Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Abone Ol 
Kedilerin Karın Ağrısı Nasıl Geçer?
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kedi sahipleri, kedilerin karın ağrısı nasıl geçer diye merak edebilirler. Kedilerin de aynen bizler gibi zaman zaman belirli nedenlerden ötürü karınları ağrıyabilir. Kedilerde rastlanan bu ağrılar bazen ölümcül sorunların haberini veriyor dahi olabilir. Bu nedenle kedinizde karın ağrısı sorunu olduğu şüphesine düştüyseniz zaman kaybı yaşamadan bir veteriner hekime danışmanız gerekiyor diyebiliriz. Peki kedilerde karın ağrısının belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Kedilerde Karın Ağrısı Semptomları Nelerdir?

Kedilerin karın ağrısı nasıl geçer? Kediler çoğu zaman karın kısımlarına temas edilmesini istemezler. Oraya dokunursanız sinirlenip sizi cırmalamaya başlayabilir. Kedilerin bu hareketleri karın bölgelerinin ağrıyor olduğu manasına gelebilmektedir. En çok da normal zamanlarda karın kısmına temas edilmesine müsaade eden bir kedi, son zamanlarda dokundurtmamaya başladıysa karın ağrısı problemi yaşıyor demektir.

Genel manada kedilerde karın ağrısı semptomları şu şekildedir:

  • Kusma
  • İştah azalması
  • İdrar yaparken zorlanma halleri
  • Nefes alıp vermenin yavaşlaması
  • Karın kısmında oluşan şişlik
  • İshal

Kedilerde görülen hastalıkların temelinde yalnızca karın ağrısı sorunu değil başka rahatsızlıklar da yatıyor olabilir. Bu nedenle en iyi teşhisin konması ve tedavi planının oluşturulması için kedinizi vakit kaybetmeden bir uzman veteriner hekime götürmenizi tavsiye ederiz. Peki kedilerde karın ağrısının asıl nedenleri neler olmaktadır? İşte daha önce hiçbir yerde duymadığınız detaylı bilgiler…

Kedilerde Karın Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Kedilerin karın ağrısı nasıl geçer? Kedilerde rastlanmakta olan karın ağrısı sorunu virüs ve bakteri gibi birtakım bulaş türü etkenlerden ötürü gerçekleşebilir. En çok da iç organlarda denk gelinen hastalıklar, çeşitli travmalar ve daha birçok faktör kedilerde karın ağrısının nedenini oluşturuyor olabilir. Semptomları hafife almamalısınız, her birini ciddiye alarak bu doğrultuda hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Kedilerde rastlanan karın ağrısının sebepleri genel manada mide ve bağırsak sistemi içerisinde yer alan virüsler olmaktadır. Viral mide gribi sorunları, bağırsak ve midede oluşan parazitler, rahimde meydana gelen bakteriyel kökenli enfekte durumlar, bulaşıcı kedi peritonit türü virüsler, pankreas, karaciğer ya da dalakta kendini gösteren apseler de karın ağrısı yapan bir durumdur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Bu durumlara ilave olarak ise tümörler, zehirlenme çeşitleri, kanser türleri, böbrekte meydana gelen tıkanıklıklar, safra kesesi sorunları, mesanede yırtılma, kabızlık, diyet intoleransı, karın boşluğu içerisinde sıvı birikmesi ve bağırsak tıkanması gibi sorunlar olabilir diyebiliriz. Bu nedenler dışında başka bir faktörden ötürü de kedinizin karnı ağrıyor olabilir, muhakkak bir veteriner hekime gidin.

Kedilerde Karın Ağrısı Teşhisi Nasıl Konulur?

Kedilerin karın ağrısı nasıl geçer? Sevimli dostunuzu karın ağrısı nedeni ile veterinere götürdüğünüz zaman veteriner hekim ilk önce eliyle muayene etmeye başlar. Ardından ise karnının sahiden ağrıyıp ağrımıyor olduğuna karar verir. El muayenesine ilave biçimde temelde yatan sebebi anlamak için bazı tahliller de istenir. Bu tahliller genel olarak idrar tahlili, biyokimya testi ve tam kan sayımı olmaktadır.

Veteriner hekime kedinizi muayene ettirmeye götürdüğünüz zaman kedinizin hangi mamadan tükettiğini, daha evvel bir operasyon geçirip geçirmediğini, herhangi bir sağlık sıkıntısının olup olmadığını içeren bilgiler vermelisiniz. Bunun sonucunda kedinizin hastalığına daha net bir tanı getirilebilmektedir. Besleyici ve sağlıklı kedi mamaları için TIKLAYINIZ!

Kedilerde Karın Ağrısını Geçirme Yöntemleri

Kedilerin karın ağrısı nasıl geçer? Kedilerde meydana gelen karın ağrısının tedavi edilmesi aslında temelde yatan nedene bağlı olarak şekillenir. Karın ağrısı hastalık olmaz, tam aksine semptomdur. Doğal olarak belirtiye neden olan hastalık tedavi edilirse ağrı da kesilecektir. Kedinizin karnında oluşan ağrı şayet parazit kaynaklıysa parazit tedavisi yapılacaktır.

Kedinizin iç ve dış parazit uygulamalarını rutin olarak yaptırmanız lazımdır. Zehirlenme kaynaklı olan ağrılarda da zehirlenme tedavisi yaptırmalısınız. Veteriner hekim, kedinizin herhangi bir organı üzerinde problem varsa bile onun için bir tedavi yöntemi önerecektir. Şayet kanser ya da tümör sebepli olarak bir ağrı oluşuyorsa veteriner hekim cerrahi müdahalede bulunabilecek demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Kabızlığına Ne İyi Gelir?

Kedinizin karın ağrısının yok olması bakımından veteriner hekim neyi uygun görürse o tedavi şekli uygulanacak demektir. Lütfen böyle durumlarda kedinizi evde hiçbir yardım almadan kendi yöntemlerinizle iyileştirme girişiminde bulunmayın. Elinizde olmadan kedinizin yaşamını riske atabilirsiniz. Bunun yerine daha sağlıklı bir adım atarak kedinizi uzman bir veteriner hekime götürmelisiniz. Unutmayın ki erken teşhis edilirse kediniz kendini çok daha iyi hissedecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.