Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedinizin Daha Uzun Yaşaması İçin Yapmanız Gerekenler

Abone Ol 
Kedinizin Daha Uzun Yaşaması İçin Yapmanız Gerekenler
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kediler ortalama kaç yıl yaşar sorusunun yanıtlarını veriyor olacağız. Kediler, ülkemizde ve dünya genelinde en fazla beslenen hayvanlardan biri olma unvanına sahiptir. Peki kediler tam olarak kaç sene yaşar? Kedilerin tam olarak kaç sene yaşadıkları ise ırklarına, beslenme rutinlerinin kalitesine, yaşamış oldukları yere bağlıdır. Bu gibi faktörler çok etkilidir.

Bu sebeple kedilerin yaşam süreleri ile ilgili net bir şey ifade etmek doğru olmaz. En çok da sokak ortamında hayat süren kedilerin yaşam olanakları evde yaşayan kedi türlerine göre daha zorlu olduğundan ömürleri daha kısa olur. Kedilerin ömrü ortalama olarak on iki ila on sekiz sene arasında değişmektedir. Ama daha evvel de bahsettiğimiz üzere sokakta yaşayan kediler bu kadar şanslı olmuyor.

Hatta sokakta yaşayan birçok kedi yavru olduğu dönemde yani tam olarak bir yaşına gelmeden yaşamını kaybedebiliyor. Bu sebeple genelleme yapıldığı zaman sokakta yaşayan kedilerin ömrünün evde beslenen bir kediye oranla daha az olduğunu söyleyebiliriz. Sokakta yaşayan kedilerin hayatlarını kaybetmelerinde rol oynayan faktörler araba kazaları, insan şiddeti, kedi ve köpek saldırısı, açlık, susuzluk ve diğer olumsuz koşullar oluyor.

Dünyanın En Yaşlı Kedisi: Creme Puff

Kediler ortalama kaç yıl yaşar konulu yazımız devam ediyor. Günümüze dek en uzun süre yaşam süren kedi unvanı 2005 senesinde 38 yaşında hayata veda eden Creme Puff adlı kedidir. Aslında buradan şunu anlıyoruz. Kedilerin sağlık kontrolleri her daim düzenli yapılmalı. Yani kedinizin uzun seneler boyunca yaşamasını istiyorsanız onu her zaman düzenli bir biçimde veteriner hekim kontrolüne götürmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedilerde İshal Neden Olur?

Kedinizin Daha Uzun Yaşaması İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kedinizin Daha Uzun Yaşaması İçin Neler Yapabilirsiniz?

Yatan Bir Kedi

Kedilere gerekli alaka gösterildikten sonra çok daha fazla yaşadıklarını duymuşsunuzdur. Bu konuda yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor. İlk yapmanız gereken şey ise kedinizi tanımak ve gözlemlemek. Onda var olan her bir değişikliği erken süreçte fark ederseniz herhangi bir hastalığın pençesinden onu daha çabuk kurtarmış olursunuz.

Onu beslerken kesinlikle yaş ve ırk gibi kriterlere uygun olan, kapalı paketlerde satılan kaliteli mamalar kullanmalısınız. Kedinizin beslenme konusundaki değerlerine uyum sağlamayacağından ötürü ona hiçbir zaman ev yemeği vermemelisiniz. Kediniz her daim ideal kilosunda kalmalıdır. Aşırı kilolu olması ya da aşırı derecede zayıf kalması kedinizin sağlığını her zaman tehdit eder.

Bu nedenle kilosunu her daim kontrol altında tutmanızda yarar olacaktır diyebiliriz. Kedinize günlük egzersiz yaptırın. Onunla birkaç saat oyun oynayın. Böylece egzersiz yapmış olur. Ona her zaman sevgi gösterin. Sevgiden yoksun olan bir hayvanın uzun yaşaması beklenemez. Kediler ortalama kaç yıl yaşar konulu yazımızın sonuna geldik. Kendinize ve kedinize iyi bakın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.