Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Hakkında 15 İlginç Bilgi!

Abone Ol 
Kediler Hakkında 15 İlginç Bilgi!
786.72₺

549.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler, binlerce yıldır insanların yaşamına dahil olan canlılar. Kulaklarının tutamlarından kuyruklarının hışırtısına kadar, biz insanlar için kedilerin gizemini ve güzelliğini görmezden gelmek zor. Kediler hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız; yazımızı incelemeniz yeterli!

Kediler Hakkında İlgi Çekici Bilgiler

Kediler Hakkında

  1. Yavru kedilerin 26 süt dişi vardır. Yetişkin kedi olduklarında diş sayısı 30’a tamamlanır. Kedinizin ağız ve diş sağlığı için düzenli diş temizliği yapmayı unutmayın!
  2. Evcil kediler, genetik yapılarının %95,6’sını kaplanlarla paylaşır. Ayrıca koku algılama, av izleme ve saldırı gibi bazı davranışları da kaplanlarla aynıdır.
  3. Kediler hakkında bir diğer ilginç bilgi de kendi boylarının beş katı kadar zıplayabilmeleridir!
  4. Bir ev kedisi kısa mesafelerde yaklaşık 30 mph hıza kadar koşabilir. Bu, bir kedinin maraton koşucuları kadar iyi koşabileceği anlamına gelir!
  5. Kedi arkadaşınızın neden arka tarafını sık sık yüzünüze koyduğunu hiç merak ettiniz mi? Bu aslında bir güven belirtisidir ve kedinizin etrafınızda güvende hissettiğinin işaretidir.
  6. Kedilerin ön pençesi baskın olabilir. Araştırmalar, erkek kedilerin sol pençelerini tercih etme eğiliminde olduğunu, dişi kedilerin ise baskın bir sağ pençeye sahip olabileceğini göstermiştir.
  7. Çoğu kedinin 5’i ön patisinde ve 4’ü arka patisinde olmak üzere 18 parmağı vardır. Bununla birlikte, bazı kediler polidaktilizm ismi verilen ekstra ayak parmakları ile doğabilir.
  8. Bilinen en yaşlı kedi 38 yıl 3 gün yaşına kadar yaşayan Creme Puff isimli kedi idi. Creme Puff, 1967 senesinden 2005’e dek hayatta kaldı.
  9. Kedilerin kulaklarının her birinde 32 tane kas bulunur. Bu da onların kulaklarını bir sesin kaynağını tam olarak anlayabilmeleri için döndürebilmelerini mümkün kılar. Ek olarak, kediler kulaklarını 180 derece döndürebilir!
  10. Kediler miyoptur, fakat çevresel görüşleri ve gece görüşleri insanlara kıyasla çok daha üstündür.
  11. Kediler hakkında bir başka bilgi de bıyıklarıyla ilgili! Kedi bıyıkları yalnızca sevimli değildir. Kedilerin özellikle geceleri dolaşmalarına yardımcı olmak için çok önemli bir işlev görürler. Bıyık kökleri, kedinin vücudunun derinliklerine gömülüdür ve kedinin hassas kas ve sinir sistemlerine bağlanarak dokunma reseptörleri şeklinde de işlev görür. Bıyık, bir kedinin çevresindeki değişiklikleri algılamasına ve bunlara tepki vermesine izin verir. Ek olarak, kedilerin sadece yüzlerinde bıyık değil, ön bacaklarının arkasında da bir dizi bıyık bulunur.
  12. Bilinen en eski kedi yaklaşık 9500 yıl önce vardı. 2004’te bir Fransız arkeolog, Kıbrıs’ta 9.500 yıl öncesine ait bir kedi mezarı buldu. Bu da insanların kedilere o zamandan beri evcil hayvan olarak sahip olduklarını gösteriyor!
  13. Dişi kedi 4-6 aylıkken hamile kalabilir. Kedinizi bu yaşta kısırlaştırmak, beklenmedik yavruları önlemenin ve kedinin aşırı nüfusunu azaltmaya yardımcı olmanın en iyi yoludur.
  14. Kediler genellikle günde ortalama 15 saat uykuda kalırlar.  Bu, bir kedinin hayatının yaklaşık %70’ini uyuyarak geçirmesi demektir.
  15. Eski Mısır’da, bir ailenin üyeleri, kedileri ölürse yas tutarken kaşlarını kazıtırlardı. Kediler ayrıca bazen mumyalanmış ve sahipleri ile birlikte mezarlara yerleştirilmiştir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Epilepsi Belirtileri ve Nedenleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.