Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En İyi Kedi Maması Markası 2022

Abone Ol 
En İyi Kedi Maması Markası 2022
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Kedinizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi adına en iyi kedi maması markası listemize mutlaka göz atmalısınız. Kaliteli markaların ürünlerine yatırım yaparak siz de patili dostunuzun mutlu ve refah içinde yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Kedi Maması Seçimi Nasıl Olmalı?

En İyi Kedi Maması Markası

En iyi kedi maması markası listesine geçmeden evvel kediler için mama seçiminde nelere dikkat edilmeli bunlardan bahsedelim. Hem evimizde hem bahçemizde hem de parklarda beslediğimiz kedilere nasıl mamalar sunduğumuz aslında çok önemli bir konudur. Evimizin neşesi minik kedilerimizin de bahçemizdeki kedilerin de yedikleri mamalar onların sağlıkları için çok önemlidir. Bu minik sevimli canlılara sadece uygun fiyatlı olduğu için bir mamayı vermek çok sakıncalıdır.

Onların yedikleri yiyecekler de tıpkı bizimkiler gibi besin değeri açısından zengin ve yararlı olmalıdır. Bir mama dükkanına gittiğimiz zaman yüzlerce çeşitlilikten en faydalı mamayı seçmek de kolay değildir fakat bu mama seçimini birkaç doğru ve yararlı bilgiyle kolaylaştırmak mümkündür. Kedi maması almadan önce nelere dikkat etmeliyiz, ne gibi ipuçları bize doğru mamayı aldırır bir bakalım.

Kedi Maması Tazeliği

En iyi kedi maması markası ararken ürünün tazeliğinden emin olmalısınız. Kediler için bazen daha uygun fiyatlı diye fazla kilolarda mamalar bazen de açık mamalar alınabiliyor. Öncelikle alacağınız mamaların kesinlikte taze olmasına özen göstermelisiniz. Bayatlamış, tazeliğini kaybetmiş olan mamalar kediniz için yeterince fayda sağlamayacaktır.

Mamaların taze olması hem besin değeri açısından kediniz için yeterli hem de sindirimlerini kolaylaştırıcı olacaktır. Tazeliğini kaybeden mamalardan kedinizin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamasını bekleyemezsiniz. Bu sebeple alacağınız mamanın taze olmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Mamanın Kediye Uygun Olması

En iyi kedi maması markası kedinizin yaşına, genel gereksinimlerine ve ırkına uygun ürün seçenekleri sunmalıdır. Şunu bilmeliyiz ki hiçbir kedi diğeriyle birebir aynı özelliklere sahip değildir. Bazı kediler çok hareketlidir. Hareketli kediler genellikle koşmaktan, zıplamaktan, sürekli oyun oynamaktan hoşlanırlar ve bu şekilde gün içinde yüksek enerji harcarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kediye Ne Verilir? Yavru Kedi Ne Yer?

Bazı kediler ise tamamen sakin ve miskindirler. Bütün gün yatmayı, pek hareket etmeden uyumayı, arada sırada kalkıp gerinmeyi severler. Bu karakterde kediler de az enerji harcamaktadırlar. En basit haliyle bu ayrıma baktığımızda bile bu iki farklı türdeki kedilerin mamalarının kesinlikle aynı olamayacağını söylemek mümkündür.

Aynı şekilde yavru kedilerle yetişkin kedilerin ya da yaşlı kedilerin enerji ihtiyaçları da aynı olmayacaktır. İşte tam da bu noktada mamanın kedinize olan uygunluğu çok önemlidir. Örneğin kedinizi kısırlaştırdıktan sonra da kısır mamaya geçmesi gerekir çünkü kısırlaştırıldıktan sonra sevimli dostunuzun metabolizması yavaşlayacak ve kısırlaşmadan önce yediği yüksek enerjili mamaya devam ederse bu durum aşırı yağlanmasına ve sağlıksız kilo almasına neden olacaktır.

Bazı kedilerin çeşitli besin maddelerine alerjisi de olabilir. İşte bu ve bu gibi sebeplerden dolayı bir mama bir kedi için iyi diye bütün kediler için iyi olacağı anlamına gelmez. Bu noktada kedinizin karakteri ve davranışları ve ihtiyaçlarına da bağlı olarak onun için en uygun mamayı tercih etmeniz çok önemlidir.

Kedi Maması Hakkında Doğru Bilgi Edinmek

Bu kadar çeşitli mama markaları arasında en doğrusunu bulmak çok da kolay değildir. Her mama üreticisi en kaliteli, en zengin içerikli, en besleyici mamanın kendilerine ait olduğunun reklamını yaparlar. Bunların dışında bazı popüler kaynaklara para karşılığında reklamlar verirler. Buradan alacağımız bilgiler her zaman doğru olmayabilir.

