Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Eğitimi Nasıl Olmalı? Kedi Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

30.08.2021
2.020
Abone Ol 
Kedi Eğitimi Nasıl Olmalı? Kedi Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi sahiplenecekseniz; kedi eğitimi hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Kedilerle alakadar olurken her daim sevecen, samimi ve sabırlı davranmak gerekiyor. Kedilerin eğitim göremeyeceği lafı illaki kulağınıza gelmiştir. Elbette bu söylemlerin doğru bir yanı vardır. Kedilere hiçbir zaman itaat, arama ve kurtarma ya da saldırı gibi eğitimler verilemez. Kedi eğitimi, sadece onun gerçekleştirmesini istemediğiniz bazı davranışlarını önleyebileceğiniz biçimde olur.

Kedi Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Asi kedilerle bu eğitim süreci her daim başarı vadetmiyor ne yazık ki. Kedilerin eğitim göremeyecek gibi durmasının sebebi ise eğitim gördüğü mevzularda her daim son kararı kendi kafasına göre vermesinden kaynaklanmaktadır. Kedilerin başına buyruk tavrını değiştirmek neredeyse imkansızdır. Eğer kediniz sizi sürekli sinirlendiriyorsa ona kızmamalısınız. Bu onu daha da kötü hale getirir. Asi tavırlarını önlemeye çalışın. Ama bunu tatlı bir dille yapın. Yoksa bir süre sonra sizi görmek dahi istememeye başlayacaktır.

Kedinizin size ayak uydurmak adına hareketlerinde çeşitli değişiklikler yapması imkansızdır. Kediniz sizin hoşlanmadığınız davranışlarda bulunuyorsa ona ceza vermeyin. Ceza vermek, eğitim vermek konusunda herhangi bir manaya varmayacağı gibi kedinizin sizden uzaklaşmasına da sebep olur. Kedinize ceza vermek yerine sert bir biçimde ona hayır deyin. Zamanla sizin bu tavrı neden sergilediğinizi anlayacak ve düzelmeye başlayacaktır.

Kediler genel olarak ani seslerden korkar ve bağırtıları da hiç mi hiç sevmezler. Kediniz eğer sizin sevmediğiniz türde bir şey yapmışsa normal bir ses tonu ile de onu düzgünce uyarabilirsiniz. Kedi eğitimi konusunda temel ayrıntı ise kediyi tam olarak neyin mutlu ettiğini bulmaktır. Bahsi geçen motivasyonla beraber kedinizi şımartın, onu ödüllendirin. Bu genelde kedi maması olsa da bazı kediler için ödül her zaman oyun oynamaktır. Hatta onun başını okşamanız bile en güzel ödüller arasında yer alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Rus Kedisi Cinsleri

Kedi Eğitimi: Kedi Tuvalet Eğitimi Hakkında Bunları Unutmayın

Kedinize eğitim verebilmek adına problemlerin kökenini araştırmanızda fayda vardır. Diyelim ki kediniz kedi tuvaleti haricinde başka bir alana dışkılama yapıyorsa, ilk olarak bir veteriner hekime giderek bir sağlık probleminin olup olmadığını öğrenin. Kediler, doğadaki temizliğe en yatkın hayvanlardan biri olmasıyla bilinir. Öyle ki tuvalet eğitimlerini bile kendi kendilerine öğrenirler. Size zahmet vermezler.

Eğer bu kadar temiz olan bir hayvan tuvaletini tamamen başka bir alana yapıyorsa size önemli bir mesaj vermeye çalışıyor olabilir. Sebebini çözemeden bu hareketi nedeniyle kedinize ceza verirseniz bu can sıkıcı durumu sürdürür ve sizin de aniden gerilmenize neden olur. Bunun yerine neden dışkısını başka bir alana yaptığını bulmanız lazımdır. Belki kum kabı pistir ya da az kum kalmıştır. Tuvalet kabının yeri değişmiş olabilir. Rahatsızlanmış ve bunu belli etmek istemiş olabilir. Sayılabilecek birden fazla sebep bulunuyor diyebiliriz.

Kedi Eğitimi: Eve Yeni Bir Kedi Katıldıysa…

Eve yeni bir kedi dahil olduysa evde olan kedi kendini fazlaca tedirgin hissedebilir. Bunun sonucunda da dışkılama işlemini evin her yerine usulca yapabilir. Kedileri karşı karşıya getirmeden evvel birbirlerini tanımalarına büyük ölçüde izin verin. Bunun için kokuları da birbiriyle tanıştırın. Ev sahibi olan kedinin eşyalarının bazılarını yeni dahil olan kediye verin.

Yeni kedinin eşyalarını da diğerine götürün. İlk önce kokularına alışsınlar ve sonra da birbirlerini görsünler. Ev sahibi olan kediyle yeni gelen kedinin arasındaki sürtüşme her zaman iyiye gitmeyebilir. Kediniz için en doğru hareket ne olacaksa onu yapmaya çalışın. Unutmayın, onu en iyi siz tanıyor ve siz biliyorsunuz. Bu size en yardımcı olacak detaylardan bir tanesidir diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Honey Bear Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedi Eğitimi: Kedinizi Mutfak Tezgahından Uzak Tutun

Eğitimin en çok ilgi gören durumlarından biri de budur. Kimse kedisinin tezgaha çıkmasını istemez. Eğer bunu istemiyorsanız mutfak kapınızı her zaman için kapalı tutmanızı öneririz. Mutfak tezgahı üzerinde kedinizin iştahını arttıracak gıdalar olmamalıdır. Temkinli davranmayı asla unutmayın. Aksi halde sorunlar meydana gelebilir.

Kedi Eğitimi: Kediniz Kaçmak İstiyorsa Onu Durdurabilirsiniz

Kediniz sürekli olarak evden kaçmanın planlarını kuruyor olabilir. Birçok yaramaz kedi bunu yapar. Eve döndüğü zaman onu ödüllendirin. Kedi ödül maması ile bunu yapabilirsiniz. İçeri girmesi için harika bir neden verin. Bunun yanı sıra bu davranışın pekişebilmesi bakımından yemek sonrasında kedinizi hiçbir biçimde dışarı çıkarmayın. Kedinizi güvende tutmak adına kedi tasması almayı unutmayın.

Kedi Eğitimi: Patronun Siz Olduğunuzu Bilsin

Kedinize patronun kim olduğunu göstermenizi öneriyoruz. Ona çok sert davranmayın ama istemediğiniz bir şeyler yaptığı zaman da kaşlarınızı çatıp ona hayır deyin. Bunu yaptığınız sürece aranızdaki ilişki daha da rayına oturmaya başlayacak demektir. Fazla sert davranmamalısınız böyle bir durumda kediniz sizden soğur ve sürekli olarak sizden kaçmak ister.

Onu her daim sevginizle büyütün ve eğitim verirken de bu sevgiyi ona hissettirmeye dair büyük bir özen içerisinde olun. Ancak bu şekilde kusursuz bir kedi eğitimi vermiş olursunuz. Tam tersi bir durumda ise tüm eğitim boşa gider ve kediniz istemediğiniz hareketleri gerçekleştirmeyi de sürdürmüş olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM