Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

American Cocker Spaniel köpek ırkı bakımı, yeni köpek sahipleri tarafından merak ediliyor. Uzun ve ipeksi tüyleri ile ön plana çıkan American Cocker Spaniel, spor türü köpeklerden biridir. Bakımı dikkat ve titizlik gerektirir.

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Özellikleri

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı

American Cocker Spaniel köpeklerin uzun ve ipeksi tüyleri bulunur. İri gözleri anlamlı bakışlar atar. İngiliz Cocker Spaniel ile akrabadır. Spor grubunun en küçük üyesidir. Avlanmak için geliştirilen bu köpekler, aynı zamanda sevgi dolu bir aile arkadaşı olurlar.

Siyah, ten rengi, beyaz, kahverengi gibi tonlarda olabilen American Cocker Spaniel, nazik, sevecen ve arkadaş canlısı bir hayvandır. Hipoalerjenik değildir. İyi şartlarda bakılması durumunda on dört sene kadar hayatta kalabilir.

American Cocker Spaniel köpeklerin çocuklar ve diğer köpekler ile arası iyidir. Dolayısı ile aileler için de uygun bir köpek olduğundan bahsetmek gerekir. Çocuklu ailelerin ilk tercihi olan American Cocker Spaniel, insanlarla oyun oynayıp vakit geçirmekten memnun olur.

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

American Cocker Spaniel köpeklerin tüyleri uzun olduğu için düzenli tüy bakımı çok önemlidir. Tüylerinin ipeksi ve sağlıklı görünmesi adına haftada 3-4 defa taranması önerilir. Yumuşak uçlu köpek tarakları ile bu köpeklerin tüy bakımı etkili şekilde gerçekleştirilir. Köpeğin kirlenmesi durumunda köpek şampuanları kullanılarak yıkanması önerilir.

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

American Cocker Spaniel köpekler hareketli canlılardır. Sık sık dışarı çıkıp dolaşmak isterler. Bu sayede kendilerini daha huzurlu hissederler. Dışarıya erişimi bulunan köpeklerin patileri daha fazla kirlenir. Köpeğin hijyenik, temiz ve sağlıklı olabilmesi adına pati bakımına da özen gösterilmesi önem arz eder. Köpeğin patileri eve her dönüşte silinmelidir. Uzayan tırnakları ise köpek tırnak makası ile kesilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğin Gözü Neden Çapaklanır?

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

American Cocker Spaniel köpeklerin kulakları uzun olduğu için enfeksiyon riski yüksektir. Bundan dolayı düzenli şekilde köpeğin kulakları kontrol edilip temizlenmelidir. Aynı şekilde gözleri de haftada birkaç kez silinmelidir. Bu işlemler sırasında köpek göz ve kulak bakım ürünleri kullanılmalıdır.

American Cocker Spaniel Köpeklerin Egzersiz İhtiyacı

American Cocker Spaniel köpekler düzenli olarak egzersize gereksinim duyarlar. Gün içinde ortalama bir buçuk ila iki saat kadar hareket etmeleri ve egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaları önemlidir. Öte yandan köpek oyuncakları ile de köpeğin hareket etmesi sağlanabilir. Köpek oyuncaklarıyla zaman geçiren American Cocker Spaniel, kendisini mutlu hissedecektir.

American Cocker Spaniel Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

American Cocker Spaniel köpek ırkı bakımı söz konusu olduğunda en önemli hususlardan biri de şüphesiz ki beslenme olur. Bu sevimli canlıların uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmeleri adına besleyicilik yönü kuvvetli olan mamalar tüketmeleri gerekir. American Cocker Spaniel köpeklere verilecek olan mama, protein, lif, vitaminler ve mineraller bakımından tam ve dengeli olmalıdır. Sadece kuru mamalar değil, yaş köpek mamaları da tüketmelidir. Köpeğin düzenli şekilde su içmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.