Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Kivi Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Kediler Kivi Yiyebilir Mi?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kediler kivi yiyebilir mi sorusunun cevabı, evcil kedi sahipleri tarafından merak edilir. Besleyici özellikleri bulunan kivi, aynı zamanda antioksidan barındırır ve bu sayede canlandırıcı bir etkiye sahiptir. İnsanlar için iyi bir C vitamini kaynağı olan bu meyve, sindirim sistemi üzerinde de harikalar yaratır. Peki, kedilere kivi verilir mi?

Kediler Kivi Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Kediler Kivi Yiyebilir Mi?

Kivi, kavun ve karpuz gibi daha tatlı bir lezzet sunan meyvelerle ilgisi olmayan, asitli bir meyve çeşididir. Bu nedenle kediler kivileri çok sevme eğilimindedir. Ek olarak; bu meyve en yüksek C vitamini içeriğine sahiptir. Muazzam besinsel faydaları ve taze aroması ile beraber kediler için iyi bir seçimdir. Öyleyse, kediler kivi yiyebilir mi? Evet, kediler kivi tüketebilirler.

Şeker bakımından en zengin meyvelerden biri olmasa da kivi, bir kedinin normalde tükettiğinden çok daha fazla karbonhidrat içerir. Kedilerin temel beslenmesi kedi maması olmalıdır. Kivi gibi bazı meyveler ise kedilere ölçülü oranlarda verilmelidir.

Kivinin Kedilere Faydası Nedir?

Kediler kivi yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de kivinin kedilere faydalarından bahsedelim. Bir adet kivi, insanların günlük C vitamini ihtiyacının yüzde yüzünü karşılar. Bu meyvenin küçük bir parçası da kedilerin C vitamini gereksiniminin karşılanmasına olanak tanır. C vitamini, kedi dostunuzun bağışıklık sistemini destekler. Kolajen sentezini de teşvik eden C vitamini, kedilerin genel sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakır.

Ayrıca, bağırsak sağlığını koruyan ve kabızlık gibi problemleri ortadan kaldıran çözünür lif içerir. Kivi, hamile kediler için de önemli bir meyvedir. Yapısındaki folik asit ve B9 vitamini nedeniyle hamile kedilerin sağlığını korur. Potasyum ve magnezyum barındıran bu meyve, diğer yandan omega-3 yağ asitleri içermesiyle de kedilerin sağlıklı kalmasına en iyi şekilde yardımcı olur. Kivinin harika bir antioksidan ve vitamin kaynağı olması, onu kediler için ideal bir atıştırmalık yapar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kulak Hastalıkları Nelerdir?

Kedilere Ne Kadar Kivi Verilir?

Kediler Kivi Yiyebilir Mi?

Kediler kivi yiyebilir mi diyenler için diğer önemli bir husustan söz edelim. Kediler, besinsel yararlarına rağmen çok miktarda kivi tüketmemeliler. Bu yüzden ideal olan, kivinin üçte birini kediye sunmaktır. Bu miktar bir hafta boyunca sunabileceğiniz küçük bir parçaya tekabül eder. Belirtilen miktarı aşmamak, kedinin kilo almasını önlemek ve diyabet sorunlarına yol açmamak adına önem arz eder.

Kedilere Kivi Nasıl Verilir?

Kedinize kivi vermek istediğinizde öncelikle kabuklarını tamamen soymalısınız. Kiviyi küçük parçalara ayırıp, kedi mama kabı içine bırakabilirsiniz. Dilerseniz kiviyi püre yaparak da kedinize sunabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.