Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Kedi Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kastrasyon ve kısırlaştırma işlemi, kedinizin üreme durumunu engelleyen cerrahi operasyondur. Kedi kısırlaştırma, dişi olan kedinin yumurtalık kısımlarının çıkarılarak alınmasıdır.

Kastrasyon ise erkek kedinin testislerinin alınması işlemine denmektedir. Kısırlaştırma; hem dişi hem de erkek kediler için uygulanan genel bir prosedürün adıdır.

Kediniz evin dışında bir yerde yaşamını sürdürüyorsa, kesinlikle onu kısırlaştırmayı düşünmeniz gerekmektedir. Dünya genelinde çok sayıda başıboş kedi bulunmaktadır.

Bu kedilerin büyük bir kısmı barınak ya da sokakta yaşamaktadır. Sahiplendirilemezlerse de ya sokakta açlıktan ölüyorlar, ya da başka bir hayvan onları öldürüyor.

Çiftleştirmeyi düşünmediğiniz bir kediniz varsa kesinlikle onu veterinere götürerek kedi kısırlaştırma işlemi yaptırın. Aksi halde bir şekilde üremeye devam edecektir. Böyle durumlarda genelde yavru kediler telef oluyor.

Kedi Kısırlaştırma İşleminin Yararları Nelerdir?

Kedi Kısırlaştırma

Kısırlaştırılmış Kedi

Kedinizi kısırlaştırmak istemeniz son derece sağlıklı bir şeydir. Dişi olan bir kediye sahipseniz, kısırlaştırma sonucunda kedinizin asla yumurtalık kanseri olmayacağını garanti etmiş olacaksınız.

Aynı zamanda kedi kısırlaştırma işleminin başka bir faydası da rahim kanserini azaltmasıdır. Tamamen bu ihtimali yok etmese de azaltır. Bu tür bir prosedür, ek olarak sakıncalı bulunabilecek birçok davranışın da yok olmasına vesile olacaktır.

Kısırlaştırılmamış olan dişi bir kedi, senede en az dört defa kızgınlık dönemine girer. Bu dönem esnasında kediniz durmadan miyavlar, saldırganlaşır ve evden çıkmak için çabalar.

Bir dişi kedi, çiftleşme olmadan da birkaç defa kızgınlık yaşarsa bu kedide zamanla iştahsızlık, depresyon, kusma ya da ishal gibi problemler ortaya çıkabilmektedir.

Kedi kısırlaştırma işlemi ise tüm sorunları bir anda yok edecektir. Son derece sağlıklı bir yöntem olduğunu da belirtmiş olalım. Erkek kedilerde de bu kısırlaştırma hali büyük bir fayda sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Van Kedisi Irkı, Karakteri ve Özellikleri

Testis kanseri olasılığı tamamen ortadan kalkarken kedinizin tüm sinirli tavırlarının da azalarak yok olduğuna şahit olacaksınız. Kısırlaştırılmış olan erkek kediler kendi alanlarına çok daha az takıntılı olurlar.

Bu tür alanları işaretlemek için çok nadir de olsa kendi dışkılarını kullanırlar. İki erkek kediye sahipseniz, kedi kısırlaştırma fikri, kavga şiddetlerini de azaltacak demektir. Daha sakin bir ortamınız olacak, bizden söylemesi.

Fakat her şeye rağmen kedimin üremesine devam etmesini isterim diyorsanız tabii ki bu işlemi yaptırmak zorunda değilsiniz. Yine de kısırlaştırma sonucunda hem kedinizin hem sizin daha rahat edeceğinizi unutmamalısınız.

Ayrıca kediler hakkında daha fazla bilgi almak için “Kedi Hastalıkları Nelerdir?” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.