Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi İhtiyaç Listesi

Abone Ol 
Kedi İhtiyaç Listesi
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1327.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedi ihtiyaç listesi, kedi sahiplenmek isteyenlerin bilmesi gerekenleri içerir. Kediler, evimizde en çok bakmayı tercih ettiğimiz evcil hayvanlardan biridir. Sevimlilikleri ve üstün zekaları ile bizi daha ilk günden kendilerine hayran bırakma yetenekleri vardır. Üstelik oldukça temiz hayvanlardır. Tuvalet eğitimleri doğuştan içgüdüsel olarak vardır. Tuvaletlerini kumun dışında bir yere yapmazlar. Bu nedenle de evde bakımı oldukça rahattır.

Kedi İhtiyaç Listesi Nedir?

Kedileri çok seviyor olmamız ya da onların çok tatlı olması, onları sahiplenmemiz için yeterli değildir. Kedi bakımı oldukça büyük bir sorumluluk gerektirir. Onlara iyi bakmalı, veteriner kontrollerini ihmal etmemeli, elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamalıyız.

Bir kedi sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman, onun için almanız gereken bazı şeyler vardır. Bunlar ilk etapta kedilerinizin temel ihtiyaçlarını oluşturur.  Bu yazımızda sizler için, kedi sahiplendiğinizde ona neler almanız gerekiyor, kedilerimizin temel ihtiyacı nedir sorularını yanıtladık. Umarım sizin için yol gösterici olur, İşte kedi ihtiyaç listesi…

Kedi Kumu ve Tuvaleti

Evinizde bir kedi bakmaya karar verdiğiniz anda düşünmeniz gereken ilk şey, kedinin tuvaletini nereye yapacağıdır. Doğal alanlarında tuvaletlerini kuma yapıp üzerini mutlaka kapatan kediler evde de aynı ortamı bulmak isteyeceklerdir. Bunun için de kedilere özel olarak tasarlanmış kedi tuvaletleri ve içine yerleştirilen kedi kumları vardır. Kediler bu tuvaletlerin içine girip çok rahat bir şekilde tuvaletlerini yapabilirler.

Kedi tuvaleti satın alırken dikkat etmemiz gereken şey, yanlarının kapalı olmasıdır. Böylelikle hem kedilerimiz daha rahat eder hem evin içi kirlenmemiş olur. Aynı zamanda kumun da kaliteli olması gerekmektedir.  Kediler pis bir kuma asla tuvaletlerini yapmazlar. Bu sebeple kumlarını sık sık temizlemelisiniz.

Kedi Mama ve Su Kabı

Kedi ihtiyaç listesi arasında bir diğeri de kedi mama ve su kapları oluyor. Evinize bir kedi aldığınızda onun için en önemli şeylerden biri de beslenmedir. Mamasını oldukça kaliteli seçmelisiniz. Böylelikle kediniz sizinle çok daha uzun ve sağlıklı bir ömür geçirebilir. Kedinize mama verirken seçeceğiniz kabın ise malzemesi çok önemlidir. Mamayı normal bir cam tabakta vermemelisiniz. Kediler özellikle yavruluk dönemlerinde çok yaramaz olurlar. Bu cam kabı patileri ile ittirip kırabilirler. Bu durum da kedinizin zarar görmesine neden olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğan Kedi Maması Nasıldır? Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kediniz için alacağınız mama ve su kaplarının uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, bu kapları ağır ve paslanmaz çelikten tercih etmelisiniz. Bu malzemeden yapılan mama kapları hem çok kolay temizlenir hem ağır oldukları için kediniz bu kaplara zarar veremez. Kediler için su içmek çok önemlidir. Su konusunda oldukça seçici olan kedilerimizin su kaplarındaki suyun musluk suyu olmaması gerekir. Aynı zamanda kediler, taze su içmekten hoşlanır. Bu nedenle sularını sık sık tazelemeniz gerekmektedir.

Kedi Yatağı

Kedi yatağı da kedi ihtiyaç listesi arasındadır. Kediler yattıkları yerleri oldukça benimseyen hayvanlardır. Bu nedenle da ona sadece kendine ait olan, istediği gibi benimseyeceği bir yatak almalısınız. Böylelikle kediniz, sadece orada uyuyacak ve evdeki koltukları başka yatakları benimsemeyecektir.

Aldığınız kedi yatağının temizliği de çok önemlidir. Haftada bir kez yıkama talimatlarına uygun bir şekilde kedi yatağını temizlemelisiniz. Aksi takdirde tüylenecek ve temizlenmesi çok daha zor olacaktır.

Kedi Tasması ve Künyesi

Kedi ihtiyaç listesi kedi tasması ve kedi künyesi ile devam ediyor. Kedi aldığınızda ilk yapmanız gereken şey bir tasma almaktır. Kediler boyun tasmasından pek hoşlanmayabilir ama zaman içinde alışacaktır. Boyun tasmalarının ucuna kedinizin adını ve sizin telefon numaranızı, adresinizi yazmanız kedinizin kaybolma gibi durumlarında oldukça işine yarayacaktır. Kedinizi dışarıda yalnız gören iyi niyetli insanlar, size telefonunuzdan ulaşabilir.

Kedi tasmalarını oldukça rahat ve hafif tercih etmelisiniz. Aksi takdirde kediniz tasmadan hoşlanmayacak ve onu hep çıkarmak isteyecektir. Kedi tasmaları kedimize, sevimli ve şık bir görüntü katar. Bu tasmaları kedi eşyaları satan yerlerden satın alabilirsiniz. Bunun için kedi ürünleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Kedi Tarak ve Fırçaları

Kedilerin tüy sağlığı çok önemlidir. Bunun için en temelde yapmamız gereken şey, tüylerini sıklıkla taramaktır. Kedi sahiplendiğinizde muhakkak bir kedi tarağı almalısınız. Yavruluk döneminden itibaren kedinizi tarağa alıştırmalısınız. Bu hem kedinizin derisini rahatlatacak, hem de tüylerinin karışmasını engelleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Saçkıran Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Kediler tüylerinin taranmasından hoşlanmazlar. Hatta tarağı gördükleri anda kaçabilir ya da agresif tepkiler gösterebilirler. Bu konuda kedinizin üstüne gitmemeli, tüylerini taramaya yavaş yavaş alıştırmalısınız. Bu konuda size kedi ödül mamaları son derece yardımcı olacaktır. Tarama işleminden önce kedinize vereceğiniz ödül maması, onu tarağa daha ılımlı hale getirecektir.

Tarak seçerken kedinizin derisini acıtmayacak modelleri tercih etmelisiniz. Kedinizi düzenli olarak taramak derisindeki kan dolaşımını hızlandırdığı için tüylerinin güzel, sağlıklı uzamasını sağlayacak, dökülmesini en aza indirecektir.

Kedi Maması

Kedi ihtiyaç listesi söz konusu olduğundan kedi mamaları en önemli maddedir. Kedinizin uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmesi adına ona kaliteli ve besleyici kedi mamalarından almanız lazım. Bununla beraber kedinizin yaşına ve sağlık gereksinimlerine hitap eden mamaları seçmeniz gerekir. Online pet shop mağazamızda yer alan kedi maması çeşitlerine göz atarak, kedi dostunuzun ihtiyaçlarına hitap eden o özel mamaları anında keşfedebilirsiniz.

Kedi Taşıma Çantası

Kedi ihtiyaç listesi sonuncu maddede kedi taşıma çantası var. Evinize bir kedi aldığınızda taşıma çantası edinmeniz çok önemlidir. Çünkü kediler toplu taşımaya ancak kedi çantası ile alınırlar. Herhangi bir seyahate gittiğinizde, kedilerinizi bu çantanın içinde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Ayrıca kediler, köpekler gibi dışarıya adapte olan hayvanlar değildir. Kedinizi kucağınızda bir yere götürdüğünüzde kucağınızdan kaçmaya çalışabilir. Taşıma çantasında taşımanız, kedinizin ve çevredeki insanların konforu için en ideal olanıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.