sizin elinizdedir. Bu sayede kediniz ile birlikte geçirebileceğiniz uzun bir ömrü ona verebilirsiniz.

Korat Adı Nereden Gelmektedir?

Bu kedilerin Korat ismini Tayland’da tılsımları ile ünlenmiş Cao Nguyen Khorat’tan aldığı bilinir. Tayland’da günümüzde bile kutsal olarak kabul edilen bu kedilerin, adını tılsımları ile bilinen ünlü bir Taylandlıdan alması da hiç de şaşırılacak bir durum değildir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.