Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Olmalı?
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Yeni doğmuş kedi yavrusu bakımı büyük bir titizlik gerektirir. İnsanların en çok beslediği hayvanlardan biri olan kedileri beslemenin en uygun zamanı annelerinden ayrıldıkları dönemdir. Bunun için en ideal süreç ise kedilerin 2 aylık oldukları zamandır. İnsanlarda olduğu gibi kedilerin de anne sütüne ihtiyaçları vardır. Anne sütünün içerisinde kedilerin daha sağlıklı gelişmesini sağlayan besinler bulunur. Ancak bazı kediler, beklenmeyen sebepler ile annelerinden daha erken ayrılabilir. Bu durumdaki yeni doğmuş kedilerin özel bir bakıma ihtiyacı olur. Bunun için yeni doğmuş yavru bakımı ile ilgili detayları bilmek gerekir. Peki yeni doğmuş kedi yavrusu bakımı nasıl olmalı? İşte detaylar!

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Vücut Isısı

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu

Yeni doğmuş yavru kedilerin vücut ısılarını korumak çok önemlidir. Yeni doğmuş kediler, ilk 5 haftalık süreçte vücut ısılarını korumakta zorlanırlar. Bu nedenle yeni doğmuş kedilerin vücut ısılarına dikkat edilmelidir. Yeni doğan bir kediye verilen sıvı ve katı besinlerin sıcaklığına dikkat etmek de önemlidir. Soğuk besinler vermemeye özen gösterilmelidir. Sıcaklıklarını korumak için uygun ve sakin bir köşe hazırlanmalıdır. Bu köşede sıcak kalmalarını sağlamak amacıyla bazı malzemeler bulundurulmalıdır. Vücut ısılarının 37-39 derece arasında kalması sağlanmalıdır.

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Kan Şekeri

Yeni doğmuş yavru kedilerde kan şekeri düşüklüğü gözlemlenebilir. Bunun için diş eti gibi belli bölgeleri kontrol edilerek gözlem yapılmalıdır. Diş etlerinin sağlıklı bir pembe rengine sahip olması gerekir. Aksi durumlarda mutlaka veteriner hekimlerden destek alınmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sphynx Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Su İhtiyacı

Yeni doğmuş kedilerin ilk sıvı kaynakları anne sütüdür. Belli nedenlerle bundan mahrum kalmış yeni doğmuş kedilerin susuz kalıp kalmadığına dikkat etmek gerekir. Susuz kaldıkları anlaşılır ise elektrolit sıvılar verilmelidir. Sağlıklı yavru kedilerin ciltlerinin esnek bir dokusu olur. Susuz kalmış kedilerde cilt esnekliği azalır.

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu İshal veya Kabızlık Problemi

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu

Yeni doğmuş kedilerin vücutları dikkatli bir şekilde kontrol edilmelidir. Karın bölgelerinin yumuşak olup olmadığına bakılmalıdır. Yumuşak değilse iç parazit, sıvı eksikliği, kabızlık ve ishal gibi çeşitli rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Bu durumlara göre müdahale edilmelidir.

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Tüy Bakımı

Yeni doğmuş yavru kedilerin tüy bakımına özen gösterilmelidir. Bunun için yavru kediler için uygun olan fırçalar kullanılarak yumuşak bir şekilde tüylerini taramak gerekir. Bu sırada yavru kedinin tüyleri ve cildi de kontrol edilmelidir. Çok fazla tüy dökülmesi gerçekleşiyorsa ve cildinde tahriş varsa parazit kaynaklı bir sorun olabilir. Parazit sorunu, yavru kedilerin yaşam konforunu ve sağlığını çok etkiler. Bu nedenle tedavi edilmelidir.

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Beslenmesi

Anne sütünden mahrum kalan yeni doğmuş yavru kedilerin beslenmesinde anne sütü ile benzer içeriğe sahip olacak şekilde üretilmiş özel süt tozları kullanılmalıdır. Sütten kesilme döneminin bitimine kadar katı gıda verilmemelidir. Yumuşatılmış bazı gıdalar belli süre sonra verilmelidir. İnek sütü ve koyun sütü gibi ürünler verilmemelidir. Bu laktoz içeren sütler kedilerin sindirim sistemi için uygun değildir. Yavru kediler yaklaşık 2-3 saatlik aralıklarla beslenmelidir. Kediye yavru kedi maması verilmesi gerekir.

Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Tuvalet İhtiyacı

Yeni doğmuş kedilerin temizlik ve tuvalet ihtiyaçları ilk başta anne kediler tarafından gerçekleştirilmektedir. Annesiz yeni doğmuş kedilerin bakımında bu durumlar kediye bakan kişiler tarafından yapılır. Beslenmeden önce veya sonra yeni doğmuş yavru kedinin karnına masaj yapılarak tuvaletini yapması sağlanmalıdır. Temizlik için ise hafif nemli bir bez kullanılarak nazikçe vücutları silinmelidir. Bu işlemler sırasında idrarından sağlıklı olup olmadığını gözlemek gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Karın Ağrısı Nasıl Geçer?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.