Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

13 Maddede Kedi Cinsleri ve Özellikleri

Abone Ol 
13 Maddede Kedi Cinsleri ve Özellikleri
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedi cinsleri ve özellikleri merak ediliyor. Bazı kediler, sahipleri ile daha az ilgili iken kimi kediler de sosyal etkileşimi çok sever. Ailelerine sevgi ve ilgi gösteren, aynı şekilde sevilmeyi bekleyen birçok kedi ırkı var. Bu yazıda, en popüler kedi ırklarını ve bu ırkların özelliklerini anlatacağız.

1. Ragdoll Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Kedi cinsleri ve özellikleri listemizde ilk sırada Ragdoll kedisi var. Bu kediler sevecenlikleri ve arkadaş canlısı olmalarıyla bir adım öne çıkar. Bakımı kolay bir evcil kedi arıyorsanız; Ragdoll iyi bir seçim olaraktır. Bu sevimli canlı sizi odadan odaya takip edebilir, sizinle oyunlar oynamak için istekli olabilir.

Ragdoll kedi cinsi çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla da çok iyi anlaşır. Genel olarak 13-15 sene kadar yaşarlar. Sağlıklı yaşaması ve uzun bir ömre sahip olması adına kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi gerekir.

2. İskoç Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Bu cinsin en karakteristik özelliği kulaklarıdır. Irk ortaya çıktığında doğal bir mutasyona uğradı ve bunun sonucu olarak bu kedilerin kulaklarını öne katlayan bir gen geliştirildi. Kedi tutkunları onları benzersiz görünümleri ile tanırlar. Ancak kulakları onları özel kılan tek nitelik değildir. Bu kediler oldukça sevimli ve sosyaldir.

Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Eğer ki sahibi evden uzakta zaman geçirecekse bu kediler uygun olmayabilir. Ama kedinizle geçireceğiniz çok vaktiniz varsa İskoç kedileri size hitap edebilir. Genellikle 11-14 sene kadar yaşarlar. Sağlıklı beslenme bu kedi ırkı için de son derece önemlidir. Protein açısından yoğun olan kuru kedi mamaları ile beslenmeleri gerekir. Ek olarak yaş mama ve ödül mamasıyla da beslenme çeşitliliği sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Devon Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı

3. Sfenks Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Kedi cinsleri ve özellikleri Sfenks kedisiyle devam ediyor. Bu kediler tüysüzdür. Bundan dolayı vücut ısıları genellikle soğuktur. Rahat etmeleri adına ısı kaynağına gereksinim duyarlar. İnsanları özellikle de vücut ısıları için severler. Bu kediler geceleri yorganın altına girip gündüzleri de kucağınıza tüneyebilirler.

Ortalama ömürlerinin 9-15 sene olduğunu söyleyebiliriz. Sfenks kedilerine konforlu bir yaşam alanı sağlamak gerekir. Kedi yatağı ve kedi battaniyesi gibi ürünlerle kedinize harika bir alan yaratabilirsiniz. Aynı zamanda bu kediler için kaliteli konserve kedi maması, ödül mama ve kuru mama tedarik etmek gerekir.

4. Maine Coon Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Amerika’ya özgü bir kedi ırkıdır. Geçmişi biraz gizemlidir. Kimilerine göre Viking kaşifleri ile seyahat eden kediler Maine Coon cinsidir. Kimilerine göreyse bu kediler Rakun karışımıdır.

Bu sosyal canlılar her yaştan insana karşı son derece sevecendir. Bütün aile etkinliklerine dahil olmayı severler. Tüyleri özel bakım gerektirir. Bundan dolayı kedi tüy bakım ürünleri ile rutin bakım yapılmalıdır. Maine Coon kediler son derece zekidir. Yaşam beklentisi ise 9-15 senedir.

5. Persian Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Kedi cinsleri ve özellikleri söz konusu olduğundan Persian kedilerden de bahsetmek gerekir. En popüler kedi ırklarından biridir. Uzun tüyleri ile göz alıcı bir görüntü sunarlar. Sakin ve sevecen bir mizaçları vardır.

Çok enerjik oldukları söylenemez. Genellikle kanepede uzanmaktan mutlu olurlar. İnsanlardan sevgi ve ilgi beklerler. Bu sayede kendilerini iyi hissederler. Genellikle 7-10 sene kadar yaşayabilirler. Kaliteli yaş kedi maması, kuru mama ve ödül mamalarla beslenmeleri gerekir.

6. Siyam Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Bu cins kediler oldukça sosyaldir. Siyam kedisine sahip olmak, miyavlamayı bırakmayacakları için evcil dostunuzla uzun sohbetlere hazır olmak demektir. Siyam kedileri çok farklı bir görünüme ve çarpıcı göz rengine sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir?

