Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Tuvalet Eğitimi: Kedi Kuma Nasıl Alıştırılır?

19.10.2021
3.063
Abone Ol 
Kedi Tuvalet Eğitimi: Kedi Kuma Nasıl Alıştırılır?
3420.00₺

2565.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Bir kedi sahiplendiyseniz kedi kuma nasıl alıştırılır öğrenmeniz gerekir. Kedilerin eve geldikleri ilk dönemde tuvaletlerini evin herhangi bir alanına yapmak istemeleri mümkündür. Kedi sahiplenileceği zaman ise en büyük problemlerden biri genellikle kedilerin tuvalet problemi olmaktadır. Kedi sahiplenmeden önce problem olarak algılanan bu durum, kedilerin alışkanlık ve öğretileni alma süreçlerine bağlıdır. Bu nedenle de kedilerin kuma alıştırılması için endişe etmeye gerek yoktur. Pek çok basit hamle ile kedinizi kumuna alıştırmanız söz konusu olabilecektir.

Kedileri Kuma Alıştırırken Hangi Noktalara Dikkat Edilmeli?

Kedi kuma nasıl alıştırılır anlatmadan önce bu süreçte dikkat edilmesi gerekenlerden söz edelim. Tuvalet alışkanlığı kazanmasını istediğiniz kedinizi kuma alıştıracağınız zaman temizlik ve düzen gibi pek çok detaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Kedinizin sağlıklı şekilde tuvaletine alışmasını istediğiniz durumda tuvaletini daima temiz tutmanız ve kedinizin düzenini sağlamanız gerekir. Bu nedenle de tuvalet alışkanlığı kazandıracağınız kedinizin tuvalet kabını öncelikli olarak belirli bir alana koymanız gerekir. Sabit bir alanda duran tuvalet kabının orada olmasına kedinizin alışması çok daha kolay olacaktır.

Kedi tuvalet kabı daima temiz olması gerekir. Tuvaletini yapan kedinizin tuvaletinin içerisindeki kirlenmiş olan kumları düzenli olarak tuvaletin içinden almanız gerekmektedir. Bu sayede tuvaletin içinde kötü koku oluşumu engellenebilir ve hijyenik bir alan sağlanabilir. Ayrıca düzenli şekilde tüm kum kabının temizlenmesi ve tüm kumun da değiştirilmesi gerekmektedir.

Kuma alıştıracağınız kedinizin tuvalet alışkanlığı kazanması adına kabının güvenli bir alanda yer alması gerekir. Kediler güdüsel olarak tuvaletlerini güvenli gördükleri alana yaparlar çünkü tuvaletlerini yaparken dışarıdan herhangi bir tehlike gelmesine karşı daima hazırlıklıdırlar. Bu yüzden de kedinizin tuvalet kabı özellikle de açık tuvalet kabı ise bunu güvenli ve herkesten uzak bir alana koymanız, onun için daha tercih edilebilir bir tuvalet alanı sunacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Neden Kusar? Kedilerde Kusma Durumu Neden Görülür? Tedavisi Var mıdır?

Kedilerin kedi kumu kabına alışması için yapılması gereken en önemli şeylerden biri de kedinizi kum kabının yakınında oynatmak ve bu alanda diğer kişisel eşyalarının da olmasını sağlamaktır. Kedinizin yatağı, kedi tırmalama direği gibi farklı ürünlerin de tuvaletine yakın bir alanda olması; kedinizin tuvaletini sürekli olarak görmesini ve dolayısıyla tuvaletine de kısa sürede alışmasını sağlayabilecektir.

Kum kapları kedilerin alışması için farklı şekillerde de seçilebilir. Örneğin kimi kediler sesli şekilde açılan kapılara sahip olan kapalı kum kaplarından korkabilir, kimi kediler kapalı kum kaplarına girmekten kaçınabilir ve bu nedenle de kum kabını kullanmak istemeyebilir. Bu tip durumlarda kedinizin kum kabının korunaklı olması gerekir ancak eğer kediniz kapalı alana girmekten korkuyorsa kediniz için açık bir kedi tuvaleti alıp korunaklı bir alana koymanız önerilmektedir. Kedi tuvaleti modelleri için TIKLAYINIZ!

Kedileri Kuma Alıştırmak İçin Neler Yapılabilir?

Kedi kuma nasıl alıştırılır açıklayalım. Kum kabına kedinizin alışması için kedinizin öncesinde idrarını yaptığı bir alana peçete sürüp kum kabının içine koyabilir ya da benzer şekilde dışkısını kum kabının içerisine yerleştirebilirsiniz. Böylelikle kedinizin kum kabını benimsemesi çok daha kolay olacaktır. Benzer işlem köpek ve diğer pek çok evcil hayvanın tuvalet sürecinde de gerçekleştirilebilir çünkü kediler de güdüsel olarak pek çok hayvan gibi daha öncesinde güvende olduklarını bildikleri ve kendilerine ait olduklarını düşündükleri alanda tuvalet ihtiyaçlarını giderme isteği duyarlar. Bu sebeple de kedinizi kuma alıştırmak isterseniz ev içerisine tuvaletini yapan kedinizin tuvaletini kum kabına yerleştirmeniz gerekebilir.

Kedi kuma nasıl alıştırılır diyenler için şu önemli bilgilerden de söz edelim: Kedilerin kum kabına ve kuma tuvaletini yapmaya kısa sürede alışması için ona kedi ödül maması ile tuvalet kabı çevresinde ve tuvalet kabının içerisinde oyun oynatabilirsiniz. Bu sayede kedinizin ödül maması ile teşvik edilmesi ve tuvalet kabını kullanabilmesi de mümkün olabilecektir. Ayrıca kedinizin ilk kez kum kabını tuvaletini yapmak için kullandığı zamanda da kedinize ödül maması vermeniz, kedinizi teşvik edecektir. Kum kabının içerisine giren kedinize kum kabının içerisinde olduğu için de ödül maması vermeniz, onun kum kabında olmasının doğru bir davranış olduğunu anlamasına yarar sağlayacaktır. Bu nedenle de kedinizi tuvalete alıştırmak için ödüllendirmeniz çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kashmir (Keşmir) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kum kabına alışmasını istediğiniz kedinizin farklı şekillerde kum kabına yakınlaşmasını sağlamanız gerekmektedir. Onu kum kabına yakın alanda oynatabilirsiniz, kedinizi kum kabının içerisine girmeye ödüller ile teşvik edebilirsiniz. Bunlara ek olarak kedinizin kum kabına alışması için kabının temizliğine, düzenli şekilde yıkanmasına, ev içerisinde korunaklı bir alanda olmasına da dikkat ederseniz bu sayede kedinizin sorunsuz şekilde tuvalete ve kuma alışmasını sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.