Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Oriental Longhair Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Oriental Longhair Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Oriental Longhair kedi ırkı birçok kişi tarafından sevilen ve bilinen bir kedi cinsi olarak dikkat çeker. Bugünkü yazımızda bu güzel dostlarımız hakkında bilinmeyen her şeyi sizlere anlatıyor olacağız. İşte birbirinden dikkat çekici detaylar…

https://www.youtube.com/watch?v=-Kcn_oDsRKI

Karakter Özellikleri

Bu kediler son derece enerjik bir yapıda olurlar. Sadıktırlar. Sahiplerine bağlıdırlar. Bizlerle bir arada olmaktan hazzederler. Sahibi ile beraber oyun oynamaya bayılır. Yalnız başına oyun oynamayı fazla sevmez. Bu duruma rağmen kesinlikle yanımda biri olmalı da demez.

Eğer işiniz yoğun bir işse bu kediyi sahiplenmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Özet geçecek olursa tek kalma korkusu yoktur. Zeki bir ırktır. Diğer kedilere nazaran daha rahat eğitilir. Çok komut öğrenemese bile bazı kuralları kavrar. At getir oyunlarını sever. Yemek yemeye bayılır. Çok yemek yerse kilo alır.

İri yapısı nedeniyle kilosunu belli etmese bile ideal kilosu denebilecek kilo maksimum 10 kilodur. Bunun üzerine çıktığı takdirde obez olabilir. Bu sebeple kilo kontrolünü en iyi şekilde yapmalısınız. Aksi halde sorunlar çıkacaktır ve bu da hiç iyi olmayacak demektir.

Tarihçesi

Oriental Longhair

Oriental Longhair Kedisinin Yüzü

Bu kediler birçok kişi tarafından Siyam kedilerinin modern bir versiyonu olarak görülmektedir. Kendilerine has yeşil gözleriyle bilinirler. Çok renk ve desene sahip olan kürkleri de vardır. Bu kedi ırkında 300 sayısına yakın kürk deseni olduğunu da eklemiş olalım isteriz.

İlk defa 1800’lü senelerde İngiltere dolaylarında tanınmış bir kedi ırkıdır. O zamanlarda Siyam kedilerinin farklı bir formu olarak görülüyorlardı. İlk defa değişik bir ırk olarak incelenmeye başladığı zaman dilimi ise 1894 senesidir. Bu senelerden sonra ise en çok da İngiltere dolaylarında alaka görebilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tuvalet Eğitimi Nedir? Bu Eğitim Tam Olarak Nasıl Verilmelidir?

1924 senesi itibarıyla kayıtlara farklı bir kedi cinsi olarak geçildi. Uluslararası birçok kuruluş tarafından 1974 senesinde tanınmıştır. 1977 senesinde ise en saf olan korunan kedi ırklarından biri olduğu için ödül kazanmış olan bir canlıdır diyebiliriz. İşte fiziksel özellikleri ile Oriental Longhair kedi ırkı!

Fiziksel Özellikleri

Bu kedilerin tüyleri genelde krem, kırmızı ve beyaz renklerdedir. Gövdeleri iridir. Kürkleri ise son derece uzun bir yapıdadır. Uzun kuyrukları ile her daim dikkat çekmekten bir adım bile geri durmazlar. Kulakları geniş olduğu için diğer kedilere nazaran bir hayli büyük görünür.

Bakımı

Bu kedilerin tüyleri yumuşak ve uzundur. Sürekli şekilde taranma gereksinimleri olur. Haftada 2 ila 3 defa taramanız yeterli olacaktır. Bu kediler titizdir bu nedenle mama ve su kaplarını her gün yıkayın ve temizleyin. Yiyecek ve içeceğini yenilemeyi de unutmayın.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Oriental Longhair kedi ırkı, oyuncu yapısı nedeniyle çocuklarla kusursuz şekilde anlaşabilir. Kendine oyun arkadaşı olarak göreceği kişiler çoğu zaman çocuklar olmaktadır. Çocuğunuzla bu kediyi tek başına bırakabilirsiniz. Uysal ve zeki bir ırk olduğundan ötürü çocuklara zarar vermez. Hayvanlarla da güzel anlaşır. Evcil bir hayvanla uyumlu bir biçimde yaşam sürebildiğini söyleyebiliriz. Ama illa yanına arkadaş bulmanıza gerek yoktur tabii.

Üreme

Bu kedilerin erişkin hale gelmesi dokuz ila on iki ayı bulur. Yetişkin olduktan sonra gebe kalmalarında herhangi bir sorun olmamaktadır. Ortalama gebelik süreleri ise genel bazında 64 ila 71 gün kadar sürebilmektedir. Bu kediler genel olarak 8 yavru doğurur. Bu sayı 12’yi de bulabilir.

Beslenme

Bu kedi özel bir kedi ırkıdır. Bu nedenle yiyeceği her şeyi bir veterinerin size söylemesi en doğrusudur. Gereksinimlerini göz önünde bulundurarak bu kedileri bu doğrultu üzerinden beslemelisiniz. Aksi takdirde sorunlar baş göstermeye başlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Shorthair Kedi Irkı Fiziksel Özellikleri ve Bakımı

Sıkça Sorulan Sorular

Bu güzel dostlarımızla alakalı çok soru soruluyor. Bu soruların içlerinden birkaç tanesini özenle seçerek sizler için güvenilir kaynaklardan araştırdık. İşte detaylar…

Oriental Longhair Sağlık Durumu Nasıldır?

Bu kediler çok sağlıklıdır. Bilinen herhangi bir kalıtsal hastalıkları yoktur. Sadece çok yemek tükettikleri için kilo almaya yatkın olurlar. Bu nedenle bu kedileri belirli mamalarla beslemek gerekir. Sağlıklı olan bu kediler 15 sene bile yaşar. Tabii iyi bir bakım uygulanırsa.

Eğitilebilir mi?

Bu kediler son derece zekidir. Kolay bir eğitim alırlar. Detaylı eğitim istemezler. Bazı temel kuralları öğrenebilirler. Aynı esnada zekaya bağlı olan oyunlarda da çok iyi performans sergileyebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.