Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Maine Coon Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Maine Coon Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2975.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Sosyal, diğer kediler ile kolaylıkla anlaşabilen yapıya sahip olan Maine Coon kedileri genel anlamda kolay anlaşabilen ve eve karşı sorumluluk sahibi olan sadık kedilerden biridir.

Maine Coon

Maine Coon Kedisi Karakter Özellikleri

Çevresindeki insanlara karşı aşırı düşkün olan Maine Coon kedileri, sosyal ve cana yakın tavırları ile bilinen kedi ırkları arasında yer alır. Bu kedilerin genel karakterleri oldukça dışa dönüktür. Diğer kediler ile çok iyi anlaşabilir ve çevrelerindeki insanlar ile ilgilenmeyi çok sever. Sevgilerini ve ilgilerini göstermekten de keyif alan bir ırk oldukları söylenebilir.

Evdeki herkese karşı saygılı ve sevgi dolu olan cins, sahibine karşı herhangi bir yanlış yapmaktan çekinir. Evdeki çocuklar ile çok iyi anlaşabilir ve diğer evcil hayvanlar ile yaşam boyu güzel bir dostluk yürütebilir. Bu kediler sosyal ve cana yakın tavırları ile öne çıkan aktif ırklardan biridir.

Gün içinde oyun oynamaktan, sahibinin peşinde dolaşmaktan, sahibini ya da evdekileri herhangi bir iş yaparken izlemekten keyif alır. Kısa sürede güzel dostluklar kurabilen bu ırk, kin tutma eğilimine sahip olmamasıyla da bilinir. Başına bir şey geldiği zaman bu konuda birini suçlamaz ve sinirlenmez. Bu nedenle de kin tutma ya da birine sinirlenip tavır alma davranışı göstermez. Bu da Maine Coon kedilerinin en cana yakın özelliklerinden biridir.

Bu kedilerin genel karakteri son derece oyuncu ve bağımsızdır. Bu nedenle de kendi başına oyun oynamaktan keyif alır. Evdeki her şeyi bir oyuna dönüştürebilir. Eğlenceli kedi oyuncakları ile sıkılmadan vakit geçirir. Eğer Maine Coon kedinizi evde tek bırakırsanız hiç sıkılmadan kendine bir uğraşı bulabilir. Sizi gördüğü zaman da sevgisini göstermek için size çeşitli numaralar yapabilir.

Maine Coon kedileri hem evde hem de dışarıda yaşamaya alışkın bir cinstir. Kamp yaşamına uyum sağlayabilir, ev yaşamında çok mutlu olabilir veya gün içinde dışarıda dolaşmaktan keyif alır. Bu sebeple de aslında Maine Coon kedilerinin her ortamda yaşamaya uyum sağlayabilecek kediler olduğunu söylemek mümkündür. Son derece uyumlu olan bu kediler ağaçlara tırmanmaktan, böcekleri kovalamaktan ve yeşilliklerin içinde yuvarlanmaktan keyif alan bir mizaca sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilere Süt Verilir mi? Yavru Kedilere Süt Vermek Yanlış mıdır?

Maine Coon Kedi Tarihçesi

Amerika ya da Fransa kökenli olduğu hala bir tartışma konusu olan cins, bir dönem Fransız krallığında yer aldığı söylenen, bir dönem ise Amerikan kültürü ile yetiştirilen bir kedi ırkı olarak anıldı. Ayrıca İngiltere’nin evcil kedileri olarak da bilinen Maine Coon kedileri, son dönemlerde Amerika kökenli olarak kabul edildi. Bu kediler üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar ve uzun gözlemler sonucunda kökenlerinin Amerika’ya dayandığı belirlenmiş olsa da hala kedi severler arasındaki tartışmalar devam etmektedir.

Maine Coon Kedi Fiziksel Özellikleri

Bu kedilerin tüyleri uzun, ipeksi, kalın ve yumuşaktır. Pek çok farklı kürk rengine sahip olabilen ırkta özellikle de beyaz, siyah, mavi, kırmızı ve krem, tekir, gümüş gibi farklı pek çok renk görülebilir. Buna ek olarak yaklaşık 20 farklı renk kombinasyonları olduğu da görülmüştür.

