Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tonkinese Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Tonkinese Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bazen insanlar kedileri mesafeli olarak tanımlar. Bazı kediler öyle olsa Tonkinese kesinlikle değildir. Bu, oturduğunuz anda kucağınıza atlayacak ve sizi odadan odaya takip edecek, yol boyunca sizinle konuşacak sosyal bir kedidir. Eğlenceli, aktif ve her zaman meraklı olmasıyla da bilinir. Şimdi, bu kedinin diğer özelliklerinden bahsedelim.

Tonkinese Karakter Özellikleri

tonkinese

Tonkin kedisi, Birmanya ve Siyam kedisi ırkları arasında bir melezdir. Mobilyaların üzerine atlamayı sever ve yükseğe zıplayabilir. Bu kedi ırkı enerjik ve çeviktir. Oyun oynamayı çok sever. Getirme oyunundan ve tıklama eğitimi ile yeni kedi hileleri öğrenmekten hoşlanır. Arkadaş canlısı ve zeki bir kedi ırkıdır. Sürekli sevgi vermek ve sevilmek isteyen, insan tarafından yönlendirilen bir cinstir.

Oyunlar oynamaktan hoşlanır ve dikkat çekmek için sizi takip eder. Onlar için çeşitli interaktif kedi oyuncakları önerilir. Bu kedi ırkı çok girişken bir yapıya sahiptir. Ailenin etrafında olmaktan zevk alırlar ve bütün gün yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Seslidir ve dikkatinizi çekmeye çalışırken ısrarcı olduğu bilinmektedir. Bu çok zeki ve sevecen kedi ırkı apartman dairesi ve ev içi yaşam için uygundur. Uzun süre yalnız bırakılırsa kedi depresyonuna ve anksiyeteye yatkın olabilir.

Tonkinese Tarihçesi

Bu kedi cinsi Güneydoğu Asya’dan geliyor. Kedi yetiştiricileri, orta büyüklükte, daha az tiz bir sese sahip, ancak Birmanya ve Siyam kedisi ırkları ile aynı zeka ve sadakate sahip bir kedi yetiştirmek istediler. Böylece Tonkinese kediler ortaya çıkmış oldu. Irk, on dokuzuncu yüzyılın başlarından beri var. Bir Tonkin kedisi olan Wong Mau, 1930’da ABD’ye ithal edildi. Hem Siyam hem de Birmanya’nın genetik bir meleziydi. Bugünün Tonkin kedilerinin çoğu, ilk Tonkin kedisi olan Wong Mau’ya çok benzerler. 2001 yılında, Tonkin kedisi bir melezden yerleşik bir kedi ırkına dönüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Gaz Çıkarır mı? Kedilerde Gaz Sıkışması Sorunu Nasıl Giderilir?

Tonkinese Fiziksel Özellikleri

Orta büyüklükte bir kedi ırkıdır. İnce kuyruğu ve vücut ölçüsüyle orantılı bacakları ile Tonkinese, belirgin oval şekilli pençelere sahiptir. Baş hafif kama şeklindedir ve ovaldir, gözler badem biçimindedir. Kulaklar başın dış kısmına doğru yerleştirilmiştir. American Tonkinese, daha kısa gövdeli çok daha yuvarlak bir kafaya sahiptir. Vücudu daha sağlamdır. Bugünün Tonk yetiştiricileri, orijinal Burma kedi ırkında taşınan kusurlu genlerden kaçınmaya çalışıyor.  Irkın dört temel rengi vardır. Bunlar:

  • Kahverengi
  • Şampanya
  • Mavi
  • Platin

Fakat Uluslararası Kedi Derneği (TICA) bazı ekstra renkler de ekler. Bunlar:

  • Krem
  • Kırmızı
  • Karamel
  • Kayısı
  • Tarçın

Tonkinese Bakımı

Kedinizin sosyalleşmesi önemlidir. Yavru kedi ediniyorsanız, sosyalleşme yavru kedilik döneminde başlamalıdır. Yavru kediniz on haftalık olmadan önce eğitime başlanmalıdır. Yeterli miktarda sosyalleşmemiş kediler insanlarla temastan kaçınabilir. Yeni kedinizi evdeki diğer evcil hayvanlarla tanıştırırken, bunu kademeli olarak ve birkaç gün içinde yapmalısınız.

Kediler etoburdur ve her gün bol miktarda tatlı su içeren yüksek kaliteli bir diyete ihtiyaç duyacaktır. Egzersiz, koşmayı ve kovalamayı teşvik eden çeşitli kedi oyuncaklarıyla yapılabilir. Hareketsiz kediler, obeziteye ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde sağlık sorunlarına eğilimli olabilir. Bir kedi sahibi olmadan önce kedi ebeveynliğinin sorumluluklarını anlamak önemlidir. Tonk’unuzu bir ev kedisi olarak iç mekanda tutmak, onun güvenliği açısından gereklidir.

