Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Neden Kuyruk Sallar?

Abone Ol 
Köpekler Neden Kuyruk Sallar?

Birçok kişi sürekli olarak köpekler neden kuyruk sallar sorusunu soruyor. Bugün bu yazıda bahsi geçen soruyu cevaplamaya karar verdik. Sevimli arkadaşlarımız sıcakları ve elbette varlıkları ile etrafımızdaki kötü enerjiyi silip atar. Bazı zamanlar bizlerin neşesini yerine getirirler, bazen de bir dost gibi derdimizi dinlerler. Üzgünsek derdimize deva olmaya çalışırlar.

Yalnız başına yaşayan kişilerin de en büyük dostu köpekler olmaktadır. Yürüyüş mü yapacaksınız, köpekler size eşlik eder. Spor arkadaşınız olurlar. Beraber birden fazla etkinliğe katılma şansınız olur. Peki köpek dostlarımızın vücut dilini iyi biliyor muyuz? Bilmiyorsak bu yazıdan sonra öğrenmiş olacağız. Haydi gelin onları daha da yakından tanımanın mutluluğunu yaşayalım!

Köpeklerin Vücut Dili Hakkında Bilgiler

Köpekler neden kuyruk sallar

Her kuyruğunu sallayan köpeğin huzurlu olduğunu söyleyemeyiz. Bu davranışı anlamlandırabilmek adına yer aldıkları konumlarını da göz önünde bulundurmalıyız. Şayet bir köpek kuyruk sallama davranışını sürekli gösteriyorsa ve yanı başında başka bir köpek daha varsa onunla selamlaştığı düşünülebilir.

Köpekler neden kuyruk sallar sorusunun bir başka cevabı ise karşısında yer alan canlıyı tehdit şeklinde gördüğü manasına gelebilir. Bu esnada köpeklerin kafası karışmış ya da o konumda kalsa mı gitse mi karar veremediği manasına gelebilir. Anlam verilemeyen mevzularda köpeklerin üzerine gidilmemesi gerekir.

Köpeklerin Kuyruklarıyla Yaptıkları Hareketler

Köpeklerin tam olarak altı farklı kuyruk hareketinin olduğunu biliyor muydunuz? Köpekler dertlerini kuyruk sallayarak da anlatabiliyorlar. Peki bu hareketler sizce ne anlama geliyor olabilir? Eğer köpeğin kuyruğu geriye doğru yattıysa ve omuzları da kambur bir hal aldıysa durumlara bir mana vermeye çalıştığını söyleyebiliriz. Kuyruğu bacaklarının arasına sıkıştırarak başka bir köpekle karşı karşıya duruyorsa da korktuğu anlamı çıkmalıdır. Kuyruklar serbestse keyifler yerindedir.

Öteki Kuyruk Hareketleri

Mühim soru olan köpekler neden kuyruk sallar sorusunun en önemli yanıtı kaskatı kesilen kuyruk olmaktadır. Şayet herhangi bir köpeğin kuyruğu yere doğru dik biçimde bakıyorsa bu aslında onların olası bir tehdide karşı dikkatli oldukları manasına gelir. Öteki kuyruk hareketi de hızlı hareketlenen kuyruk olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Havanese Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Bu biçimde hareket eden kuyruk sizi gördüğü an sevindiği manasını taşır ve duygusaldır. Son hareket ise dik kuyruktur. Köpek eğer yeni bir köpekle bir araya geldiyse bunun manası da kendinden son derece emin olmaktır. Bunun yanı sıra özgüveni yerinde olan köpeklerin kuyrukları genelde diktir. Güçlü olurlar.

Köpeklerin İyi Hissetmesi İçin Neler Yapabiliriz?

Köpek sahiplenmek istediğinize göre sorumluluk almayı çoktan göz önünde bulundurmuşsunuz demektir. Bir köpeğe bakmakla bir bebeğe bakmak aynı şeydir dersek pek de yanlış bir şey söylemiş olmayız. Bu nedenle köpekler neden kuyruk sallar sorusunun tüm yanıtlarını bilmek son derece önemli bir durum olmaktadır.

Şayet kısa zamanlı bir seyahate çıkacaksanız köpeğiniz de sizinle beraber gelmelidir. Tatile gitmeden evvel onu bırakacak bir yer bulsanız dahi bu durum onu kötü hissettirecek ve stresli bir hale getirecektir. Stresli hissetmesinin altında ise terk edilme korkusu vardır. Bu şey, onu ufak bir deri hastalığı ile uğraşmak zorunda bırakacaktır. Onu üzmeyin, tatile yanınızda onu da götürün.

Köpek Maması Seçimi Çok Ehemmiyetli Bir Konu

Herhangi bir köpek, sahibine kavuştuğu zaman anne sütünden henüz ayrıldığı dönemdeyse kesinlikle bir veteriner hekim kontrolünden geçmelidir. Uygun olan mama ise veteriner hekim aracılığı ile en iyi biçimde tavsiye edilir.

Herhangi bir gıdaya karşı alerjik bir sorun yoksa herhangi bir köpek maması da pekala kullanılabilir. Tabii kaliteli olsa daha iyi olur. Her gıda olmasa da bizlerin tükettiği bazı gıdaları da tüketebilirler.

Eğer bizim gıdalarımızdan tüketmelerini istiyorsanız doktorunuza sorarak verebilirsiniz. Aksi halde körlük gibi zor durumlarla karşılaşılması mümkün hale gelir. Bu da köpeğinize büyük zararlar veren durumlardandır.

Köpek dostlarımız da aynı bizim gibi konuşabilseydi tam olarak neler anlatırlardı hiç düşündünüz mü? Köpeklerin şu anlık bizlerle konuşarak iletişime geçemeyecekleri net olsa bile aslında onlar birçok farklı şekilde bizlerle iletişim kuruyorlar. Bunlardan en önemlisi de kuyruklarını sallama hareketleri oluyor. Köpekler neden kuyruk sallar sorusunun cevabını böylece vermiş olduk, sevimli dostunuza çok iyi bakın. Şimdilik hoşça kalın!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Newfoundland Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.