Maine Coon kedilerinin altın ve yeşil tonlarındaki gözleri, kulaklara doğru ilerleyen geniş bir yapıya sahiptir. Bu kedilerin vücudu ile orantılı olacak büyüklükte kare şekilde bir kafası, geniş ağız yapısı ve belirgin çene kemikleri vardır. Sevimli ve karakteristik yüzleri onların diğer ırklardan ayırt edilmesine yardımcı olan en önemli özelliklerinden biridir.

Bu kediler kaslı ve güçlü bir yapıya sahiptir. Bacakları vücutları ile orantılı şekildedir ve kalındır. Ayrıca bu bölgede tüylerin de yoğun görülmesi Maine Coon kedilerinin bacaklarının olduğundan daha kalın bir duruş sergilemesine neden olmaktadır.

Uzun boyunları, geniş göğüs yapıları ve uzun tüyleri onlara adeta bir aslan edası katmaktadır. Tüyleri boyun bölgesinde ve bacaklarda yoğunlaşır, göğüs kısımlarında da yoğun tüyler görülebilir. Bu nedenle de hem asil hem de dolgun bir görünüme sahip olduklarını söylemek mümkündür.

Maine Coon Kedi Bakımı

Bu kedilerin bakımı biraz zahmetli olabilir. Uzun ve kalın tüylerini kendi başlarına temizlemekte zorlanabilirler. Bu nedenle de kedinizin tüylerini haftada iki ya da üç kez taramanız gerekebilir. Tüylerin düzenli olarak taranması hem kedinizin tüylerinin birbirine dolanmasını önler hem de tüylerin temiz kalmasını sağlar. Ayrıca kedinizin dökülen tüylerini de kedi fırçası ile toplayabilirsiniz. Bu sayede dökülen cansız tüylerin sağlıklı tüyler üzerinde mat bir tabaka oluşturmasını engelleyebilirsiniz.

Maine Coon kedinizi çok sık yıkamamalısınız ancak uzun tüyleri çok çabuk kirlenebileceği için kedinizi yaz aylarında daha sık olacak şekilde yıkamanız onun tam anlamıyla temizlenmesini sağlayacaktır. Yazın ayda iki ya da üç kez olacak şekilde ve kışın da ayda maksimum iki kez olacak şekilde kedinizi yıkamanız onun hasta olmasını önler ve tüylerinin temizlenmesine de yardımcıdır. Bu aralıklar elbette evinizin sıcaklığına, kedinizin sağlık durumuna, yaşına ya da tüylerinin sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Banyo sırasında kedilere özel banyo ürünleri tercih etmeniz de onun sağlığı açısından önemli bir detaydır. Kedi banyo ürünlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Active Clean Plus Kedi Kumu Koku Giderici Nedir? Özellikleri Neler?

Kedinizin bakımında önemli olan noktalardan biri yüz bölgesinin temizliğidir. Kedinizin yüz bölgesine banyo sırasında su değdirmemeniz önemlidir. Bu sayede kedinizin daha fazla huysuzlanmasını engelleyebilirsiniz ve onun ağzına, kulağına ya da burnuna su kaçmasına da engel olabilirsiniz. Kedinizin yüz bölgesini nemli ve temiz bir kez ile günlük olarak temizlemeniz mümkündür. Özellikle de kedinizin gözlerini günlük olarak silmeniz, olası çapaklanmaları önler ve temizliğine de yardımcıdır.

Kedinizin tırnaklarını düzenli şekilde kesmeniz ve dişlerini de fırçalamanız onun sağlığı için önemli adımlardır. Tırnakları özellikle de banyo yaptırmadan hemen önce kesmeniz, kedinizin size banyo sırasında çizikler atmasını önler. Bu nedenle de banyo yaptırmadan hemen önce kedinizin tırnaklarını keserek hem onun sağlığını koruyabilir hem de size zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Bu kedilerin sağlıklı şekilde beslenmesi, onların kilosunu kontrol etmek için oldukça önemlidir. Ayrıca tüylerinin sağlığı ve kedinizin genel sağlığı için de beslenmesinin düzenli olması şarttır. Beslenmesine ek olarak kedinize sürekli taze su vermeniz de onun sağlığını destekleyecek önemli bir noktadır.

