Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Sevimli Kedi Cinsleri

Abone Ol 
10 Maddede Sevimli Kedi Cinsleri
786.72₺

571.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
2749.90₺

1865.55₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız; sevimli kedi cinsleri hangileri diye merak ediyor olabilirsiniz. Keşfedilecek birçok farklı kedi ırkı var. Aslında tüm kedi ırkları sevimlidir ama bazıları diğerlerine göre daha tatlıdır. Her cinsin kendine has kişilik tipi ve fiziksel özellikleri söz konusu. Peki, en sevimli kedi ırkları neler?

Sevimli Kedi Cinsleri Hangileri?

Sevimli kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Munchkin Kedi Cinsi

Munchkin kedileri popüler bir ev kedisidir. Kısa bacakları nedeniyle daha bir sevimli görüntü sunan bu kediler, genel olarak iri yapılıdır. Peluş, kısa ve ipeksi tüylere sahiptir. Son derece aktif bir kedidir. Bundan dolayı vitamin, mineral ve protein açısından zengin olan kedi mamaları ile beslenmeleri gerekir.

2. Ragdoll Kedi Cinsi

Sevimli kedi cinsleri arasında yer alan Ragdoll kedisi, arkadaş canlısı ve sevecen bir kedidir. Hoş görüntüsü ve güzelliği ile dikkat çeker. Boyutları göz korkutucu olsa da aslında çok uysal bir kedi cinsidir. Farklı tüy renklerine sahip olabilir. İpeksi tüyleri rutin bakım gerektirir. Bu yüzden kedi tüy fırçası ile rutin olarak tımar edilmelidir.

3. Maine Coon Kedi Cinsi

Zarif görüntüsü ile bilinen Maine Coon kediler, çeşitli renk kombinasyonları içerebilir. Uzun, şık ve yumuşak bir tüy yapısı vardır. Kedi tüy ve deri bakım ürünleri ile bakımları sürekli olarak yapılmalıdır.

Çocuklarla ve diğer evcil canlılarla uyumludur. Her yaştan insanla etkileşime girmeyi sever. Sakin ve sevecendir. Sağlıklı kalması için protein bileşeni açısından zengin olan kuru kedi maması, yaş mama ve ödül maması yemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğan Kedilerin Gözleri Ne Zaman Açılır?

4. İskoç Kedi Cinsi

Bu kedilerin en benzersiz özelliği kulaklarının içe doğru kıvrık olmasıdır. Bunun dışında İskoç kedileri tatlı, sevimli ve dost canlısı kedilerdir. Sahiplerine sevgi göstermeyi severler. Çocuklarla ve diğer kedilerle iyi vakit geçirirler. Kedi oyuncakları ile oynamaktan, kedi yatağı üzerinde dinlenmekten zevk alırlar.

5. Bengal Kedi Cinsi

Sevimli kedi cinsleri söz konusu olduğunda Bengal kedisinden de bahsetmek gerekir. Asya leopar kedisi ve ev kedisinin çaprazlanması sonucu elde edilmiştir. Melez bir ırktır. Boyutları küçük olsa da vahşi görünümleri onların farklı olmasını sağlıyor.

6. Amerikan Bobtail Kedi Cinsi

Kusursuz bir kedi ırkıdır. Küt ve kısa kuyrukları, eğlenceli halleri ile sevimli kedi cinsleri arasında yer alır. Vahşi bir görüntü sergilese de esasen son derece uysal ve sakin bir kedidir. Bu tatlı ve sevecen kedi ırkı çocuklu aileler için de idealdir. Sağlıklı kalması için kaliteli kedi maması tüketmesi sağlanmalıdır.

7. Birman Kedi Cinsi

Yumuşak tüyleri ve mavi gözleri ile dikkat çeken kedilerden biridir. Uzun, yumuşak tüyleri, arkadaş canlısı karakteri ile bilinir. Diğer kedilerle ve çocuklarla uyumludur. Kolayca eğitilebilir. Bu kedilerde de düzenli tüy bakımı önemlidir.

8. Manx Kedi Cinsi

Manx ırkının, oyuncu karakteri ve güçlü sadakati köpeklere benzetilir. En eşsiz özelliği ise kuyruklarının olmayışıdır. Kuyruğu eksik olsa da kişilikleri eksik değildir. Oldukça sevimli ve eğlenceli bir kedidir. Protein, mineral ve vitamin açısından yoğun olan yaş kedi maması, kuru mama ve ödül mamalar tüketmesi gerekir. Bu sayede sağlığı en iyi şekilde teşvik edilecektir.

9. Persian Kedi Cinsi

Popüler kedi ırklarından biridir. Bu kedilerin tarihçesi hakkında çok az şey bilinmektedir. Fakat 1600’lü senelerde İran’da ortaya çıktığı kesindir. Sevimli görüntüsü, dost canlısı ve eğlenceli karakteri ile bir adım öne çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tekir Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

10. Mısır Mau Kedi Cinsi

Doğal olarak benekli olan tek kedi ırkıdır. Ayrıca en hızlı evcil kedidir. Çarpıcı ve egzotik görüntüsüne ek olarak sevimliliği ile de tüm dikkatleri üzerinde toplar. Zeki ve oyuncu bir kedi cinsidir. Çocuklarla vakit geçirmeyi sever.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.