Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Burmese Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Burmese Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Burmese kedi ırkı bakımı, büyük bir titizlik ve özveri gerektirir. Burmese kedileri, güçlü, kaslı bir vücuda sahip canlılardır. Yuvarlak kafaları ve altın rengi gözleri ile dikkat çekerler. Küçük boyutlarına rağmen Burmese, ağır bir kedidir. Peki Burmese kedilerine nasıl bakılır? İşte detaylar!

Burmese Kedi Irkı Özellikleri

Burmese Kedi Irkı Bakımı

Burmese kediler, son derece zeki ve sevecen hayvanlardır. Aslen Myanmar kökenli olan bu kediler, resmi olarak 1930 senesinde tanındı. Genetik olarak bir iskelet bozukluğuna karşı hassas olan Burmese, kaliteli beslenmeli ve bakımına dikkat edilmelidir. Veteriner kontrolü de aksatılmamalıdır.

Burmese kedileri oldukça arkadaş canlısıdır. Köpekler de dahil olmak üzere tüm hayvanlarla iyi anlaşırlar. Aile dostu olan Burmese kedi cinsi, çocuklar için de iyi bir seçimdir. Hemen her evde yaşayabilir. Girişken, dinamik ve oyuncu bir kedidir. Gözleri altın rengi olan Burmese, anlamlı bakışlar atar. İyi şartlarda bakıldığı müddetçe 18 seneye kadar yaşayabilir.

Burmese Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Burmese kedilerin tüy bakımına özen gösterilmesi gerekir. Bu kedilerin tüylerinin sağlıklı ve bakımlı görünebilmesi adına düzenli tarama şarttır. Kedi tarağı ile hayvanın tüyleri haftada 3-4 defa taranmalıdır. Kedinizin tüyleri kirlendiğinde kedi şampuanı ile onu yıkayabilirsiniz.

Burmese Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Kedinin patileri de rutin olarak bakımdan geçmelidir. Pati kısmında uzayan tüyler var ise bunlar kırpılmalıdır. Aynı şekilde tırnakları da özel kedi tırnak makası ile kesilmelidir. Kedi dışarı çıktığında patileri kirlenebilir. Eve dönüşte patiler silinmelidir. Böylece kedinin patileri sağlıklı ve temiz olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İran Kedisi Hastalıkları

Burmese Kedi Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Burmese kedilerin de diğer tüm kediler gibi kulak ve göz bakımı önem arz eder. Kedinin sağlıklı ve temiz kalabilmesi amacıyla gözleri ve kulakları düzenli şekilde temizlenmelidir. Bu esnada özel solüsyonlar kullanılabilir.

Burmese Kedisi Egzersiz İhtiyacı

Burmese kedi cinsinin her gün egzersize ihtiyacı olur. Egzersiz ihtiyacı karşılanmaz ise kendisini kötü hissedebilir ve kedi yıkıcı davranışlar geliştirebilir. Kedi tasması eşliğinde dış mekan yürüyüşleri, kedi oyuncakları ile oyun seansları çok önemlidir. Bunlar haricinde kedi, kendisi de çocuklar ve diğer hayvanlarla eğlenceli ve hareketli zamanlar geçirerek egzersiz ihtiyacını karşılayabilecektir.

Burmese Kedisi Beslenme İhtiyacı

Burmese kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda en mühim ayrıntılardan biri de beslenme olur. Burmese kedisinin sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için kaliteli beslenmesi gerekir. Bunun için besleyicilik özelliği yüksek olan kedi mamaları tercih edilmelidir. Kedinin beslenme düzeninde hem kuru hem de yaş mamalar yer almalıdır. Aynı zamanda düzenli olarak su tüketmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.