Mamaların reklamını yaptıkları o kaliteli ve besleyici içerik afişleri yüzde yüz doğru çıkmayabilir. İçeriklerine dair eksik bilgiler verilebilir ya da bizim yaptığımız araştırmalarda aslında pek faydası olmayan mama, sırf reklam amaçlı çok faydalıymış gibi aktarılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı ise bilinmedik mama markalarından uzak durmak ve güvenilir olmayan hiçbir kaynaktan mama araştırması yapmamaktır. Mama almak için güvenilir kaynaklardan yapacağınız araştırmalar sevimli dostunuz için en doğru mamayı tespit etmenizi sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kashmir (Keşmir) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Mama Paketlerinin İçindekiler Kısmını Doğru Okumak

Kendimize satın aldığımız paketli gıdaların aroması veya bileşenleri kadar sevimli dostunuz için alacağınız mamaların da içindekiler kısmını kontrol etmek çok önemlidir. Bir mamanın arkasında belirtilen içerik, üretici ve katkı maddelerini kontrol etmek, kedinizin sağlığını korumak ve onu, içeriğinden emin olduğunuz bir mamayla beslemek açısından çok önemlidir.

Burada yazan içeriklerden bilmediğiniz varsa araştırmalısınız. Kedinizi alerjik olarak etkileyen bir besin çeşidi bulunuyor ise mamanın içeriğinde bunun olmadığından emin olmalısınız. Alacağınız mamanın içindekiler bölümünü okumak size o mamanın iyi ve kötü olması konusunda bir fikir verebilecektir. İçeriği besleyici maddelerden ziyade, sadece doyurucu özelliklere sahip mamalardan kedinizi uzak tutmanın bir yolu da budur.

Mamaların İçeriğindeki Besin Dağılımı

En iyi kedi maması markası seçerken diğer bir önemli nokta ise mamaların içerisindeki besin dağılımlarının yararlı ve dengeli halde olmasıdır. Bir kedi mamasının yapısında yeterli miktarda A, B, C, B9 ve B12 vitaminleri bulunmalıdır. Bununla birlikte mamalar genellikle kaliteli protein kaynağı olan tavuk, sığır, balık gibi besinleri içeriğinde barındırmalıdır.

Kediler çok yüksek oranda karbonhidrata ihtiyaç duymayacağından, mamaların içerisindeki tahıl oranının az fakat yüksek kalitede olmasına da dikkat edilmelidir. Görüldüğü gibi mamaların içerisinde olması gereken birçok besin kaynağı vardır, fakat bunların kendi aralarındaki dağılımı çok önemlidir. Kalitesiz tahıllardan oluşan, protein ve vitamin kaynakları düşük olan mamalar kediniz için faydalı olmayacaktır. Bu sebeple bir mamaya yatırım yapmadan önce besin dağılımını mutlaka dikkate almalısınız.

5 Maddede En İyi Kedi Maması Markası

Kedi maması seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladık. Şimdi de en iyi kedi maması markası listesine geçelim. İşte o en popüler kedi maması markaları:

1. Hill’s

en iyi kedi maması markası

En iyi kedi maması markası söz konusu olduğunda Hill’s markası bir adım öne çıkar. Besleyici ve sağlıklı içeriği sayesinde Hill’s ürünleri, kedinizin genel gelişimine de katkıda bulunur. Hill’s mamaları ile evcil hayvanınızın ihtiyacı olan besin bileşenlerini almasını sağlayabilirsiniz. En popüler Hill’s kedi mamaları:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Pirinç Yiyebilir Mi?

2. Royal Canin

en iyi kedi maması markası

Kedi maması markaları arasında bir diğeri de Royal Canin. Her türlü kedi ırkı için benzersiz mamalar üreten marka, evcil hayvan dostunuzun gelişimine ve sağlıklı kalmasına destek olur. Yetişkin, yavru, kısırlaştırılmış ve yaşlı kediler için mama arıyorsanız; Royal Canin mama çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz. En popüler Royal Canin kedi mamaları:

3. N&D

en iyi kedi maması markası

En iyi kedi maması markası listesinde N&D önemli bir yere sahip. Çünkü marka, kedilerin hem sağlığını koruyan hem de onların damak zevkine uygun olan birbirinden farklı aromalarda mama üretiyor. Narlı, yaban mersinli, tavuklu, ringa balıklı ve daha birçok farklı formülasyonda N&D mama bulabilirsiniz. Güvenli kedi maması arayışındaysanız; N&D mamalar iyi bir seçim olacaktır. En popüler N&D kedi mamaları:

4. Pro Plan

en iyi kedi maması markası

Pro Plan mamalar, kedinizin uzun yıllar boyu sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Zengin besin bileşenleri içeren bu mamalar, her yaştan ve ırktan kedinin tam ve dengeli beslenmesini mümkün kılar. Kedinizin sindirim, tüy ve deri sağlığına ek olarak onun genel sağlığını da koruyan Pro Plan mamalar, evcil hayvanınız için en iyi seçimlerden biridir. En popüler Pro Plan kedi mamaları:

5. Felicia

en iyi kedi maması markası

En iyi kedi maması markası listesinde Felicia da yer alıyor. Evcil hayvan maması satın almak isteyenlerin en çok tercih ettiği markalardan olan Felicia, kedi dostunuz için tam ve dengeli mamalar sunar. Felicia mamalar sayesinde kedinizin sağlıklı büyüme ve gelişmesi mümkün hale gelir. En popüler Felicia kedi mamaları:

En iyi kedi maması markaları listemizin sonuna geldik. Sevimli kediniz için aradığınız her türlü kaliteli mamayı pet shop mağazamızda bulabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.