Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sphynx Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Sphynx Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele

Açılı yüzleri, büyük kulakları ve pürüzsüz vücutlarıyla Sphynx kedileri, bir kedinin kürk mantosundan daha fazlası olduğunu kanıtlar niteliktedir. İsimleri, sofistike görünümleri ve zarif duruşları nedeniyle Mısır’ın efsanevi yapıları olan sfenkslerden gelir. İşte, bu kediler hakkında tüm detaylar!

Sphynx Karakter Özellikleri

Sphynx

Meraklı, dışa dönük, süper akıllı ve ihtiyaçlarını tam anlamıyla iletme konusunda utangaç değiller. Irk, biraz gürültülü olabilir. Dikkatinizi çekmek için arkanızda dolaşabilir. Bu sosyal, eğlenceli kediler sevilmeyi sever ve zamanının çoğunu yanınızda geçirmek ister. Onların muhtaç doğası her evcil hayvan ebeveyni için değildir, ancak sphynx’i sevenler, başka hiçbir yerde bulması zor olan birinci sınıf arkadaşlıkla ödüllendirilecektir. Bu kediler, sizi sonsuza dek sevecek sadık, adanmış evcil hayvanlardır.

Sphynx Tarihçesi

Ataları Kanada’dan gelen bir kedinin sıcak bir paltoyla donatılacağını düşünürsünüz. Fakat günümüzün Kanadalı Sphynx’i, 1960’ların ortalarından beri, bir Ontario kedisinin doğal bir genetik mutasyon sonucu tüysüz bir yavru kedi doğurduğu zamandan bu yana beklentilere meydan okuyor.

1970’lerin ortalarında, Toronto ve Minnesota’da iki ayrı tüysüz kedi grubu ortaya çıktı. Çeşitli üreme çabaları sayesinde, onların soyları bugün sevdiğimiz sevgi dolu hayvanla sonuçlandı. Irkın tek tüysüz kedi cinsi olduğunu düşünmeyin. Benzer ırklar mevcuttur ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde benzer kediler vardır.

Sphynx Fiziksel Özellikleri

İlk bakışta, daha çok çıplak bir köstebek faresine benzeyebilir. Ancak bir tanesini okşarsanız, aslında tüysüz olmadıklarını keşfedeceksiniz. Bunlar, ince bir tüy tabakasıyla kaplıdır. Dokunduğunuzda süet bir kumaş hissi sunar. Çıplak kediler olmalarına rağmen, cilt pigmentleri renk ve desen açısından farklılık gösterebilir.

Sphynx Bakımı

Bu kedilerin kürkleri olmadığı için daha geniş aralıklarla banyoya gereksinimleri olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kedinizin ceketi toz parçacıkları, polen ve diğer maddeler için bir mıknatıs olmasa da, cildi hala yağ üretir. Çoğu kedi için yağ, tüylerinin düzgün kalmasına yardımcı olur. Ancak Sphynx kedilerinde bu, vücutları üzerinde yağlı bir film oluşturabilir, yani sahipleri onlara haftalık banyo yaptırmalıdır. En önemlisi de bu kedilerin kaliteli kedi şampuanı ile banyo yapmaları gerekir. En iyi kedi bakım ürünleri arıyorsanız; online petshop mağazamıza göz atabilirsiniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Hakkında Önemli Bilgiler

Aynı şey kulaklar için de geçerlidir. Kir veya ölü deri hücrelerinin boşlukların içinde birikmesini engelleyecek herhangi bir tüy olmadığından, sahiplerin kedilerinin kulaklarını temiz tutmak için düzenli olarak bir bez veya pamukla silmeleri gerekir.

Bu ırk kedileri sadıktır ve sahipleri için sevgi doludur ve genellikle onları takip ederken ya da kuyruğunu sallarken görülebilir. Neredeyse her zaman kucaklaşmayı tercih etseler de, oyunbaz arkadaşlardır. Son derece aktif kediler olmalarına rağmen, egzersiz ihtiyaçları düşüktür. Bu kediler bir seferde saatlerce oyuncaklarla oynamaktan mutlu olurlar, ancak bazıları bir arkadaş edinmeyi çok sevebilir.

Sphynx Kedi Irkının Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Sphynx, sevgi dolu, eğlenceli ve sadık bir türdür. Günün çoğunda evden uzaktaysanız, iki sfenks kedisi almak isteyebilirsiniz. Irk, diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir, böylece evde sarılabilecekleri başka bir hayvanınız varsa, köpekler de dahil olmak üzere mutlu olacaklarını bilerek rahatlayabilirsiniz. Bununla birlikte ırk, çocuklarla da çok iyi anlaşır.

Sphynx Kedilerde Beslenme

Cins, yiyecekleri çok sever ve göbekleri bunu kanıtlar. Onlara sunduğunuz her şeyi yiyebilirler. Yine de beslenmelerine çok dikkat etmelisiniz. Yüksek bir metabolizmaya ve hassas bir sindirim sistemine sahiptir. Bu nedenle, gün boyunca ve düzenli aralıklarla küçük öğünler idealdir. Aşırı yemesini önlemek için daha küçük boyutlu mamalar tercih etmelisiniz. Kuru kedi maması, dişlerini temizler ve diş eti sağlığını korur, ancak sfenksinizin dehidrasyonu önlemek için yemekten sonra bol su içtiğinden emin olun. En kaliteli kedi mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Sphynx Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu kediler hakkında merak edilen en önemli sorular ve cevapları şöyle:

Sphynx Kedilerin Renk Çeşitleri Neler?

Bu kediler beyaz, siyah, çikolata gibi renklerde olabilirler.

Sphynx Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Bu kediler ortalama 9-15 sene yaşar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Oyunları Nelerdir?

Sphynx Yaygın Sağlık Sorunları Neler?

Bu kedi ırkı, cildini zararlı UV ışınlarından koruyacak kürkleri olmadığından güneşe maruz kalmaya karşı hassastır. Doğrudan güneşe maruz kalmaları sınırlandırılmalıdır. Cilt sorunlarına ek olarak, eğilimli olabilecekleri bazı sağlık problemleri vardır. Bunlar; hipertrofik kardiyomiyopati, periodontal hastalık veya diş eti bozuklukları, kalıtsal miyopati ve genel bir kas zayıflığıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.