Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Hastalıkları Nelerdir?

Abone Ol 
Kedi Hastalıkları Nelerdir?
4905.00₺

2770.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1683.89₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
683.65₺

538.53₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1411.15₺

1115.55₺

Mystic Az Tahıllı Tavuklu Yavru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kimi zaman kedi hastalıkları tehlike arz edebilmektedir. Bu nedenle kedilerin sağlıklı hissettiğinden emin olabilmek adına uzman bir veteriner hekime danışmak gerekebilir. Birçok kişi ufacık belirtileri bile ciddiye almıyor ve kedisini veterinere götürmüyor, bu son derece tehlikeli bir durum olmaktadır.

Sevimli dostlarınıza ne denli iyi bakım yaparsanız o derece iyi olurlar. Fakat bazen buna rağmen iyi olamayabilirler. Bu durumda asla kendinizi suçlamayın. Bu yazı içerisinde kedi dostunuzun ne gibi hastalıklara yakalanabileceğini işleyeceğiz.

Kedilerde Hipertiroidizm Hastalığı

Kedilerde meydana gelen hipertiroidizm hastalığının asıl nedeni, tiroid bezinde yer alan iyi huylu türdeki tümör sebebi ile tiroid bezinin bir anda fazlaca hormon salgılamasından kaynaklanmaktadır.

Kedi hastalıkları arasında en sık dikkat çekenlerden biri haline gelen hipertiroidizm hastalığı, ciddi bir hastalık olmaktadır. Eğer kediniz normaldeki halinden daha sık su tüketmeye başladıysa, asabi ve saldırgan hareketlerde bulunuyorsa, ani bir biçimde hiperaktifleşiyorsa bir şeyler yolunda değil demektir.

Tüm bu durumlara ek olarak söyleyebileceğimiz şey ise; kediniz normaldeki halinden daha çok mama yiyor ve mama yedikten sonra kusmaya başlıyorsa, kilo kaybetmeye de devam ediyorsa hemen bir veteriner hekime götürmelisiniz. Kedilerde bu hastalığın tedavisi, diğer olanaklara bağlı olması ile beraber, ilaç tedavisi ile aşırı aktif olan bezleri de düzene sokulabilir.

Cerrahi bir mücadele sonucunda bez, olduğu yerden çıkarılabilir. Hatta radyoaktif tedavi yöntemi ile hastalığa sahip olan kötü huylu tümör tamamen yok edilebilmektedir. Asla tanıyı kedinize siz koyamazsınız. Onu her zaman kedi hastalıkları konusunda uzman haline gelmiş olan bir veterinere göstermelisiniz.

Kedilerde Solunum Yolu Virüsü

Kediniz bir anda hapşırma davranışı göstermeye başladıysa, burnunu çekip öksürüyorsa, gözü akmaya başladıysa kesinlikle üst solunum yolları virüsü vücuduna girmiş demektir. Kedilerde üst solunum yolu burun yollu damlası ve göz merhemi, anti-bakteriyel bazı ilaçlarla tedavi edilebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Kabızlık ve Bağırsak İltihabı

kedi hastalıkları

Yatan Bir Kedi

Kediniz dışkılama esnasında zorlanıyorsa, iştahsız hale geldiyse ve kabızlık belirtileri gösteriyorsa buna dikkat etmelisiniz. Çünkü kedi hastalıkları arasında en sık rastlanan hastalıklardan birisi de bağırsak iltihabı olmaktadır.

Kediniz kabızlık sorunu yaşıyorsa veteriner hekim, bu hastalığın temelinde bulunan sebebi test edip buna göre bir tedavi uygulamaya başlar. Bu tür tedaviler genel olarak lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan mama, antibiyotik ve bağırsak yumuşatıcı sıvıların kullanımını içermektedir.

Kedilerde Ciltte Görülen Alerjiler

Kedilerin alerjileri genel olarak ciltlerinde kendini göstermektedir diyebiliriz. Kediniz tırnakları ile cildini kaşımaya başlıyor ve vücudunu hor görüyorsa, cildinde döküntü biçiminde ibareler varsa veterinere götürün.

Kedilerde meydana gelen cilt alerjisi besinlerden pirelenme sorununa, polen probleminden akıntı durumuna, küflere değin değişiklik göstermektedir. Bağışıklığını arttırmaya dayalı bir tedavi uygulanır.

Mama değişimi, alerjiyi engelleyen ilaçlar da tedavide kullanılır. Kedi hastalıkları konusunda kullanılan ilaçların büyük bir çoğunluğu etki göstermektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.