Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Abone Ol 
Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir ve Belirtileri Nelerdir?
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1304.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedi bağırsak enfeksiyonu yaygındır. Kediler de tıpkı insanlar gibi hastalıklara yakalanır ve bu hastalıklar ile mücadele eder. Bu süreçte hem kedilerin hem de kedi sahiplerinin yaşamı olumsuz etkilenir. Kedilerde görülen sağlık sorunlarından biri kedi bağırsak enfeksiyonudur. Bağırsak enfeksiyonlarının belirtilerinin ortaya çıkması biraz zaman alır. Bu sürede kedilerin vücudunu yavaş yavaş olumsuz etkiler. Bu nedenle kedi bağırsak enfeksiyonunun erken teşhisi ve tedavisi için düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekir.

Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir?

kedi bağırsak enfeksiyonu

Kedi bağırsak enfeksiyonunun temelinde mide ve bağırsaklarda meydana gelen sorunlar ye alır. Çeşitli nedenlerle bu bölgede tahriş oluşması, iltihaplanma meydana gelmesi ve mikrop kapması gibi sebeplere bağlı olarak bağırsak enfeksiyonu gelişebilir. Ayrıca enfeksiyon tedavisinden sonra rahatsızlığın tekrarlanma riski bulunur.

Kedi sahipleri tarafından bağırsak enfeksiyonlarından korunma yolları araştırılır. Bu konuyla ilgili net bir bulgu bulunmaz. Ancak tüketilen besinler ve bağışıklık sistemi gibi faktörlerin bunda etkili olduğu bilinir.

Kedi bağırsak enfeksiyonu çok sık duyulan bir rahatsızlık değildir. Fakat hem yavru hem de yetişkin kedilerde görülme ihtimali vardır. Özellikle bağışıklığı daha düşük olan yavru kedilerde bu hastalığın görülme ihtimali yüksektir.

Bağırsak enfeksiyonu sebebi ile kedilerin boşaltım ve sindirim sistemlerinde ciddi sorunlar oluşabilir. Hastalık ilerledikçe bağırsaklarda kalınlaşma olduğu gözlenir. Kedi bağırsak enfeksiyonu zamanında tedavi edilmediği durumda hayati tehlike oluşturabilir. Bu durum özellikle yavru kediler için söz konusudur.

Yavru Kedilerde Bağırsak Enfeksiyonu

Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri henüz onları yeteri kadar koruyacak şekilde güçlenmemiştir. Bu yüzden kedi bağırsak enfeksiyonu gibi bazı hastalıkların yavru kedilerde görülme ihtimali de vardır. Bu hastalıklar, yavru kedilerin sağlığını ve hayatını olumsuz etkiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Saçkıran Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Yavru kedilerin vücudu, yetişkin kedilere göre bu hastalıktan daha çok etkilenir. Bağırsak enfeksiyonuna bağlı olarak başka hastalıklarda onları etkileyebilir. Vücutları da güçten düşmeye başlar.

Yavru kedilerde bağırsak enfeksiyonu fark edildiği veya şüphelenildiği taktirde veteriner hekimlerden destek alınması hayati önem taşır. Bağırsak enfeksiyonu tedavi edilmediğinde yavru kediler için hayati risk oluşturan bir hastalıktır.

Kedilerde Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri

Hastalıklar nedeniyle kedilerin vücutlarında ve davranışlarında bazı değişiklikler olduğu gözlenir. Bu belirtilerin dikkate alınmasıyla hastalıklar önceden fark edilip tedavi edilebilir. Kedilerde bağırsak enfeksiyonunun da bazı belirtileri vardır. Bu belirtiler fark edildiğinde zaman kaybedilmeden sağlık kontrolleri yaptırılmalıdır.

Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle kedilerin bağırsaklarında kalınlaşma meydana gelir. Buna bağlı olarak kedilerin hayatı pek çok yönden olumsuz etkilenir. Hastalıktan ötürü yaygın görülen belirtiler arasında şunlar yer alır:

  • Kusma,
  • İshal,
  • Kilo kaybı,
  • İştahsızlık,
  • Sindirim sistemi hastalıkları,
  • Halsizlik,
  • Sert ve kanlı dışkı.

Bu belirtilerden herhangi biri fark edildiği zaman kedinin durumu muhakkak ciddiye alınmalıdır.

Kedilerde Bağırsak Enfeksiyonu Tedavisi

Kedi bağırsak enfeksiyonunun tedavisinden önce teşhis süreci gelir. Teşhis sürecinde çeşitli tetkikler yapılarak hastalık tespit edilir. Bu işlemin ardından tedavi sürecine başlanır. Bu noktada ise kedi sahiplerinin kendilerine göre uygun gördükleri tedavileri uygulamamaları gerekir. Aksi taktirde kedilerin hayatının tehlikeye girmesi mümkündür.

Kedi bağırsak enfeksiyonunun tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. İleri düzeydeki bağırsak enfeksiyonlarının tedavisi imkansıza yakındır. Bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde ilk olarak belirtileri hafifletme ve bağışıklık sistemini güçlendirme yönünde adımlar atılır.

Hayvanların ideal kilolarında olmaları bunun için önemlidir. Bu amaçla kediler için yeni bir beslenme düzeni oluşturulur. Kalorisi düşük kedi maması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra enfeksiyon nedeniyle antibiyotik ilaç ve vitamin takviyesi de yapılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  LaPerm Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Uygulanan bu tedavi ile kedilerin iyileşmesi hızlandırılır. Günlük yaşamlarının ve sağlıklarının bağırsak enfeksiyonundan büyük ölçüde etkilenmesinin önüne geçilir. Kedilerin sağlığının korunması için düzenli sağlık kontrolleri ihmal edilmemelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.