Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede En Sakin Kedi Irkları

Abone Ol 
9 Maddede En Sakin Kedi Irkları
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

En sakin kedi ırkları, kedi sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği konular arasındadır. Sakin kediler, çeşitli boyutlarda ve tüy uzunluklarında gelirler. Her birinin farklı enerji seviyeleri vardır. Kimileri rahat hareketleri ile öne çıkarken bazıları da hafif enerji seviyelerine sahiptir. Bu yazımızda sakin kedi cinslerini listeledik.

En Sakin Kedi Irkları

En sakin kedi ırkları, boyut ve görünüş açısından farklılık gösterir. Bazı cinsler büyük boyutludur bazıları da orta büyüklüktedir. Sakin kedilerin bile oyuncakların peşinden koşmak, bazı yerlere tırmanmak, tırmalamak ve keşfetmek gibi bazı davranışlar sergilemesi normaldir. En sakin kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Birman Kedi Irkı

Sağlam yapılı ve orta boyutlu Birman kedileri, ipeksi tüyleri ile karakterizedir. Mavi gözleriyle de dikkat çeken bu sevimli kediler, kuyruk, kulak ve bacaklarında noktalar barındırabilir. Bu kediler rahat ve sevgi dolu canlılardır. Sakinliği seven aileler için harika bir seçimdir. Birman cinsi kediler çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla da çok iyi anlaşırlar.

2. British Shorthair Kedi Irkı

En Sakin Kedi Irkları

En sakin kedi ırkları arasında yer alan British Shorthair, orta ila büyük boyutlarda olabilir. Kısa ve yoğun tüyleri, kedi tarağı ile düzenli bakım gerektirir. Yuvarlak bir başı ve adeta oyuncak bir ayıyı andıran bir yüzü bulunur. Sevecen ve sevgi dolu olmasına karşın asla talepkâr değildir. Herhangi bir aile üyesi için çok uygun bir kedi cinsidir. Bu kedi sessiz ve rahat bir kişiliğe sahiptir. Çocuklar ve diğer evcil canlılarla da iyi geçinmeye eğilimli bir hayvandır.

3. Chartreux Kedi Irkı

Chartreux, sıra dışı dokusu, çift katlı tüyleri ile öne çıkar. Genel olarak renkleri mavi-gri tonlarındadır. Parlak tüyleri ile farklı bir görüntü sunan Chartreux kedileri, aynı zamanda sakin karakteriyle de bilinir. Bu kediler oldukça iyi huylu, sessiz ve nazik hayvanlardır. Arkadaş canlısı olduklarını da eklemeliyiz. Biraz meraklı olabilirler. Bir şeylerin peşine düşüp ortadan kaybolma riskleri vardır. Bundan dolayı kedi künyesi ya da kedi tasması kullanmaları tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedim Kustu Ne Yapmalıyım?

4. Exotic Shorthair Kedi Irkı

En sakin kedi ırkları listesinde yer alır. Kendine has duruşu ile dikkat çeken Exotic Shorthair kedileri, İran kedisi ile yakından ilişkilidir. Aralarındaki temel fark ise kısa, pelüş tüylerdir. Bu da onları daha da sevimli kılan bir detaydır. Exotic Shorthair kedileri, İran kedilerine göre bakımı daha kolay tüylere sahiptir. İran kedisinden sakinliği, nazik ve sessiz tavırları almıştır. Ayrıca çok sevecen bir kedidir. Hemen herkesin gönlünü fetheder.

5. Himalayan Kedi Irkı

En Sakin Kedi Irkları

Masmavi gözleri ve yüzündeki siyah gölgesi ile bir adım öne çıkar. Bu kedi cinsi de İran kedisiyle akrabadır. Uzun ve hacimli tüylere sahiptir. Rahat, sevecen ve yumuşak bir kişiliği vardır. Uzun saatler boyunca kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi çok sever. Diğer evcil hayvanlar ile de uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.

6. Maine Coon Kedi Irkı

En sakin kedi ırkları arasında konumlanan Maine Coon kedileri, iri görünmelerine rağmen oldukça sakin ve uysal kedilerdir. Uzun yapılı tüyleri, rutin olarak bakım gerektirir. Bu sayede yumuşak, sağlıklı ve ipeksi bir görünüm sunacaktır. Saygılı ve nazik çocuklarla iyi geçinen bu kediler, diğer evcil hayvanlarla da uyumlu bir şekilde yaşayabilir. Kedi oyuncakları ile oynamayı, sahipleri ile sosyalleşmeyi sever. Aile hayatına ortak olmaktan memnuniyet duyar. Cana yakın ve çok sevimli bir kedidir.

7. Persian Kedi Irkı

Persian kediler, dünya çapında en popüler kedi cinslerinden biridir. Yuvarlak, düz ve basık bir yüze sahip olan bu kediler, uzun ve ipeksi tüyleri ile bilinir. Orta ila büyük boyutlarda olabilir. En popüler safkan kedilerden biridir. Nazik, sevimli ve sevecen kişiliği ile çoğu insanın favorisi olmuştur. Bu kedilerin miyavlaması bile çok tatlıdır. Kucakta oturmayı, diğer evcil hayvanlar ve çocuklar ile vakit geçirmeyi, aile etkinliklerine dahil olmayı sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Zehirlenmesi Nasıl Belli Olur?

8. Ragdoll Kedi Irkı

En Sakin Kedi Irkları

En sakin kedi ırkları listemiz Ragdoll kedisi ile devam ediyor. Ragdoll, en sakin ve en sevimli kedilerden biridir. Nazik ve kedilere nasıl davranacağını bilen çocuklarla uyum içindedir. Diğer kedilerle de çok iyi anlaştığı söylenir. Son derece dost canlısı ve sevecen bir kedi cinsidir. Bu da onu ideal bir aile kedisi yapar.

9. Selkirk Rex Kedi Irkı

Sağlam yapısı, kaslı vücudu ile yumuşak tüyleri ile öne çıkan bu kediler, ayrıca benzersiz bir kişiliğe sahiptir. Rahat, hoşgörülü ve sevimli bir kedidir. Bu cana yakın hayvanlar, saygılı çocuklar da dahil olmak üzere bütün insanlarla iyi geçinmesini bilirler. Diğer evcil hayvanlarla da barış içinde yaşayabilirler. Protein bakımından zengin olan kedi maması tüketmeleri çok önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.