Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Miyavlamama Nedenleri Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerde Miyavlamama Nedenleri Nelerdir?
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedilerde miyavlamama sorunu görülebilir. Kediler, insanlarla bir arada yaşamaya uyum sağlarken, miyavlamayı da kendi özel ihtiyaçlarına göre ayarlamayı öğrendiler. Bazen kedi dostlarımız miyavlamak yerine hırıltı, homurdanma, mırıltı ve vücut dilini kullanırlar. Sağlıklı bir evcil kedinin miyavlamaması alışılmadık bir durum olabilir. Peki, kediler neden miyavlamayı bırakır? Kedim miyavlamıyor diyenler için bu problemin nedenlerini ele aldık.

Kedilerde Miyavlamama Nedenleri

Kedilerde Miyavlamama

Kedilerin miyavlamamasına yol açan bazı faktörler vardır. Kedilerde miyavlamama nedenleri şunları içerir:

1. Kedilerde Gırtlak İltihabı

Bir kedinin miyavlamamasına sebep olan en yaygın fiziksel tetikleyici gırtlak iltihabıdır. Çok soğuk su ya da yiyeceklerin tüketilmesi, bu sonucu meydana getirir. Aynı zamanda kedi maması yemek istememe, iştah kaybı, mide bulantısı, halsizlik, aşırı tükürük salgısı ve kedilerde öksürük sorunlarına da neden olabilir.

2. Kedilerde Solunum Yolu Enfeksiyonu

Kedilerde miyavlamama nedenleri arasında bir diğeri de solunum yolu enfeksiyonudur. Kedi dostunuzu 18 derecenin altındaki bir yerde yıkadıysanız ve tüylerini yeterince kurutmadıysanız, üşümesi muhtemeldir. Buna ek olarak tahriş edici gazların solunması ve kedi gribi de solunum yolu enfeksiyonuna sebep olur. Tüm bunlar miyavlamanın durmasını teşvik edebilir.

3. Kedilerde Depresyon

Kedilerde miyavlamama sorunu, psikolojik faktörlerden de kaynaklanabilir. Depresyon ve derin yalnızlık hissi, kedinin davranışlarını değiştirebilir. Depresyonda olan bir kedi miyavlamayabilir, etkileşime girmek ve iletişime geçmekten kaçınabilir. Bazı ırklar özellikle de ayrılık kaygısına yatkındır. Bu kedi ırklarında miyavlamama problemi daha yoğun olarak görülebilir.

Kedilerde Miyavlamama

4. Kedilerde Korku

Evinize yeni bir kedi ya da başka bir evcil hayvan dahil olduysa, kediniz korku yaşayabilir. Bir köpekle yaşamak ya da size bağıran biriyle aynı ortamda kalmak da kedinin korku hissetmesine sebebiyet verebilir. Ve korkan kedi, miyavlamayı bırakabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pixie Bob Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

5. Kedilerde Stres

Kedilerde stresten dolayı çeşitli davranış değişimleri ortaya çıkabilir. Bu davranış değişimlerinden biri de miyavlamama olur. Kedi dostlarımız değişimlere karşı çok hassas hayvanlardır. Beklenmedik olaylar, düzen değişikliği, sahibin evden ayrılması gibi pek çok farklı faktör, kedinin strese girmesine yol açabilir. Kedinin stres seviyenin yükselmesi de miyavlamama sorununu beraberinde getirebilir.

6. Kedilerde Öğrenilmiş Davranış

Bir kedi hiç miyavlamıyorsa, bu durum aile üyelerinden birinin ona karşı davranışıyla alakalı olabilir. Bu sesli ifadelerden sıkılan biri, kediye kötü davrandıysa, kedi miyavlamaktan vazgeçebilir. Koşullu bir davranıştır ve kendilerini korumak için bu yolu seçerler.

Kedilerde Miyavlamama Sorununda Ne Yapılmalı?

Kedim miyavlamıyor diyorsanız; yapmanız gereken ilk şey veteriner desteği almaktır. Veteriner, kedinizi muayene edecek ve miyavlamama problemine neyin yol açtığını tespit edecektir. Bunun sonucunda uygun tedavi seçeneğini belirleyecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.