Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Devon Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Devon Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Son derece eğlenceli ve yaramaz bir cins olan Devon Rex, popüler bir kedidir. Bu kedi ırkı zeki ve aktiftir, aslında getirme ve saklambaç oyunlarından onlara öğretmek istediğiniz hileleri öğrenmeye kadar birçok eğitime açıktır. Çok sadık ve arkadaşlık konusunda neredeyse köpek gibiler. Ayrıca kendi başlarına yatmaktansa sizinle yatağınızda uyumayı tercih edebilirler.

Devon Rex Kişiliği

Bu kedi türü, çocuklarla iyi geçinir. Ayrıca evdeki diğer kedi ve köpeklerle de iyi geçinme eğilimindedirler. Sosyal yapıları nedeniyle, uyumlu evcil hayvan grubundadır.

İlk başta, devon rex ciddi ve çok sessiz bir kedi gibi görünebilir. Ancak gerçekte tam tersidir. Enerjisi çok yüksektir ve bazen tükenmez görünebilir. Kendini olduğu gibi yansıtabilmesi için öz güveninin iyi düzeyde olması gerekir. Sahipleriyle çok yakın bir ilişki kurar ve çok fazla ilgi gerektirir. Bu nedenle, yalnızca gerekli zamanı ayırabilen kişiler için önerilir.

Genel olarak diğer kediler ve diğer hayvanlarla iyi geçinme eğiliminde olan çok girişken bir kedidir. Benzer şekilde, çocuklar için rakipsiz bir arkadaştır ve onlarla birlikte oynamaktan asla yorulmayacaklardır.

Devon Rex

Devon Rex Beslenme İhtiyacı

Bu kediler hakkında akılda tutulması gereken bir diğer husus, küçük boyutuna rağmen doymak bilmez iştahı olan bir hayvan olmasıdır. Devon rex kedileri son derece aktif doğaları nedeniyle çabuk acıkırlar. Obez olma ihtimali sebebiyle aşırı beslenmemeleri önemlidir.

Sağlık sorunlarından kaçınmak için yiyecek miktarını büyüklüğüne göre ayarlamak, her zaman kaliteli yiyecekleri seçmek ve günde birkaç porsiyon kedi maması vermek önemli bir ayrıntıdır. Bu aynı zamanda mide problemlerinin ortaya çıkmasını da engelleyecektir. Devon rex’iniz için en iyi kedi mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Devon Rex Bakımı

Kıvırcık tüy ceketi nispeten az bakım gerektirir. Tüylerinin bakımı için nazik bir şekilde kedi tarağı ile düzenli fırçalamanız yeterlidir. Kedinizin tüy katmanında çok fazla beyaz varsa, kiri daha kolay toplayabilir. Kirlendiği zaman kedinizi yıkayabilirsiniz. Yıkama sırasında kedi şampuanı kullandığınızdan emin olmalısınız. Aksi halde kedinizin tüyleri zarar görebilir ve kötü bir görüntü oluşabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Beyin Tümörü Nedir?

Bu kedi ırkı, diğer türlerden daha fazla kulak kiri üretebilir. Bu yüzden kulak kiri oluşumunun minimumda tutulmasını sağlamak için kulakların düzenli olarak kontrol edildiğinden emin olun. Kedi kulak temizleyici ile kedinizin kulaklarına düzenli olarak bakım yapmayı unutmamalısınız.

Kedinize, sarılıp dinlenebileceği bir yuva olarak küçük, sıcak ve rahat bir köşe sağlanması tavsiye edilir. Geniş ve rahat bir kedi yatağı ile devon rex’i mutlu edebilirsiniz. En iyi kedi yataklarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.