En iyi kedi bakım malzemesi çeşitlerini online pet shop mağazamızda bulabilirsiniz.

Maine Coon Kedilerinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Diğer hayvanlarla ve çocuklarla da çok iyi anlaşabilen Maine Coon kedileri son derece sosyal kedilerdir. Evde farklı evcil hayvanlarla ya da kedilerle yaşamayı sorun etmeyen bu ırk, aktif ve oyuncu yapısı sayesinde diğer hayvanlar ile kolaylıkla bağ kurabilir. Sıkı dostluklar geliştirebilen ve bu dostluklarını uzun yıllar koruyabilen Maine Coon kedileri, her kedi ve evcil hayvan ile iyi şekilde anlaşabilen bir karaktere sahiptir. Özellikle de köpekler ile çok iyi arkadaşlıklar kurabilen ırk, onların en yakın dostu olabilir.

Eğer evinizde bir Maine Coon kedisi bakacaksanız çocuklarınızla nasıl anlaşacağını asla dert etmenize gerek yoktur. Bu kediler çocuklarla oynamaktan, onları izlemekten ve peşlerinde dolaşmaktan büyük keyif alır. Adeta onların arkadaşı gibi yanlarından ayrılmadan tüm günü çocuklarınız ile birlikte geçirebilir. Bu sebeple de çocuklu ailelerin tercih edebileceği özel ırklardan biri olan Maine Coon kedileri hem aktif hem de sevecen tavırları ile çocuklarınız ile kısa sürede çok güçlü arkadaşlık bağları geliştirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pixie Bob Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Maine Coon Kedilerde Beslenme

Bu kedilerin kilo almaya eğilimli olduğu söylenebilir. Bu sebeple de kedinizin düşük tahıllı ya da tahılsız mamalar ile beslenmesi en doğrusu olacaktır. Ayrıca yağ oranı düşük ve protein oranı yüksek olan mamalar kedinizin günlük aktifliğini de destekleyecektir.

Maine Coon kedilerinin dolgun ve eşsiz görünüme sahip tüylerinin sağlığını korumak için Omega 3 ve Omega 6 içeriklerine sahip mamaları tercih etmeniz önemlidir. Kedinizin vitaminli ve mineralli içeriğe sahip zengin ve besleyici mamalar ile beslenmesi onun sağlığını destekler.

Bu kediler hazır mamalardan çok evde hazırlanan mamaları daha çok beğenirler. Özellikle de haşlanmış tavuk ve balıklı mamalar Maine Coon kedilerinin ilgini çeker. Dilerseniz kedinizin mamalarını hazırlarken taze sebzeleri kullanabilir, kedinizin tüketimine uygun sebze ve meyveleri mamalara katabilirsiniz.

Sağlıklı, kaliteli ve besleyici kedi maması çeşitlerini online pet shop mağazamızda bulabilirsiniz.

Maine Coon Kedileri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dolgun tüyleri, sevimli ve karakteristik yüzleri ile kedi severlerin ilgisini toplayan cana yakın Maine Coon kedileri hakkında merak edilen sorular nelerdir?

Maine Coon Kedilerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Bu kediler genel anlamda kalp rahatsızlıklarına ve çeşitli kanser türlerine yatkın ırklardan biridir. Ayrıca topallama eğilimi de olan bu kedilerin çeşitli sinir ve kas problemleri yaşaması da olasıdır. Kedinize sağlıklı ve uzun bir ömür sunmanız için ise beslenmesine, bakımına ve temizliğine son derece özen göstermeniz gerekmektedir.

Maine Coon Kedileri Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 12 – 15 yıl kadar yaşam ömrüne sahip olan Maine Coon kedilerinin yaşam sürelerinin 15 yıldan uzun olması için doğru ve sağlıklı beslenmesi son derece önemlidir. Bu kedilerin bakım ve temizliklerinin düzenli olması, kontrollerinin de düzenli şekilde gerçekleştirilmesi onların sağlıklı bir yaşama sahip olması için gereklidir. Maine Coon kedilerinin yatkın olduğu hastalıklar, onların yaşamlarını ciddi şekilde etkileyebileceği için kalp ve benzeri problemlerin erken dönemde keşfedilmesi kedinizin yaşam kalitesini etkileyecek önemli durumlardandır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.