Bol miktarda zihinsel uyarımla birlikte günlük egzersize ihtiyaç duyar. Kedi ebeveynleri, kedilerinin oynamasını sağlamak için kedi oyuncakları kullanabilir.  Bu, kedinizi oynamaya teşvik edecektir. Zihinsel olarak uyarıcı çeşitli kedi oyuncakları bulmak, kedinizin doğru miktarda egzersiz ve zihinsel uyarımla dengeli bir yaşam sürmesini sağlayacaktır. Kedi koşum takımları ayrıca günlük yürüyüşlere izin verir. Kediniz koşum takımına alışana kadar bunların aşamalı olarak tanıtılması gerekir.

Irk, çoğu kedi dostu ortamda başarılı olan akıllı ve çok sevecen bir kedi türüdür. Bununla birlikte, bu kedi cinsinin yeteri kadar insanlarla oynaması ve etkileşime girmesi gerekiyor ve bütün gün yalnız bırakılmaması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  York Chocolate Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Dökülmeyi azaltmak ve tüy yumaklarını önlemeye yardımcı olmak için yüksek kaliteli evcil hayvan ürünleri arayın. Kaliteli bir kedi fırçası, kedinizin tüylerini kolayca temizler. Yumuşak uçlu masaj aletleri, lüks tırnak düzelticiler ve tüy alma araçlarının tümü, kedi bakımını çok daha kolay hale getirmeye yardımcı olur. Tüm kedi ırkları gün boyunca birkaç kez kendilerini tımar ederler. Kedinizin tüketeceği tüy miktarını sınırladığı için günlük bakım gereklidir. Bu, tüy yumağının gelişimini sınırlamaya destek olur.

Tonkinese Kedi Irkının Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu, dünyadaki en popüler kedi ırklarından biridir! Bunun en büyük nedenlerinden biri de çocuklarla ve diğer hayvanlarla iyi bir şekilde iletişim kurmasıdır. Yeni bir kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız, bu kedi ırkını da düşünebilirsiniz!

Tonkinese Kedilerde Beslenme

Doğru beslenmeye ihtiyacı olacaktır. Bununla birlikte, kedinin belirli yaşam evresine uygun yüksek kaliteli mamalar gereklidir. İçerik olarak proteinin önce gelmesi şarttır. Kuru kedi maması, daha sağlıklı diş etlerini ve dişleri desteklediği için popüler bir seçimdir. Yine de yaş mama, kedilere daha fazla nem sağladığı için veteriner hekimler tarafından tavsiye edilir. Bu nedenle kedinize hem konserve kedi maması hem de kuru kedi mamasının bir kombinasyonunu sunabilirsiniz.

Kediler çok fazla su içmezler ve bazen susuz kalırlar. Konserve kedi mamasının da bu açıdan ek faydaları vardır. Bilimsel destek ve kalite kontrolüne sahip, tanınmış bir markalı kedi maması seçerek, kedinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Tüm kedi ırkları diyetlerinde yüksek kaliteli yağ ve proteine ​​ihtiyaç duyar. İnsan yiyeceklerinde veya köpek mamasında bulunamayan taurin dahil amino asitlere de ihtiyaçları var. Ayrıca, idrar yolu bozukluğu, obezite veya böbrek hastalığı gibi belirli tıbbi problemler için özel olarak formüle edilmiş çok sayıda özel kedi maması vardır.

Bütün kediler günde iki kez beslenerek sağlıklı ve mutlu kalabilirler. Yavru kedilerin birkaç saatte bir beslenmesi gerekecektir. Büyüyen yavru kedilerin daha fazla kalori, besin, vitamin, protein ve kaloriye ihtiyacı vardır. Kediniz evin sessiz bir köşesinde huzurlu bir yemeğin tadını çıkarabilmelidir. Bazı kedi ebeveynleri, kedi mamasını 7/24 dışarıda bırakmayı tercih eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oyuncakların Kedilere Faydaları Nelerdir?

Tonkinese Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu ırk hakkında en çok merak edilen soruların cevapları şöyle:

Tonkinese Kedilerin Olası Sağlık Sorunları Neler?

Bu kediler, aşağıdaki sağlık koşullarına duyarlı olabilen sağlıklı ve aktif bir ırktır:

  • Kedi astımı
  • Aort darlığı
  • Retina dejenerasyonu
  • Hiperestezi sendromu
  • Şaşılık

Tonkinese Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Bu kedi ırkı genelde 10-16 yıl yaşar.

Tonkinese Kedi Boyutları Nedir?

Ağırlık: Ortalama 3-5 kg

Uzunluk: 25-30 cm

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.