Geçmişten günümüze görünüşleri ve sevecen kişilikleri nedeniyle bu kediler dünya çapında popüler olmuştur. Çoğunlukla 8-12 sene yaşarlar. Sağlıklı ve dengeli beslenmeleri önemlidir. Bu yüzden besin bileşenleri bakımından yoğun olan kedi ödül mamaları, kuru mama ve yaş mamalarla beslenmeleri şarttır.

7. Bombay Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Bombay kedi cinsleri ve özellikleri de merak ediliyor. Sadık bir kitlesi olması rağmen bu ırk çok fazla bilinmemektedir. Bu kedilerin oldukça sevecen ve sadık olduklarını söyleyebiliriz.

Sık siyah tüyleri ve çarpıcı bakır rengi gözleri ile öne çıkan Bombay kedileri, düzenli bakım gerektiren kedilerdendir. Kedi temizlik ve banyo ürünleri, kedi tüy ve deri ürünleri kullanılarak tüylerinin sağlıklı kalması sağlanabilir. Bu kedilerin ortalama yaşam beklentisi 15-20 senedir.

8. Tonkinese Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Tonkinese kediler Siyam kedisinden daha zeki ve daha az miyavlayan bir kedi ırkıdır. Yetiştiriciler, Siyam ve Birman kedi ırklarının en iyi özelliklerini elde etmek için Tonkinese kedisini geliştirdiler.

Bu kedilerin en belirgin özelliği insanları çok sevmeleridir. Bundan dolayı arkadaş canlısı olduklarını da eklemeliyiz. Diğer evcil hayvanlarla, çocuklarla ve yetişkinlerle çok iyi anlaşırlar. Aktif ve sevecen olan Tonkinese kediler, kedi oyuncakları ile oynamaya bayılırlar. Genellikle 13-18 sene kadar yaşarlar.

9. American Shorthair Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Çok çeşitli renkleri olabilen bu kediler sevecen karakterleri ile de öne çıkar. Ayırt edici tüy renkleri onları farklı kılar. Çocuklu aileler ve sürekli hareket halinde olan aileler için iyi bir evcil kedidir.

Bu kediler ilgiyi ve sevgiyi isterler. Ama diğer ırkların aksine bunu talep etmezler. Onlara sevgi göstermek için vaktiniz olmadığında bile kendilerini meşgul etmenin ve mutlu olmanın yollarını bulurlar. Genel olarak 15-20 sene kadar yaşarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Saklanır?

10. Birmanya Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Birmanya kedi cinsleri ve özellikleri sıklıkla araştırılır. Bu kediler evcil olarak iyi bir seçimdir. Masmavi gözleri, uzun ve ipeksi tüyleri vardır. Amerikan Shorthair gibi bu ırk da insanlarla vakit geçirmeyi sever.

Her tür ev için uygun bir cinstir. Diğer evcil hayvanlar da dahil olmak üzere herkese dostça yaklaşır. Hangi ırktan olursa olsun her türlü kedi ve köpekle oynamayı severler. 13-15 sene kadar yaşarlar.

11. Kohana Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Hawaii’ye özgü bir kedi ırkıdır. Sfenks kedisinin bir mutasyonudur. Aynı zamanda tüy köklerinden yoksun olduğu için tam anlamıyla tüysüz bir kedidir. Mizaç olarak uysal, sevecen ve oyuncudur. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaştığı için ideal bir kedidir.

Bu kedi cinsinin bakımında diğer kedi ırklarının gereksinim duyduğu özen gösterilmesinin yanı sıra tüysüz olmasından dolayı hassas ciltlerinin korunmasına özen gösterilmelidir.

12. Elf Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Elf kedi cinsleri ve özellikleri hakkında öncelikle şunu söylemeliyiz ki: Bu kediler Sfenks kedisi ile Amerikan Shorthair kedisinin karışımıdır. Tıpkı Sfenks kedisi gibi tüysüzdür. Bu yüzden özel bir cilt bakımı gerektirir.

Olağanüstü bir karaktere sahip olan Elf kedisi, kavisli kulaklarıyla da dikkat çeken bir ırktır. Sevecen, arkadaş canlısı, zeki, aktif, uyumlu ve çok sosyal bir kedidir. Çocuklarla ve diğer evcil canlılarla çok iyi anlaşır. Her türlü insanla geçinebilir.

13. Bengal Kedi Irkı

kedi cinsleri ve özellikleri

Bu kedi ırkı, evcil bir kediyle bir vahşi kedinin yani Asya kedisinin melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bundan dolayı çoğu insanlar Bengal kedisinin vahşi olup olmadığı merak eder.

Bu kedinin üremesi 1963 senesinden bu yana ABD’de insan müdahalesi yardımıyla gerçekleştirilir. Hiperaktivitesi ve merakı ile öne çıkan bir kedidir. Oyun oynamayı sever ve kendisiyle ilgilenen insanların etrafında dolaşmaktan mutlu olur. Son derece sevecen ve uysal olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.