Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Amerikan Kedi Irkları

Abone Ol 
En Popüler Amerikan Kedi Irkları
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Amerikan kedi ırkları, dünya çapında popüler olan kedilerdir. Bu benzersiz ve güzel kediler, çoğu insanın tercih ettiği evcil hayvanlar arasındadır. Amerika’da geliştirilen bazı kedi cinsleri, spontane genetik mutasyonların sonucudur. Kimi kediler ise belirli bir görünüm için özel olarak yetiştirilmiştir.

Amerikan Kedi Irkları

Amerikan Kedi Irkları

Görünüş ve karakter bakımından Amerikan kedi ırkları geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu kedilerden en popüler olanları:

1. American Shorthair Kedi Irkı

American Shorthair kediler uzunca bir geçmişe sahiptir. Amerika’nın en bilinen kedilerinden biridir. Transatlantik yolculuklarında kemirgenleri kontrol altında tutmak amacıyla yetiştirilmiştir. Bu kedilerin aslında Avrupa’dan getirilen yetenekli kedilerle çaprazlanmaları sonucunda elde edildikleri biliniyor. Sakin, zeki ve arkadaş canlısı bir kedidir. Kaliteli kedi maması yemesi önemlidir.

2. American Curl Kedi Irkı

Amerikan kedi ırkları arasında yer alan bu kediler, yukarı doğru kıvrık kulaklara sahip olmalarıyla karakterizedir. Ona farklı bir görüntü sunan kulakları dışında karakteriyle de öne çıkarlar. Çünkü bu kediler çok uysal, sakin ve uyumludur. Kedi yatağı üzerinde vakit geçirmeyi sevse de aile üyeleriyle zaman geçirmekten de hoşlanır.

3. Bengal Kedi Irkı

1970’lerde Amerika’da geliştirilen bir kedidir. Afrika leopar kedisiyle evcil kedinin çaprazlanması sonucu elde edildi. Bir leoparı andıran görüntüsü ile oldukça ilgi çekicidir. Düzenli tüy bakımına gereksinim duyar ve kedi tarağı ile haftada en az bir defa fırçalanmalıdır.

4. Exotic Shorthair Kedi Irkı

Amerikan kedi ırkları listesinde bulunan bu kedi, aslında İran kedisine benzeyen bir görüntü sergiler. Yüzü yuvarlak, düz ve kısadır. Yumuşacık tüylere sahiptir. Tıpkı İran kedisi gibi az hareket eder. Kedi oyuncakları ile oynamaya bayılır. İran kedisinden en büyük farkı ise tüylerinin bakımının çok daha kolay olmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi İhtiyaç Listesi

5. Maine Coon Kedi Irkı

Büyük boyutları ile bir adım öne çıkan Maine Coon kediler, kedi aleminin en iri canlılarından biridir. İri olmasına rağmen nazik bir mizaca sahiptir. Bu özelliğinden dolayı çoğu kişinin favori evcil hayvanı olur. Tüyleri orta uzunluktadır ve ona hoş bir görüntü katar. Uzun tüyleri nedeniyle her türlü hava koşuluna uyum sağlar. Bakımları çok kolaydır, ancak protein yönünden zengin olan kuru kedi maması, ödül ve yaş mama tüketmeleri önem arz eder. Böylece daha sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar.

6. Ragdoll Kedi Irkı

California’ya özgü bir kedi cinsidir. 1960’lı senelerde Batı California’da geliştirilmiştir. Her yaştan insanla ve diğer kedilerle çok iyi anlaşır. Oyunlar oynamayı ve kedi tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmayı çok sever. Eğitime açık ve zeki bir kedidir.

7. Balinese Kedi Irkı

Amerikan kedi ırkları listemiz Balinese kedi cinsi ile devam ediyor. Görünüşü Siyam kedilerini andıran Balinese kedilerinin bu kedilerle benzer özellikleri vardır. En önemlisi de yüzlerindeki koyu renk vurgusudur. Siyam kedisinden farkı ise tüylerinin çok daha uzun olmasıdır. Sevimli, uysal ve sadık bir kedidir.

8. Selkirk Rex Kedi Irkı

Kendine has kıvırcık tüyleriyle bilinen bir kedidir. Britanya, İran ve Exotic Shorthair kedilerinin çaprazlanması sonucunda elde edilmiştir. Çok tatlı ve uyumlu bir kedidir. İnsanlarla vakit geçirmeyi sever. Ayrıca diğer evcil hayvanlarla da arası çok iyidir. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olan yaş kedi maması, kuru ve ödül mama ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

9. Bombay Kedi Irkı

Amerikan kedi ırkları söz konusu olduğunda Bombay kedisinden de bahsedebiliriz. Minik bir kara panter gibi görünür. Siyah kedi arayanlar için ideal bir seçimdir. Sevecen ve girişken bir kedidir. Enerjisi boldur ve özellikle kedi tırmalama tahtası ile vakit geçirmek tam da bu ırka göredir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pixie Bob Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.