Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kediler İçin İhtiyaç Listesi

Abone Ol 
Yavru Kediler İçin İhtiyaç Listesi
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

549.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2753.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Yavru kediler için ihtiyaç listesi önemlidir. Bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız; kedinize en iyi koşullarda bakabilmek adına onun gereksinim duyduğu ürünleri sağlamanız gerekir. Peki, yavru kediler için alışveriş listesi neyi içerir? İşte o kedi malzemeleri listesi!

1. Kedi Maması

Kedi mamaları yavru kediler için ihtiyaç listesi söz konusu olduğunda ilk sırada yer alır. Kedi mamaları farklı şekil ve boyutlarda üretilir. Kediniz için doğru mamayı seçmek önemlidir. Yavru kedi için mama seçiminde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. En önemlisi de dostunuza hitap eden mamaları seçmelisiniz. Bunun için yapılması gereken şey yavru kediler için formüle edilen mamaları seçmektir. Bu sayede kedinizin sağlıklı beslenmesini sağlamış olursunuz.

Kuru kedi mamaları en çok tercih edilen mamalar arasında sayılır. Kuru mama formunun da yavru kedi için uygunluğuna dikkat edilmesi gerekir. Aynı durum konserve kedi mamaları için de geçerlidir. Bu mamaların nem düzeyi fazla olmasından ötürü yavru kedinizin sıvı gereksinimini karşılamasına destek olur. Ayrıca hem kuru kedi maması hem yaş kedi maması kedinizin damak tadına uygun olmalıdır. Bu sayede kedi dostunuz mamasını afiyetle tüketecektir.

Kedi mamaları arasında bir diğeri de ödül mamalar olmaktadır. Kedi ödülleri farklı aromalar içerir ve farklı formlarda üretilir. Özellikle kedinize eğitim verirken bu tarz mamaları mutlaka kullanmalısınız. Kedi ödüllerini kedinize aşırı vermemeye dikkat etmelisiniz. Aksi hale yavru kedi dostunuz kilo problemi yaşayabilir. Son olarak; yavru kedi ödülü de kedinizin beğenerek tüketeceği bir aroma içermelidir. Bu sayede eğitim sürecinde kedinizi iyi bir şekilde desteklerken onun mutlu olmasını da sağlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balinese Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

2. Kedi Kumu

Yavru kediler için ihtiyaç listesi arasında bir diğeri de kedi kumu olmaktadır. Kedi kumları farklı türlerde üretilir. Kumlar arasından seçim yaparken kedinizin rahatsız olmayacağı bir tür seçmeye dikkat etmelisiniz. Örneğin, kedinizin bazı kokulara karşı alerjisi var ise kokusuz kedi kumlarını seçmeniz gerekir. Kedi kumları aynı zamanda ortamda kötü koku oluşumunu da önlemektedir. Kedi dostunuzun kokuya karşı herhangi bir alerjisi bulunmuyor ise ona sabun kokulu ya da pudra kokulu kedi kumlarından sunabilirsiniz.

3. Kedi Fırça ve Tarakları

Kedinizin tüy bakımı önemlidir. Özellikle bazı kedilerin tüy bakımının atlanmaması gerekir. Kedinizin aşırı tüy dökmesini önlemek adına da kedi fırça ve tarakları ile düzenli bakım yapılması şarttır. Kedinizin çeşitli tüy ve deri rahatsızlıklarına yakalanmasını önlemek maksadıyla da rutin şekilde kedi tüy bakımı yapılmalıdır. Kedi tarağı alırken ürünün mutlaka kedinizin tüy ve deri yapısına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Kaliteli kedi taraklarına yatırım yapmayı unutmamalısınız.

4. Kedi Temizlik ve Banyo Ürünleri

Kedinizin sağlıklı kalması adına onu düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Kedinizin hijyenik kalmak için bazı kedi temizlik ve banyo ürünlerine gereksinimi olduğunu bilmelisiniz. Örneğin, kedinizi yıkamanız gerekiyor ise kaliteli bir kedi şampuanı tercih etmelisiniz. Diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi kedilerin de kendilerine özel şampuanlar ile yıkanması gerekir. Bu nedenle kediler için üretilen banyo ürünlerini kullanmanız, kedinizin sağlığı ve hijyeni açısından son derece önemli bir husustur.

5. Kedi Tırnak Makasları

Yavru kediler için ihtiyaç listesi arasında bir diğeri de kedi tırnak makasları oluyor. Kedi makasları kedinizin patilerine uygun bir tırnak kesimini mümkün kılar. Kedinizin tırnaklarını düzenli şekilde kesmeniz gerekir. Aksi halde kedinizin zemine, halıya veya kilime takılması söz konusu olabilir. Bu durum kedinizin canının yanmasına yol açabilir. Bunu önlemek adına kaliteli bir kedi tırnak makası ile düzenli olarak kedinizin tırnaklarını kesmeniz tavsiye edilir. Tırnak makası alırken, ürünün kediler için özel olarak üretildiğinden emin olmalısınız. İnsanlar için üretilen tırnak makaslarını kediniz için kullanmamanız gerekiyor. Aksi durumda yaralanmalara sebebiyet verebilirsiniz. Bu nedenle kediler için geliştirilen makaslardan almanız son derece önemli olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedinin Göz Çevresi Kızardı Ne Yapmalıyım? Kedi Göz Kızarıklığı Neden Olur?

6. Kedi Vitamin ve Ek Besin

Kedinizin sağlığını korumak ve desteklemek adına çeşitli kedi vitamin ve ek besin ürünlerini de kedi dostunuza sunmanız gerekir. Kedi vitaminleri sayesinde kedinizin günlük alması gereken vitaminler ona en iyi şekilde sunulmuş olur. Bu sayede kedinizin günlük aktifliği ve genel refahı desteklenir. Kedinize vitamin alırken ürünün son tüketim tarihine, içindekilere ve kaliteli bir markanın ürünü oluşuna dikkat etmenizde yarar vardır.

7. Kedi Mama ve Su Kabı

Yavru kediler için ihtiyaç listesi arasında bir diğer önemli malzeme de kedi mama ve su kapları oluyor. Bu özel kaplar, kedinizin mama yeme ve su tüketim deneyimini iyileştiriyor. Mama kapları farklı tür ve boyutlarda üretilir. Çelik mama kabı en çok tercih edilenlerden biridir. Sağlam ve uzun ömürlü olması en popüler özellikleri arasında sayılır. Bir diğer kedi mama ve su kabı seramik olanlardır. Son derece dayanıklı ve hoş tasarımlı seramik kaplar bulunmaktadır. Bu kapların bir diğer önemi özelliği ise kolayca temizlenebiliyor olmasıdır. Seramik mama kaplarını ister elde ister bulaşık makinesinde kolay şekilde yıkamanız söz konusudur.

8. Kedi Tuvaleti

Yavru kediler için ihtiyaç listesi kedi tuvaleti de içeriyor. Kedinizin tuvalet deneyimini yükseltecek olan bu ürünler farklı pek çok model özelliği sunar. Kapalı kedi tuvaletlerinden açık ve otomatik kedi tuvaletine kadar birçok ürün seçeneği görebilirsiniz. Bir kedi tuvaleti alırken bunun kediniz için uygunluğunu da mutlaka kontrol etmelisiniz. Bu sayede doğru bir seçim yapmış olursunuz.

9. Kedi Tasması

Kedi künyesi ve kedi tasması gibi ürünler yavru kediler için önemlidir. Kedinizin kaçması ya da kaybolması ihtimaline karşı ona kedi tasmalarından almanız önemlidir. Bazı kedi tasmalarına isim yazdırabilirsiniz. Aynı şekilde kendi iletişim bilgilerinizi de kedi tasması üzerine yazdırmanız mümkündür. Bu sayede kedinizin güvende kalmasını desteklemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Doğum Belirtileri Nelerdir?

10. Kedi Oyuncakları

Yavru kediler için ihtiyaç listesi kedi oyuncak çeşitlerini de içeriyor. Kedinizin zihinsel gelişimine destek olan oyuncaklar, aynı zamanda onun günlük aktifliğine de yardımcı olur. Kediniz için oyuncak alırken ürünün herhangi bir zararlı madde içermemesine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sebeple de kedi oyuncağını güvenilir yerlerden alım yapmaya özen göstermeniz önemli bir detaydır.

11. Kedi Taşıma Çantası

Kedinizle seyahat edecekseniz, bu zor bir süreç olabilir. Bu süreci kolaylaştırmak amacıyla kedi taşıma çantası edinmenizde yarar vardır. Kedi taşıma çantasıyla bir yerden başka bir yere kedinizle ulaşmak son derece kolay olacaktır. Kedi taşıma çantası alırken ürünün kedinizin boyutlarına uygun olmasına dikkat etmeniz önemlidir.

12. Kedi Yatağı

Yavru kediler için ihtiyaç listesi arasında bir diğer önemli ürün de kedi yatağı oluyor. Kedi yatağının mutlaka kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kedinizin uyku ve dinlenme deneyimini bir üst noktaya ulaştırmak adına kedi yatağının konforlu ve yumuşak olması da önemli bir detaydır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.