Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedilerde İshal Neden Olur? Sebepleri Neler?

Abone Ol 
Yavru Kedilerde İshal Neden Olur? Sebepleri Neler?
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Yavru kedilerde ishal problemi görülebilir. Bu nedenle yavru kedilerde ishal neden olur sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılır. Peki, yavru kedilerin ishal olma nedenleri nelerdir? Konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Yavru Kedilerde İshal

Yavru Kedilerde İshal Neden Olur

Yavru kedilerde ishal neden Yavru kediler, tıpkı bebekler gibi hassas bir vücuda sahiptir. Kemikleri ve organları yetişkin bir kediye göre daha hassas olur. Bu nedenle çeşitli besinlere ve durumlara daha duyarlı olurlar ve daha çok etkilenirler.

Alerji veya başka nedenlerle yavru kedilerde ishal gelişebilir. Bu durumdaki yavru kedilerin dışkıları daha sıvı olur. Yavru kedilerde görülen ishal durumu dikkatlice takip edilmelidir. Bu çoğunlukla basit gıda etkilenmelerinden kaynaklansa da daha ciddi hastalıklardan kaynaklanma ihtimali de vardır. Yavru kedilerde ishal durumunun nedenine göre uygun bir tedavisi mevcuttur. Bu yüzden yavru kedinizde ishal söz konusu ise veteriner desteği almanız çok önemli.

Yavru Kedilerde İshal Neden Olur? Nedenleri Neler?

Yavru Kedilerde İshal Neden Olur

Yavru kedilerde ishal neden olur açıklayalım. Yavru kedilerde ishal görülmesi gıda veya çeşitli dışsal faktörlerden kaynaklanabilecek bir durumdur. Yavru kedilerin ishal olmasına neden olan dışsal faktörler şu şekildedir:

  • Kedilerin sütü çok sevdiği ile ilgili yaygın bir yanlış bilgi bulunur. Bu nedenle kedilere sık sık inek sütü verilir. Ancak ne yavru kedilere ne de yetişkin kedilere inek sütü verilmemelidir. Kediler, laktoz nedeniyle inek sütünü sindiremezler. Bu durum da hem yavru hem de yetişkin kedilerin ishal olmasına neden olur.
  • Yavru kediler için beslenme rutini çok önemlidir. Tükettikleri mamanın içeriğine karşı da çok duyarlı olurlar. Bu sebeple yavru kedilerin maması değiştirilmek istendiğinde bu kademeli bir şekilde yapılmalıdır. Yani önceki mamaya yenisinden yavaş yavaş ekleyerek, kediyi yeni mamaya alıştırmak gerekir. Bu sayede yavru kedilerin hassas midesi korunur ve ishal önlenebilir.
  • İnsanlar gibi yavru kedilerin de bazı besinlere alerjisi vardır ve bu besinleri tüketmemeleri gerekir. Ayrıca bazı nesnelerden de uzak durmaları önem arz eder. Aksi taktirde bu besinler ve nesneler yavru kedilerin alerji kaynaklı bir şekilde ishal olmasına neden olur. Bundan dolayı kedi maması alerjisi de yavru kedilerde ishal neden olur sorusunun bir diğer yanıtıdır.
  • Yavru kedileri çok az ya da çok fazla beslememek gerekir. Her iki durum da kedilerde başta bağırsak ve mide sorunları olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara neden olabilecek bir harekettir. Çok veya az besleme halinde kedilerde yetersiz ya da aşırı beslenme kaynaklı ishal görülebilir.
  • Tenya, solucan ve pire gibi iç parazitler nedeniyle kedilerin yaşam konforları ve sağlıkları ciddi oranda etkilenir. Yavru kedilerde ishal problemi bu yüzden de ortaya çıkabilir. Sindirim sistemleri de etkilenen yerlerden biridir. Bu iç parazitler nedeniyle kedilerde ishal görülebilir. Bu durumun olmaması için iç parazit kontrolleri yapılmalıdır. Yavru kedilerin iç parazit önleyici ilaç kullanması uygun olduğunda bu ürünler de kullanılmalıdır.
  • Yavru kedilerin hassas vücudu enfeksiyonlara yakalanmaya çok açıktır. Bu nedenle yavru kediler ile çok dikkatli bir şekilde ilgilenmek gerekir. Enfeksiyonlar nedeniyle yavru kedilerde ishal görülebilmektedir.
  • Çevresel faktörler de yavru kedilerin ishal olmasında etkilidir. Yaşam alanı değişikliğinin yanı sıra aileye yeni bir birey eklenmesi de onları etkiler. Bu durumlardan aynı zamanda ruhsal olarak da etkilenirler. Aynı zamanda çevre hijyeni de onların sağlıkları üzerinde etkilidir. Tüm bu durumlardan etkilenen kedilerde de ishal görülebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Sürede Doğurur ve Gebelik Süreçleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.