Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Honey Bear Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Honey Bear Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Son derece oyuncu ve zeki olan Honey Bear kedileri, sahibi ile oldukça güzel şekilde anlaşabilen bir karaktere sahiptir. Bu nedenle de kedi severler tarafından çok sevilen dost canlısı kedilerden biri oldukları söylenebilir. Irk hakkında merak edilen bilgilere göz atalım.

Honey Bear

Honey Bear Kedi Karakter Özellikleri

Sahibine karşı düşkün olan, oldukça zeki, hayvanlar ve çocuklar ile iyi anlaşabilen bu oyuncu kediler genellikle hareketli ve ilgiyi seven karakterleri ile öne çıkar. Ev içinde sizi izlemekten, sizin yanınızda vakit geçirmekten, oyunlar oynamaktan ve her durumu oyuna çevirmekten keyif alır.

Çocuklar ve hayvanlar ile iyi şekilde anlaşabilen ırk, dost canlısı ve enerjik bir karaktere sahiptir. Bu yüzden de diğer hayvanlar ile oyun oynamaktan ya da çocuklar ile vakit geçirmekten hiç çekinmez. Bu kediler sevecen tavırları sayesinde etraflarındaki herkesi kendilerine hayran bırakan ve herkesin ilgisini çeken özel ırklardan biridir.

Zeki yapıları sayesinde kolay eğitilebilecek olan bu kediler ile sık sık ilgilenerek ufak ödüller ile onu teşvik etmeniz kolay bir eğitim süreci geçirmenize yardımcı olacaktır. Cins, eğitimlere açık olan zeki ve anlayışlıdır. Sizinle vakit geçirmek ve eğitim sırasında ödüllendirilmek onların hoşuna giden etkinliklerdir.

Honey Bear Kedi Tarihçesi

Laboratuvar ortamında meydana getirilen Honey Bear kedilerinin kökeni oldukça gariptir. Bu kediler laboratuvar çalışmaları sırasında bir kokarcadan dişi Persian kedisine genetik bilgilerin aktarımı sırasında ortaya çıkmıştır. Fiziki yapısı bakımından Persian kedilerine son derece benzeyen Honey Bear kedileri, burun yapılarını ise kokarcalardan almıştır. Sevecen ve uysal karakterleri de Persian kedilerini andıran bir edaya sahiptir.

Yeni bir cins olduğu için ancak 1990 yılında resmi bir ırk olarak tanınır hale gelmiştir. Amerika California’da keşfedilmesinden sonraki birkaç yıllık dönem içinde çoğaltılması ve yaygınlaştırılması konusunda farklı çalışmalar yürütülmüştür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sphynx Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Honey Bear Kedi Fiziksel Özellikleri

Uzun ve sık tüylere sahip olan bu kedilerin kürkleri gümüş ya da koyu griye bakan siyah renklerinde olabilir. Pek çok farklı göz rengine sahip olabilecek olan Honey Bear kedilerinde yeşil, turuncu, bakır, altın ve portakal rengi gözler oldukça yaygındır.

Uzun ve geniş bir vücut yapısına sahiptir, başı yuvarlak ve geniştir. Bacakları ise gövdeye oranla daha kısadır. Püsküllü tüylerle kaplı olan kulaklar orta büyüklüktedir ve gözleri badem şekilli iri bir yapıdadır. Tıpkı bir kokarcayı andıran tüylü kuyrukları orta uzunluktadır.

Bu kedilerin doğdukları ilk dönemde koyu renkli çizgileri olsa da ilerleyen dönemde çizgiler yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Gelişimi pek hızlı olmayan cinsin tam yetişkin formuna kavuşması ve çizgilerinin de tamamen ortadan kaybolması 2 seneyi bulabilir. Ayrıca bu koyu renkli çizgileri tamamen ortadan kaybolmak yerine benek şeklini de alabilir. Bazı Honey Bear kedilerde çizgiler tamamen kaybolurken bazılarında şekil değiştirerek benek formuna kavuşabilir.

Honey Bear Kedi Bakımı

Honey Bear kedilerinin özellikle de tüy bakımı biraz uğraştırıcı olabilir çünkü bu kedilerin sık ve uzun tüyleri en azından iki günde bir taranmalıdır. Tüyleri özellikle de mevsim değişim dönemlerinde dökülebilir. Bunun dışında kedinizin sağlıklı tüylere sahip olması için takviye edici gıdalar verebilir, mamalarının içeriğinde Omega 3 ve Omega 6 içeriklerinin olmasına özen gösterebilirsiniz. Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini içeren gıdalar kedilerin tüy sağlığını desteklediği için tüy dökülmesini engelleyici ve tüylerin sağlığını koruyucu özelliğe de sahiptir.

Kedinizin dişlerini düzenli olarak fırçalamanız bakım ve temizliğin en önemli parçalarından biridir. Kediler için özel olarak üretilen diş fırçaları ve diş macunları ile kedinizin dişlerini birkaç günde bir fırçalamanız onun ağız ve diş sağlığını korumak için gereklidir.

