Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Süt İçer Mi? Yavru Kediye Süt Verilmeli Mi?

Abone Ol 
Yavru Kedi Süt İçer Mi? Yavru Kediye Süt Verilmeli Mi?
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
3420.00₺

2565.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

571.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Yavru kedi sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de yavru kedi süt içer mi sorusunun cevabıdır. Yavru kedilerin süt içip içmeyeceği büyük bir tartışma konusudur. Özellikle de yavru sokak kedilerine sıklıkla süt verilmektedir. Bu durum yavru kedilerde önemli sağlık sorunlarına neden olabileceği için aslında yavru kedilere süt vermek kimi durumlarda tehlikeli olabilir.

Sokak kedilerinin bağışıklık sistemleri evde bakılan kedilere göre daha gelişmiş olacağı için evde bakılan yavru kedilere süt verilmesinin çok daha sakıncalı olabileceği söylenebilir. Peki, yavru kedi süt içer mi? Kedilere süt verilebilir mi?

Yavru Kedi Süt İçer Mi? Yavru Kediye Süt Verilir Mi?

Kediler genel olarak süt ve süt ürünlerini yemekten ve içmekten keyif alırlar. Ancak kimi durumlarda yavru kedilerin doğrudan süt tüketmesi sakıncalı olabilir. Bunun en önemli nedeni de süt şekeri olarak bilinen laktozu sindirecek enzime sahip olmamalarıdır. Kediler laktozu sindiremediği için bu içerik kedilerde rahatsızlık hissi yaratır. Ayrıca laktoz ile beslenen mikroorganizmalar da üreyerek kedilerde ishal ve benzeri rahatsızlıkların meydana gelmesine neden olabilir. Bu durumda kedilerin rahatsızlanmaması için çok fazla süt verilmemesi gerektiği söylenebilir.

Kedilere az miktarda süt verilebilir. Birkaç kez az miktarda süt verilerek kedinizin laktoza karşı nasıl tepki gösterdiği ölçülebilir. Eğer ishal ya da karın ağrısı gibi bir belirti gözlemlemezseniz kedinize az miktarda süt vermenizde bir sakınca yoktur. Ancak yine de süt yerine farklı besinleri tercih etmeniz onların sindirim sistemi için çok daha faydalı olacaktır.

Yavru Kedi Süt İçer Mi

Yavru Kedilere Nasıl Süt Verilebilir?

Yavru kedi süt içer mi sorusunu cevapladıktan sonra diğer önemli bilgiler bahsedelim. Yavru kedilere süt verilecekse bu sütün laktoz içermemesi gerekir. Laktozsuz süt, kedilerde rahatsızlığa neden olmaz. Ancak laktoz içeriğine sahip olan süt kedilerde başta ishal olmak üzere pek çok rahatsızlığa neden olmaktadır. Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri henüz yeteri kadar gelişmediği için de ishal gibi basit bir rahatsızlık dahi onlar için ölümcül olabilir.

Sokak kedilerine sıklıkla süt ve benzeri ürünler verilir. Bu aslında yanlıştır çünkü kediler laktozu sindiremediği için gaz sorunları, ishal ve karın ağrısı yaşayabilir. Bu durumda sokakta beslenen yavru kedilerin de yaşadıkları rahatsızlıkları ölümcül şekilde geçirmesi mümkün olmaktadır. Sokak kedilerine süt yerine yaş mama ya da kuru mama vermek çok daha sağlıklı olabilir. Yine de süt verilecekse laktozsuz içeriğe sahip sütlerin tercih edilmesi önerilir. Yavru kediniz için besleyici yavru kedi maması çeşitlerini pet shop mağazamızda bulabilirsiniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Taurin Eksikliği Neden Olur?

Yavru Kedi Süt İçer Mi

Kedilere süt verileceği zaman sütü su ile karıştırarak vermek daha iyi olabilir. Bu sayede laktoz içeriği seyreltilir ve kedilerin karnını doyuracağı bu besin daha az tehlikeli hale gelebilir. Su ile karıştırarak verilen sütün kediler için yüksek tehdit içermediğini söylemek mümkündür.

Kedilere verilecek olan sütün bozuk olmaması önemlidir. Bozuk süt ürünleri her canlıda ölümcül rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle de sokak kedilerine ya da evde bakılan kedilere bozuk süt ve süt ürünlerinin verilmemesi tavsiye edilir. Bu ürünler zehirleyici etkiye sahip olduğu için kedilerin ölümcül şekilde rahatsızlanmasının yolunu açar.

Kediler hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.