Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede İri Gözlü Kedi Irkları

Abone Ol 
7 Maddede İri Gözlü Kedi Irkları
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

İri gözlü kedi ırkları kendilerine has duruşlarıyla fark yaratan kedilerdir. Bir kedinin tüy yapısı ve tüy rengi öne çıktığı kadar göz yapısı da dikkat çekmektedir. İri gözlü kediler gerçekten de benzersiz ve sevimli bir duruş sergilemektedirler. İşte o kedi cinsleri…

İri Gözlü Kedi Irkları

İri Gözlü Kedi Irkları

Görüntüsü ile öne çıkan iri gözlü kedi ırkları şunlardır:

1. Cornish Rex Kedi Irkı

Hipoalerjenik kediler ve kıvırcık tüylü kediler listesinde de yer alan Cornish Rex kedileri, aynı zamanda iri gözleriyle de farkını ortaya koyan kedilerdir. Cornish Rex’in gözleri oval şekillidir ve belirgin bir görünüme sahiptir. Büyüleyici bakışları teşvik eden göz yapısı sayesinde dikkat çeker. Başı ise üçgen formundadır. Gözleri genelde altın rengindedir. Ancak ela, kahverengi, mavi ve yeşil de olabilir. Kedi bakım ürünleri ile düzenli olarak göz bakımı gerçekleştirilmelidir.

2. Devon Rex Kedi Irkı

İri gözlü kedi ırkları arasında yer alan Devon Rex kedileri, bir yandan kıvırcık tüyleriyle de ün kazanmıştır. Oval şekilli gözlere sahiptir. Büyük gözleri, geniş ve üçgen kulakları ile karakterizedir. Zarif bir duruşu olan Devon Rex, herhangi bir ortamda hemen dikkat çeker. Bu kedilerin gözleri birçok farklı renk tonunda olabilir. Gözleri genelde akua rengi olmakla beraber, siyah, bal rengi ve kahverengi gibi tonlar da içerebilir.

3. Singapura Kedi Irkı

Etkileyici gözlere sahip olan Singapura kedisi, isminden de anlaşılacağı gibi Singapur’a özgüdür. Uluslararası Kedi Derneğine kayıtlı olan en küçük kedi cinsidir. Anlamlı ve büyük gözlerine ek olarak, sevecen ve oyuncu karakteri ile de tanınır. Badem şeklindeki gözleri sarı, ela ya da yeşil olabilir. Geniş açılı ve büyük gözler, bu ırkın en belirgin özelliğidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Nebelung Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

4. Sfenks Kedi Irkı

İri gözlü kedi ırkları listesi Sfenks kedisi ile devam ediyor. Tüysüz derisi ile bilinen Sfenks kedileri, ayrıca dikkat çekici bakışlara ve neredeyse insanı andıran bir yüz ifadesine sahiptir. Bu kedilerin büyük ve benzersiz şekilli gözleri çoğu insanın ilgisini çeker. Sfenks kedileri için çeşitli göz renkleri mümkündür. Ağırlıklı olarak gözleri mavi, yeşil ve bal rengindedir.

5. İran Kedisi Irkı

Düz ve küçük bir yüze sahip olan İran kedisi, yuvarlak ve dolgun bir göz yapısı barındırır. Bununla birlikte uzun ve kabarık tüyleriyle de pek sevimli bir görüntü sergiler. Tüylerinin rutin olarak kedi tarağı ile taranması önemlidir. Bu sayede daha pürüzsüz ve sağlıklı bir görüntü sunar.

6. Scottish Fold Kedi Irkı

Bu kedilerin en belirgin özelliği katlanmış kulaklarıdır. Bunun haricinde gözleri de ona çok sevimli bir görüntü katar. Yuvarlak ve büyük gözlere sahiptir. Göz renkleri arasında yeşil, altın, bakır ve mavi yer alır.

7. Burmese Kedi Irkı

Burmese kediler de iri gözlü kedi ırkları listesindedir. Bakışlarıyla insanları etkileyen bu kedilerin iri ve belirgin bir göz yapısı vardır. Genelde gözleri parlak yeşil veya altın rengindedir. Bazı kedi göz hastalıkları bu canlıları etkileyebilir. Bu nedenle düzenli veteriner kontrolleri önem arz eder. Ayrıca Burmese kedilerinin kaliteli kedi mamaları ile beslenmeleri önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.