Honey Bear kedinizin tırnaklarını uzadıkça kesmeniz ve patilerinin arasının da temizliğini düzenli şekilde yapmanız bakımın önemli bir parçasıdır. Tırnak kesme işlemi için farklı kedi tırnak makası modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Kedinize sık sık banyo yaptırmanız hem tüyleri hem de genel sağlığı için pek iyi olmayacaktır. Bu nedenle gerekli oldukça kedinize banyo yaptırmanız önerilir. Banyo sırasında kediler için özel üretilen şampuanları tercih edebilirsiniz. Bunun dışında kedinizin göz çevresinin ve yüz bölgesinin temizliğini nemli ve temiz bir bez ile yapmalısınız. Banyo sırasında ise kedinizin kulaklarına, ağzına ya da burnuna su kaçmaması için kafasını yıkamamalısınız. Kafa bölgesini bir bez ile silerek temizlerseniz daha etkili ve sağlıklı bir temizlik sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaş Kedi Maması Önerileri 2024

Kedinizin bakımı için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ona ait eşyaların temizliğidir. Mama kabı, su kabı, tuvaleti ya da oyuncakları gibi günlük olarak kullandığı her eşyayı düzenli şekilde yıkamalı ve onun kullanımına uygun hale getirmelisiniz. Örneğin kumunu düzenli olarak değiştirmeli, kum kabını yıkamalı ve gerekli oldukça kum kabını yenisi ile değiştirmelisiniz. Ayrıca mama ve su kaplarını da günlük olarak yıkamanız kedinizin kaplarının sürekli olarak temiz kalmasını sağlayacaktır. Bu ürünleri yıkarken kimyasal temizlik ürünlerini kullanmamanız önerilir.

Kediniz bakımını en iyi şekilde gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünleri online petshop mağazamızda bulabilirsiniz.

Honey Bear Kedilerinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Hayvanlar ve çocuklar ile çok iyi şekilde arkadaşlık kurabilen bu kediler oyuncu ve sevecen tavırları ile onların ilgisini kısa sürede çeker. Bu nedenle de diğer kedilerle ve farklı evcil hayvanlar ile de çok kısa sürede iyi bir dostluk geliştirebilir.

Çocuklar ile de iyi anlaşabilen bu kediler onlarla oynamaktan keyif alır. Çocukların heyecanlı ve meraklı tavırları Honey Bear kedilerinin ilgisini çeker. Kedinizin en yakın dostlarından birinin çocuklar ya da diğer evcil hayvanlar olabileceği söylenebilir. Bu sebeple Honey Bear kedileri evde bir evcil hayvanla ya da çocukla yaşamayı dert etmez ve onlarla çok sağlıklı ilişkiler kurarak keyifli oyunlar oynamayı da çok sever.

Honey Bear Kedilerinde Beslenme

Honey Bear kedilerinin beslenmesine dikkat etmek gerekir çünkü her kedinin sağlığı için düzenli ve dengeli şekilde beslenmesi gerekmektedir. Bu kedilerin yüksek kalorili ya da yüksek tahıl içeriğine sahip mamalar ile beslenmemesi gerekir. Buna ek olarak Honey Bear kedilerinin protein içeriği yüksek olan az tahıllı ya da tahılsız mamalar ile beslenmesi daha sağlıklı olabilir.

Kedinize vereceğiniz mamanın içeriğinde taurin olmasına dikkat etmeniz önemlidir. Taurin içeriği kedilerin kalp ve görme fonksiyonlarına destek sağlar. Ayrıca Omega 3 ve Omega 6 içerikleri de kedilerin tüy sağlığını geliştirmek ve desteklemek için oldukça yararlı bir içeriktir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alışveriş Listesi

Kedilerin beslenmesini destekleyecek olan farklı içeriklerin tercih edilmesi, yüksek proteinli mamaların seçilmesi, günlük enerji ihtiyacına yönelik olan içeriklerin tüketilmesi kedilerin sağlığını destekleyecektir. Vitamin ve mineral içeriklerine dikkat ederek mama seçiminde bulunmanız, kedinizin bağışıklığını destekler.

Her kedinin günlük aktifliğine, sahip olduğu rahatsızlıklara ya da yatkın olduğu olası rahatsızlıklara yönelik şekilde beslenmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde sağlıklı beslenme sağlanabilir. Bu nedenle de kedinizin veteriner destekli bir beslenme programına sahip olması, onun sağlıklı ve uzun bir ömre sahip olması için son derece önemlidir. Besleyici ve sağlıklı kedi maması çeşitleri için TIKLAYINIZ!

Honey Bear Kedileri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sevimli duruşları, ilgi isteyen neşeli karakterleri ve yumuşacık kürkleri ile Honey Bear kediler kedi severlerin en özel dostu olabilecek potansiyele sahiptir. Bu kediler hakkında sıkça sorulan sorulara ve cevaplarına göz atalım.

Honey Bear Kedilerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Bu kedilerde patilerde tüy dökülmesi görülmesi olasıdır. Bunun engellenmesi için kedinizin tüy sağlığını destekleyecek Omega 3 ve Omega 6 içeriklerine sahip olacak mamaları tercih etmeniz önerilir. Ayrıca Honey Bear kedilerde tırnakların kıvrılarak içeri doğru dönmesi de yaygın bir rahatsızlıktır ancak tırnak bakımının düzenli olması Honey Bear kedilerde bu tür rahatsızlıkların meydana gelmesini önler.

Honey Bear Kedileri Hangi Kediye Benzer?

Honey Bear kedileri, kökenlerinin dayandığı Persian kedilerine son derece benzer bir karaktere sahiptir. Buna ek olarak Persian kedilerine fiziksel özellikleri bakımından da benzemektedir.

Honey Bear Kedileri Kaç Yıl Yaşar?

Bu kedilerin ortalama ömrü 9 – 15 yıl arasında değişmektedir ancak iyi bir bakım ve sağlıklı bir yaşam ile bu kedilerin 15 yıldan uzun süre yaşaması da mümkündür. Kedinizin sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olması için temizliğine, bakımına, beslenmesine ve yaşam koşullarına dikkat etmeniz son derece önemlidir. Sağlıklı beslenen, kilo konusunda probleme sahip olmayan ve kontrolleri de düzenli olarak yapılan kedilerde yaşam süresinin çok daha uzun olacağını söylemek mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.