Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Mantar Belirtileri Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerde Mantar Belirtileri Nelerdir?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Kedilerde en sık görülen problemlerden biri de mantar enfeksiyonudur. Peki, kedilerde mantar belirtileri neler? Kedilerde mantar hastalığı farklı bölgelerde meydana gelebilir. Bu hastalığın en genel belirtisi ise kedinizin mantara sahip olduğu bölgeyi sürekli kaşımasıdır. Çeşitli belirtiler ile kendini ortaya koyabilen bu rahatsızlığın pek çok şekilde bulaşması da söz konusudur. Bu nedenle kedinizde mantar rahatsızlığı olduğunu düşündüğünüz durumlarda veteriner desteği almanız da oldukça önemlidir. Öyleyse, kedilerde mantar belirtileri nelerdir? Mantar hastalığı kedilerde hangi belirtiler ile kendini gösterir?

Kedilerde Mantar Belirtileri Nelerdir? Kedide Mantar Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde Mantar Belirtileri

Kedilerde görülen mantar enfeksiyonlarının belirtileri şunlar olabilir:

  • Ciltte kızarıklık
  • Kaşınma
  • Tüylerin dökülmesi
  • Deride pullanma
  • Döküntüler
  • Yağlanma
  • Lenf bezlerinde şişkinlik
  • Halsizlik
  • Ciltte kötü koku meydana gelmesi

Bu belirtiler gözlemlendiği zaman veterinere başvurmak ve tedavinin başlamasını sağlamak gereklidir. Bu sayede kedinizin erken dönemde tedavisinin sağlanması da mümkün olabilir. Görülen belirtiler kedilerin için ciddi bir rahatsızlık oluşturur. Özellikle de sürekli olarak kaşınmaları hem ciltlerine zarar vermelerine hem de tüylerinin dökülmesine neden olabilir.

Görülen tüy dökülmesi kedilerde çoğunlukla bölgesel şekilde ilerler. Bölgesel tüy dökülmesi görüldüğü zaman bunun en temel nedeni mantarlardır. Bu durumda veterinerin vereceği ilaçların doğru kullanımı ve tedavinin vakitli şekilde uygulanması önemlidir.

Bu belirtilerden birkaç tanesi dahi görüldüğü zaman kedinizde mantar enfeksiyonu olabileceği söylenebilir. Bu nedenle kedinizin cildinin ve solunum yollarının da mantarlardan daha olumsuz şekilde etkilenmemesi için erken dönemde tedavinin uygulanması gerekir.

Kedilere Mantar Nasıl Bulaşabilir?

Kedilerde Mantar Belirtileri

Kedilere mantarların bulaşması için farklı yollar mevcuttur. Örneğin kedinizin ortamda bulunan mantarları soluması, bir açık yaradan mantar enfeksiyonuna neden olacak etken ile temas halinde bulunması kedinize mantar enfeksiyonunun bulaşması için yeterlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  15 Maddede En Şirin Kedi Irkları

Bulaşması oldukça kolay olan bu rahatsızlık, hemen hemen her kedinin yaşayabildiği bir durumdur. Bu nedenle telaşa kapılmayı gerektirmez ancak durum fark edildiği anda veteriner desteği alınması kedinizin sağlıklı bir cilde ve tüylere sahip olması için de oldukça önemlidir.

Kedilerde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olan mantar enfeksiyonu iki farklı sorun ile kendini gösterebilir. Bunlardan biri solunum problemleri ve diğeri de cilt rahatsızlıklarıdır. Bu rahatsızlıkların her ikisi de kedinizin sağlığını ve günlük yaşamını olumsuz etkileyeceği için veterinerin önereceği tedaviye uymak gerekir.

Kedinizin sağlıklı ve hijyenik kalması için ihtiyaç duyduğunuz ürünler online mağazamızda!

Kedi mantar rahatsızlığı hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.