Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Chartreux Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Chartreux Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1411.15₺

1115.55₺

Mystic Az Tahıllı Tavuklu Yavru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Chartreux kedi ırkı bakımı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Chartreux kedileri; gri tüyleri ve sarı gözleri ile görenlerin dikkatini çeken bir kedi ırkıdır. Bunaltılmadan sevilmeyi ve kucağa alınmayı seven bir kedi ırkı olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilir. Peki bu kedilerin bakımı nasıldır?

Chartreux kedileri sadık ve sevimli bir arkadaş olurlar. Son zamanlarda bu kedi ırkına olan talepte artış yaşanmaktadır. Bu durum akıllara Chartreux kedi ırkı bakımı nasıl olmalı sorusunu getirmektedir. Özellikle Chartreux kedisi sahiplenmeyi düşünen kişilerce bu sorunun yanıtı merak edilmektedir. Bu yazımızda sizler için Chartreux kedi ırkı bakımı ile ilgili detayları derledik. Gelin görelim.

Chartreux Kedi Irkı Özellikleri

Chartreux Kedi Irkı Bakımı

Chartreux kedi ırkı, sevimli ve arkadaş canlısı kişiliği ile tercih edilen bir kedi cinsidir. Sahiplerine karşı derin bir sevgileri ve bağlılıkları vardır. Ancak bu duygularını tam olarak ifade etmeleri zor olur. Şüpheci kişilikleri nedeniyle duygularını ifade etmekten geri dururlar. Yine de içten bir şekilde sahiplerine bağlı oldukları bilinmelidir.

Miyavlama sesleri çok yüksek değildir. Bu özellikleri ile apartman yaşamına uyum sağlama dereceleri yüksektir. Zekaları en yüksek olan kedi ırkları arasında yer alır. Kendi isimlerini öğrenerek buna tepki verirler. Genellikle sakin bir yaşam sürerler ancak kendilerini tehlikede hissettiklerinde nadiren de olsa saldırabilirler.

Chartreux Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Chartreux kedi ırkının esnek bir yapıya sahip gür ve kısa-orta uzunlukta katmanlı tüyleri vardır. Çok fazla tüy dökmeyen ve tüy bakımı oldukça kolay olan bir kedi ırkıdır. Genellikle tüylerinin haftada bir kez uygun bir kedi fırçası taranması yeterli olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siyam Kedisi Ne Yer?

Mevsim geçişlerinde tüy dökülmesinde yaşanan artışa bağlı olarak tüylerinin taranma sıklığı arttırılabilir. Uygun tüy bakımı ile Chartreux kedi ırkının tüylerinin daha sağlıklı ve parlak görünmesi sağlanabilir.

Chartreux Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Chartreux kedi ırkının gür kısa-orta uzunlukta tüyleri mevcuttur. Karın bölgesindeki tüylerinin daha uzun olduğu görülür. Pati çevresindeki tüyleri ise vücudun geri kalanındaki tüy yapısı ile benzerdir.

Chartreux kedi ırkının pati bakımı için ilk yapılması gereken pati kontrolüdür. Pati kontrolü ile tüylerinin ve pati boşluklarının arasında herhangi bir madde girdiyse farkına varılabilir. Son olarak ise her ay tırnakları kısaltılmalıdır. Bu sırada kaliteli ve güvenli kedi tırnak makası kullanılması çok önemli. Böylece güvenli bir şekilde tırnak kesim işlemi yapılabilecektir.

Chartreux Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Chartreux kedi ırkının gözlerinde ve kulaklarında meydana gelen akıntılar her gün temizlenmelidir. Bunun için kedilerin ciltlerine zarar vermeyen nemli bir bez kullanılmalıdır. Göz ve kulak temizliği ihmal edildiğinde çeşitli iltihap rahatsızlıkları ve tüy dökülmesi gözlenebilir.

Chartreux Kedilerin Egzersiz İhtiyacı

Chartreux kedi ırkının kilo almasını önlemek ve egzersiz yaparak daha sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını sağlamak için oyun oynamaları yeterlidir. Chartreux kedileri kendi başlarına oyun oynamayı çok severler. Kedi sahipleri de onların oyunlarına dahil olarak aralarındaki bağı güçlendirebilir. Bu sayede Chartreux kedilerinin daha mutlu ve sevgi dolu hissetmeleri sağlanabilir.

Chartreux kedilerinin oyun saatlerini renklendirmek için çeşitli kedi oyuncakları alınmalıdır. Bu sayede çok hareketsiz kalmaları ve buna bağlı olarak kilo almaları da önlenebilir. Kedi tasması eşliğinde yapılan yürüyüşler de aynı şekilde hayvanın egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır.

Chartreux Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Chartreux kedi ırkı bakımı konusunda beslenme oldukça önemlidir. Chartreux kedi ırkını beslemek için protein içeriği yüksek olan kaliteli bir kedi maması tercih edilmelidir. Verilen mamanın ölçeğinde çok dikkatli olunmalıdır. Chartreux kedi ırkının genellikle hareketsiz bir yaşam tarzı vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  12 Maddede Apartman Yaşamına Uygun Kedi Irkları

Fazla yemek yemeleri ve işlenmiş gıdalar tükettikleri durumda kilo almaları kolaydır. Bu nedenle öğünleri bu detaylara özen gösterilerek dikkatli bir şekilde ayarlanmalıdır. Su ihtiyaçlarını karşıladıklarından da kesinlikle emin olunmalıdır. Kedi otomatik su pınarı ile siz evde yokken de kedinizin su tüketmesini sağlayabileceğinizi unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.